tisdag 31 juli 2012

Längtan...

Det ligger lixom programerat i min kropp efter 11½år som vanlig heltidsarbetare. Såhär års har man semester..... !!! Så är det bara.

Mina föräldrar & min syster är i stugan.. Vi brukar lixom oxå vara där nu..  Fiska, loppisar, krabbor, salta bad, brännmaneter, avklipta jeansshorts, stekt makrill mm mm
När vi äntligen kommer upp är det "bara" mamma kvar. Härligt att vi får en vecka med någon familjemedlem iaf. Och pappa kommer förhoppningsvis upp 1 av helgerna.  Jag vet: Det blir så den här sommaren! Men det är väldigt jobbigt ändå! Mest för att jag inte får sommar-hänga på vårat underbara Tegelstrand med min lillasyster, Joel & pappa! 

För ett år sen såg det ut såhär....... Varför inte vrida om kniven...




Så istället för semester som kropp&knopp skriker efter har jag 2 av sommarens hårdaste arbetsveckor framför mig (oftast varit ledig var 3-4 dag hittills). Jobba 6dar ledig 1 & sen jobba 5 dar till (med det trycket & tempot är jag rätt slut redan efter 3-4dar irad)
Sen är det ÄNTLIGEN semester...... som iofs börjar med att jag slutar kl 20 på Fredagen, kl 00:50 går båten till fastlandet (enda biljetter som finns då det är medeltidsveckan), i land vid 4 snåret, sen 6-7h i bilen med 2 galna barn & 2 trötta föräldrar! SEN är det semester!!!! 

Och jag läääängtar så!!! Hoppas sensommaren är så ljuvlig som den faktiskt brukar va!! Vi ska fiska, loppa, plocka svamp, äta fisk&skaldjur, leka, slappa och bada i veckorna 2 och jag ska dra till ULLARED ensam eller med mannen!!

Jag gillar verkligen jobbet men nu skriker min "klocka": seeeemester!!!!   *Snoozar*

Nya favoriter...

Dom här godingarna gör sig sååå bra uppe på öppna spisen. Ljuset spelar så fint över putsen. En Bergdala "fingerljuslykta"  (till vänster) & en "sunflower" Kosta Boda lykta av Göran Wärff.. 10kr för fingerlyktan & 20kr för "Solrosen" får väl betraktas som fynd.. 


Något nytt att samla på kanske. Perfekt med massa värmeljusstakar i vinter då det kommer bli en kylig sådan här i stenkåken. Som ni kanske förstår så kommer vi få fortsätta hyra huset till nästa vår/sommar eller till vi hittar "The drömhus"!! 

Ska iaf bli skönt att ha en relativt fast punkt i vinter. Så nu ska vi packa upp lite mer av tex filmer & köksprylar som vi saknar.

måndag 30 juli 2012

Lördagen...

Började med att jobba 6-16. För att sen när jag slutade piffa till mig lite & åka med några andra tjejer till Tofta på After beach. Där avslutade männen precis "grabbdagen" med lite beach volley boll. Vi tjejer kröp upp i en soffa i gassande sol snackade & drack någon öl. Gassande sol & svarta tighta jeans va inte att rekomendera och allt smink rann av igen. Men men... är det sommar så är det.


Efter några timmar va det dags för middag sen va klockan helt plötsligt 22 så vi drog oss mot stan & HP5. Upptäckte på Tofta att "Icona pop" tydligen skulle spela på hamnplan. Måste ju bara ses..


 Blev en härlig sommarkväll med massa dans, kall öl & trevligt sällskap.
Framåt 01 gav jag & Anders upp och promenerade upp genom Visby & hem till vår vän där vi skulle övernatta. Somnade nog innan jag lagt huvudet på kudden.

"Dagen efter kvällen före" tillbringade vi som man gör "före barn"!! Vi låg utsträckta i soffan, