måndag 31 maj 2010

Dagen i bilder!

I förmiddags va vi ute och lekte i det sköna sommarvädret. Lukade lite i landen, planterade & lekte. Astrid har dragit sig upp från liggande till sittande i liggvagnen 1 gång. Det är 1 gång för mycket. Så idag blev det byte till sittdelen som har sele. Går fortfarande att fälla helt så hon ändå kan sova gott där på dagen.


Astrid tog bytet med ro, lite förvånad en stund men sen gillade hon läget. ;-)



Sen gick vi in och fixade lunch. Jag fick Pasta m pesto, mozarella & parma, Astrid fick en smarrig burk m kalvkött & Agnes pasta & korv. Alla nöjda & glada! Och till efterrätt delade kidsen en fruktpure.
Sen lekte Astrid & Agnes "sova-leken". Den går ut på att Agnes bäddar ner allt & alla som kan bäddas ner. :-) Astrid tycker det är skitkul att leka m storasyster. Iaf fram tills hon lägger sig på henne.



Sen blev det lite datatid medan barnen lekte själva. Fick efter några gungningar & blöjor in mina TRADERA annonser.

Tradera!!

Har precis slängt upp lite smått & gott på TRADERA! Kolla in HÄR!

Mors dag i text & bild!!

Blev en händelserik dag. Först en sväng till Växthandeln, sen kom Ida&Simon på fika & jag blev födelsedags-uppvaktad lite i efterhand & efter det så va det dags för mig, Anders & Agnes att klä på oss & åka på CIRKUS tillsammans m Roddan & hans föräldrar! Astrid fick vara hemma hos Maja & Joel!




Vad roligt det är att göra nya saker med Agnes. När vi kom dit blev hon först lite uppspelt när vi såg tältet på håll. Men när vi kom fram blev hon istället lite blyg & stod snällt och höll oss i handen. Vi köpte popcorn & drickor och gick in. Vi fick platser lång upp vilket kändes bra m tanke på ljud & att man lätt skulle kunna gå ut om så krävdes. Första akten satt Agnes lugnt & snällt och tryckte i sig popcorn. Jag däremot som är pälsdjurs allergiker (tänkte inte på det så jag hade inga piller med) satt och drog i mig en hel del luftrörsvidgande. Inte så att det va akut men det är alltid jobbigt & obehagligt när de drar ihop sig lite. :-) Typiskt!


Efter pausen va det lite svårare att få dom att sitta still. Men med snurrande "hypnos/epilepsi staven" (som såldes där för hutlösa 60kr men som ja sen insåg va värt varenda öre) blev det lite lättare. ;-) Kan säga att det snurrades friskt överallt i tältet efter pausen.



Tyckte faktiskt att det va superkul & gick riktigt bra trots att hon bara är 2½år. Visst hade hon lite myror i benen ibland men det va inget som inte gick att avhjälpa m russin, snurrstav, prat eller popcorn. mutan är förälderns bästa hjälp i "nöden"

När vi kom hem blev jag lite mors-dag firad!! Fick en "fancy" tvål till mitt nya "fancy" kök. Barnen visste alltså precis vad jag önskat mig.. Inte alls pikat pappan genom att lägga upp bild på tvålen som skrivbordsunderlägg på datorn och skrivit en "note" om var den finns att köpa och vilken doft jag vill ha!! ;-)



Min fancy morsdag tvål från barnen! Och den underbara toppen & fina sjalen jag fick av kusinerna m respektive! TACK!!


ESC finalen!!!

VAD VA DET JAG SA! :-) Så glad över Tysklands vinst! Lena va toppen!
Va en riktigt spännande final för en gångs skull! Fanns flera bra bidrag i år... Visst lite synd att Sverige inte va med men det va lika roligt ändå. Sen att man i slutet fick infon att Sverige kom på 11:e plats i kvalet och föll på 5 röster mindre än CYPERN!!! Aj aj aj, Nära nära!
Jag och Maja (mest Maja) lagade god mat & Maja gjorde en gudomlig kolapaj m daim. Och till Schlagern skålade vi såklart i rosa bubbel!!

UNDERBART TREVLIG KVÄLL ALLTSÅ!!

lördag 29 maj 2010

Framsteg....

Jag och barnen åkt på loppis & fyndade lite medans Anders slet här hemma. Blev en spegelleksak till Astrid & en jättefin bondgård till Agnes. Och så köpte vi till lite djur. Igglepiggle (den blå snubben) har alltså blivit godsägare...




KÖKET IDAG!!

När vi kom hem började Anders lägga golv. Blir så galet fint. Och nu har vi lämnat ännu mer till eftervärlden. Ritat & skrivit lite. Sen innan ligger det en DN under spånskivorna. (kul kul)




Förresten har jag sagt att Agnes ritar ballonger... Har hon gjort ett tag. :-) Undrar när huvudfotingen kommer? Min duktiga tjej!


För ett halvår sen....

..insåg jag & läkarna att det inte skulle gå... Efter 38 timmar m värkar så beslutades det om "lugnt akutsnitt" (precis som med Agnes). Nu känns det där som för 100 år sen. Vilken häftig, skit jobbig & mäktig förlossning det va..... Vill ALDRIG glömma det!



Astrid alldeles ny!!
Astrid 1 månad.
Astrid 2 månader.
Astrid 3 månader.
Astrid 4 månader
Astrid 5 månader. sitter själv för första gången.

Astrid IDAG!! 6 månader.

Nu har vår fina lilla Astrid funnits i våra liv i ½ år! Och vi alla 3 är så glada att det va just hon som kom... Hon har gått från missnöjd liten magknips bäbis som såg ut som en liten gubbe första tiden till en underbart söt, bestämd, glad & pigg tjej.
GRATTIS MIN ÄLSKADE LILLA ASTRID!!

Golv - CHECK!!


Igår blev golvet klart.... Idag ska jag & barnen rymma hemifrån så Anders får tid & ro att bara bygga.. Vi 3 ska nog dra på loppis sen får vi se vad vi hittar på.

Ikväll blir det iaf ESC med syster, synd att Sverige inte får vara med i finalen. Men det blir ack så spännande ändå. Många bra bidrag i år och ingen som är sådär solklar vinnare.

torsdag 27 maj 2010

Dom där .... NAPPARNA!!!

Gaaaah!! Blir tokig! Just nu har vi bara 1 kvar av dom gamla mjuka spädis napparna, det är dom som funkar bäst fortf. men dom nya hårdare duger oxå.
Hur som... Den där ensamma gröna nappen försvinner ALLTID!!! och jag blir tokig & stressad av att hela tiden krypa runt & leta efter den. då dom napparna är helt i silikon såå studsar dom som en studsboll och då dom är i den formen dom är så studsar dom i en konstig opålitlig båge och sen rullar i en lixom i båge oxå. så dom kan hamna varsom helst i rummet. Just nu är den borta igen och jag orkar inte leta mer....

Funderar starkt på att bränna den så att den inte finns så får hon helt enkelt ta dom andra eller skita i det och så kan inte vi föräldrar "sejfa" och ge henne gamla nappen hela tiden så att hon aldrig lär sig dom nya ändå..

Va bara tvugen att spy lite galla på mig själv och napp f*n ...... Nu ska vi hämta Agnes!

½års koll-CHECK!!

Och ett stort OK på skinkan och en riktigt härlig bekräftelse till Mamman (mig)...


Astrid sitter jätte stadigt & fint, greppar klossarna galant, stajlar genom att ta tag fiiiint i fötterna & växer så fiiiint på kurvan! :-D Lite rosslig i lungorna men det lät bra annars.


HÄRLIGT!!


Jag är nog en rätt bra mamma ändå-bekräftelsen då: Jo jag har ju druckit laktosmjölk nu är jag ammat för att jag tycker hon varit jätte gnällig & haft ont i magen när jag testat vanlig mjölk (dock fortsatt m vanlig ost, smör, grädde osv). Och jag & Anders är säkra på att det hjälpt! Förra läkaren (kossa) total dissade detta och sa att det kan ALDRIG göra någon skillnad. (läs om det här!) Man ska ta bort ALL mjölk för att se förbättring. Att det är totalt meningslöst att jag bara bytt ut mjölken osv osv.... Igår träffade jag en ny underbar och trevlig läkare (min BVC sköterska nämnde att min gamla läkare inte va så poppis bland föräldrarna och då vågade jag äntligen byta oxå, feg jag vet). Hur som helst: nya läkaren frågade om maten och sånt och jag berättade. Och hon bekräftade det jag vetat att laktosmjölken hjälper. Att man visst kan hjälpa genom så enkla byten. Skönt att magkänslan varit rätt ändå! Och härligt att få det bekräftat!

onsdag 26 maj 2010

Det är mycket tänder nu!

Agnes va till tandläkaren härom dagen som sagt...Hon va tydligen jätte ivrig & kaxig i väntrummet för att sen bli blyg när dom kom in & bröt ihop totalt när dom började hissa upp stolen. :-) Efter att tandläkaren gett upp, sköterskan gått & dom börjat kolla för att boka en ny tid i höst så gapade Agnes tillslut om än tveksamt så det blev en snabb stående undersökning.

Dom: fina tänder!! Men dags att sluta m napp. Har ni tips på det så :GE MIG!! Kattungarna på skansen funkade inte. Hon fattade inte alls varför katterna skulle ha nappar.


Astrid då?? jo i underkäken har det nu spruckit så snart tittar det upp en liten gadd där.. Inte så konstigt att hon varit lite grinig. Så snart åker Thailansfyndet fram. fingerborste i Silikon. Köpte 2 så det finns en kvar till Astrid. Tycker den är grym i början när det bara är några få små tänder och tandborsten känns så stor.


Nu bär det av till dagis & sen ska vi till BVC på ½års koll. Sen jobba!!

Sentimental....

Ååååhh! Idag när jag kom till dagis fick jag veta att Agnes ska byta avdelning i höst. Min stora stora fina flicka!! Jätte roligt & spännande!! Men samtidigt får jag en liten tårklump i halsen.. Hon växer så fort. Tiden bara rusar iväg. Vad va det som hände? Hon har gått på sitt dagis i 1 år nu, innan det va hon hos världens bästa Dagmamma. Va ju förra veckan som hon tultade upp för backen till familjedaghemmet. Och nu har hon blivit äldst i småbarnsgruppen & ska flytta till dom äldre barnen. Min lilla bäbis? Hur ska man klara skolavslutningar & student med hedern i behåll?? Kommer ju stå och stortjuta mot ett träd......

Och Astrid ska högst troligt skolas in i vinter på den avd. Agnes går på nu. Tycker det är bra om barnen får gå på olika avdelningar. Så att dom får växa & utvecklas var för sig oxå. Dom kommer nog få tid att leka & bråka hemma.. Och skulle dom sakna varann å får dom springa mellan avdelningarna. Kanske tom. att det kan minska lite på bråken om dom får längta efter varann lite. Hoppas går ju iaf...

Igår

Hände egentligen inte så mycket, fast nu när man tänker tillbaka så va det fullt upp ändå......

Försov oss lite, lämna Agnes, hämtade golvet i stan, sen förbi jobbet en sväng, handla på ICA MAXI, hem, kollade ½ film medans Astrid sov i min famn myyys, hämta Agnes på dagis.

På kvällen lekte vi m såpbubblor & lukade landen medans Anders byggde på köket.

När jag insåg att ett "torskblock" inte tinar på 1-2 timmar så gjorde vi faktiskt något ovanligt. Vi körde på "helfabrikat på burk"-middag. Blev 2 burkar ravioli! :-D

Sen planerade vi lite fest för att sen krypa upp i soffan & kolla första kvalet i ESC. Riktigt trött starfält igår. Synd att vi inte hamnade där ist. Blir nog tufft på Torsdag. Och tills dess hoppas jag att "boxer" skärpt upp sig.. För igår så glappade det mellan ljud & bild så att det mest liknade en dåligt dubbad film..

Ikväll ska jag jobba... Kul kul!!

måndag 24 maj 2010

Köket idag!!

Mer än halva golvet är omisolerat & klart.. Vi väntar m sista biten tills nya köket är klart & kan användas innan vi river det gamla & fixar sista isoleringen.

Så nu ska det byggas (& isoleras) en halvvägg ut mot vard.rummet och golvet ska läggas. Måste bara få tummarna loss & åka in till stan och köpa det bara. Helt omöjligt att hitta en parkering där inne. Alla 3 ggr har man fått göra idotiska parkeringar som skulle kostat massa pengar om det kom en "lisa".




Andra seger tippade bidraget!!

Harel Skaat - Milim (Israel)

Tandläkaren....

Så spännade det ska bli att höra hur det gick för Agnes hos tandläkaren idag. Vi har pratat en massa om den häftiga stolen & att hon ska gapa JÄTTE STORT så han kan räkna hennes tänder. Hon har pratat hela dagen om det... Och så skulle hon visa honom sitt sår på benet & sin nya Dora tatuering.

Tror hon tyckte det skulle bli spännande... återstår att se om hon vekligen gapade när det väl gällde...

Lite avis på Anders som fick gå faktiskt... ;-) Fast jag och Astrid har haft en mysig soff-timme. Hon har sovit i min famn medans jag kollat på något inför ESC-program. Har inte blivit mycket sömn för stackars Astrid idag. För såfort hon somnat så ställer sig Agnes vid vagnen & vråla -ASTRID VAKEN!! Så hon vaknar.......

Ett geni!

söndag 23 maj 2010

Tyyysssstnad!

Varit lite tyst senaste dagarna. I fredags berodde det på att jag hade fullt upp att förbereda lite grejer till Marias möhippa och igår va vi som sagt i väg på hippa hela dagen!!! KUL KUL!!

Lite trött idag men inte bakis som jag lätt kan bli. Beror nog på att vi drack lite utspritt över hela dagen. En mysig stund va när vi satt i solen i en park & drack rose´& åt wraps till lunch. Verkligen sommar nu. Vi hade underbar tur med vädret som sagt & jag hoppas & tror att Maria va väldigt nöjd med sin dag!!

Nu ska jag fortsätta med att skyffla kutterspån ur golvet. Astrid sover, Agnes & Lisa är i skogen och leker & Anders iväg och hämtar lunch.. Nu börjar "hålet" krypa närmare & närmare vårat "gamla " kök. Så snart ryker nog det...

torsdag 20 maj 2010

Vinsten!!


Idag kom paketet från butiken "Stylish" där jag vann presentkort för ett tag sen. Jag köpte bla detta namnsmycket med alla min 3 älsklingars namn. Jätte nöjd!!

Det är hårt på Dagis!

När jag kom igår satt dom & kylde Agnes öga. Ändå blev det värsta blåklockan. (själv pratar hon mer om sitt lilla sår hon har på tummen, gör nog inte ont i ögat iaf) Hon hade trillat eller bråkat m någon kompis, dom hade inte sett riktigt. Dom är ju så snabba m tjuvnypen. Barn är inte snälla mot varandra. Förra veckan såg jag henne lappa till en kompis m en liten spade.

Hur gör man egentligen?? För gör man för stor grej av det så gör hon om det för att testa oss & gränserna men hon måste ju ändå veta att man INTE slåss/bits eller knuffas... Svårt det här med att fostra barn!!

onsdag 19 maj 2010

Lufthål!

Är hemma igen efter 5-6 timmar på jobbet. HÄÄÄRLIGT! Körde bara ombyggnad, ingen kassa alls. Sååå skönt & kul att köra på och fokusera fullt på något helt annat än barnen.
Dom flesta tycker att planogrambygge är skit jobbigt/trist. I LIKE IT!! Speciellt när man får köra ostört som idag... Saknades lite grejer bara så jag hann inte helt klart. Dvs det blir några timmar till nästa vecka. Inte mig emot!!

Nu ska jag krypa ner och sova så gott. Är riktigt mör i benen av allt spring. En av dom sakerna jag gillar med mitt jobb, tempot!

Förresten... det slog mig idag när jag for runt där som en liten virvelvind att sist jag jobbade så haltade/släpade/vaggade jag fram som en skadeskjuten valross. Usch va stooor, tung & vad ont jag hade sista tiden (slutade jobba i v30), det va riktigt plågsamt. :-S Och SHIT va häftigt att kroppen hämtar sig så snabbt ändå!!

Jobba!!

Va förbi jobbet idag det resulterade i att jag ska åka dit nu och bygga planogram (dvs så att allt hänger & ligger på rätt plats i butiken).

Kul med litet luft hål!! Slippa trots-gnäll, kladdiga fingrar & bajsblöjor några timmar.

Kanelbulle!!!

Hittade SÖTASTE bodyn på LINDEX igår! 59kr!!

Igår rev...

... vi väggen!!! Vilket ljus & va stooor det känns. Tack alla stora starka som hjälpte till!!


Nu ska det iofs in ett kök & en ny halvvägg men att det är öppet kommer ändå göra att det känns större än den "gamla" köket som mest va/är som en korridor.

Idag ska jag åka & köpa golv & plocka ur skåp. För att kunna fortsätta lägga nytt undergolv & isolering så måste vi riva mer av gamla köket nämligen.
Nu känns det iaf som att vi passerat ännu en milstolpe.

tisdag 18 maj 2010

Living on the edge....

Endel hoppar bungyjump, fallskärm eller hajka i vildmarken...

Jag/vi satsar på mer vågade & rentutav livsfarliga vardagsäventyr som:
  • Renovera/bygger om köket mitt i 2års trotsen & 2-barnschocken. (vad är det för gen som gör att man ALLTID sätter igång att renovra när man har småbarn??)
  • Skaffar syskon som landar precis i den ovan nämna trotsen vilket resulterar i det andra jag nämnde ovan..
  • Och som ni ser nedan. Kör m snustorr bensintan (glömt tanka typ 3 gånger) med 2 små barn i bilen. Skulle INTE vilja få bensinstopp då kl 09 i morse och försöka ta mig gående till macken.



WILD AND CRAZZZZY!!!

Katastrof..

att endel får köra bil!!

Idag när jag & Astrid va påväg hem från Kvantum & svängde av motorvägen så står där en svart liten bil tvärs över avfarten!! Ibilen sitter en gammal farbror, han försöker vända. Han har alltså varit påväg upp på E18 åt fel håll.
Jag lyckades svänga undan & som tur va bilen bakom oxå som kom i en himla fart. Kunde slutat riktigt illa. Tanken slog mig att ringa polisen sen men så va där en "kiminalvårds-bil" som stannade tills han va på rätt väg igen.

För 6-7 år sen körde en farbror (tror han va född 1919 eller något) in i vår bil (blev skroten för bilen) med ursäkten -Jag slumrade nog till!! Vi stod still vid ett rödlyse & han körde rakt in i vår bakände.
Och när vi sen ringde förs.bolaget trodde dom vi va några andra. Det visade sig att han hade krockat någon annas bil alldeles nyligen & precis fått ut sin från verkstan igen..... Ångrar så att vi inte ringde polisen.
Har sen dess tyckt att man ska införa regelbundna syn & reaktionstester på äldre förare, säg vid 65-70års åldern? Och även att dom får göra en "mildare" uppkörning varje år för att få behålla körkortet.

För endel har verkligen ingen koll på varken bilen eller vägen.

måndag 17 maj 2010

Plockepinn!!

Vårat kök är levererat!

Sjuuukt mycket lådor! Man kommer ju drömma mardrömmar om monterings beskrivningar. Ser redan den lilla svarta pinngubben m frågetecknet (brukar finnas på IKEAs monteringspapper) lura i mörka hörn & garderober..


Men snart är drömköket på plats. Då ska vi bara vända oss om & riva ur det gamla köket, sätta upp 2 väggar & bygga skafferi samt fixa till det lilla rummet/kontoret som blir där jag sitter i detta nu.
Kommer gå som en dans....

Tradera FYND!!

Idag trillade mitt Tradera fynd ner i lådan. 2 kr + frakt NICE PRICE!!! Härligt löst & tunt sommar-linne. Risig bild dock. Vår kamera är utlånad *saknar*.

Lite trädgårdspyssel

Efter 2 vändor till tippen m totalt 10 säckar kutterspån så blev det lunch. Efter den gav vi oss ut i solen. Blåste lite såpbubblor, vattnade asfalten&stenarna och planterade Ruccola.






Ikväll kommer köket.. Spännande!! Önskar det kunde bli färdigt idag........

Kan inte låta bli....


att förundras & glädjas (och plåga er med jämförelsebilder) av hur olika mina små fina tjejer är.


Agnes 5½ månad




Astrid idag ca 5½ månad.



Mina fina små!!!

Nu ska jag packa in säckar m kutterspån i bilen och försöka hinna iväg till tippen m det under dagen för ikväll kommer köket & då behövs platsen i garaget..

söndag 16 maj 2010

Skön Söndag.

När Anders & barnen kom hem efter att ha lämnat Farmor va Agnes lite sur, tvär & ledsen. Va nog inte så kul att farmor åkte. Så vi bestämde att idag blir det inget städ & bygg utan en heldag m barnen.
Vi packade en fika picknick & åkte först till en 4H gård i Vallentuna. Agnes va inte alls så sugen på att klappa grisar & får men spanade däremot in en lekpark på ett dagis mittemot så vi gick dit & gungade och leke där en stund.
Efter en liten "vill-inte-lämna-gungan-KRIS" körde vi ut till Alanda Utsiktsplats där vi 3 fikade i bagageluckan medans Astrid sov. Sen körde vi en senväg hem. Upptäckte nya fina vägar runt Åkersberga.


KÄRLEK!!!

Igår fick vi ett MMS med bild på två händer med glänsande fina ringar på!! I bakgrunden ett stilla hav & kala klippor. Jättefin bild!

Min svåger & hans Josefine har FÖRLOVAT SIG!!!!! Va glada vi blev!

Söndag...

Vaknar av att jag hör bildörren slå igen. Anders har tagit barnen & kör Farmor Gunilla till bussen/tåget. Passar på att stiga upp & äta frukost & läsa 2 DN i luuuugn & ro.. Skönt!

Blev endel vakna timmar inatt oxå då Astrid hostar lite. Hon har lite problem m slem i lungorna tror jag & efter att ha sovit ½ natten måste det upp. (Tydligen va det vanligt m lite slemhosta/luftrörsprblem efter man haf RS) För när hon hostat en stund så somnar hon om igen. Men jag är såklart klarvaken.

Idag blir det inte så mycket bygg. Vi ska försöka städa upp här & leka m barnen. Imorgon kommer köket men det kommer få vänta ett tag. Först måste den bärande limträbalken upp, sen kan vi riva sista väggen & lägga sista isoleringen & skivorna på golvet! Så Nu ser det ut som att om ca 2 veckor är det nya köket på plats & användbart... LÄÄÄNGTAR!!

Vår kamera är utlånad så idag blir inga bilder för jag hittat inte kabeln till lill-kameran!

lördag 15 maj 2010

Blir lite tyst...

här just nu...

*Kameran är utlånad.
*Agnes är hemma igen.
*vi har ett stort hål i golvet. Vilket Agnes är nyfiken på. -Sönder!
*Lite smått kaos att bo mitt i en renovering.

Ska göra mitt bästa.

Nu blir det Rabarberkräm m mjölk till mellis!!! MUMS!!

torsdag 13 maj 2010

Idag har vi...


bland annat rivit väggen in mot nuvarande/gamla köket.


Nu börjar man se inne ifrån vardagsrummet hur ljus & öppet det kommer bli...
Kvällen tillbringade vi hos Per & Monika. Galet god mat & trevligt umgänge & så fick Per hjälp m att foga kaklet i sitt kök.

Gårdagens arbete...




Igår blev det inköp av lite isolering & spånskivor till golvet sen började vi riva lite vägg, förbereda för killen som ska sköta eldragning & påkoppling. Vi plockade även ner fläkten och tömde skåp för idag ska vi riva ännu mer inmot gamla köket.






onsdag 12 maj 2010

Gårdagens fynd...

Kul att bryta i gamla hus. Lite som arkeologi. ;-)

Igår hittade vi en TT kapsyl & 2 st "herrtidningar" från 1976. Dock rätt illa åtgångna av väder & vind då dom legat ute på kattvinden.





Väldig massa rolig reklam iaf.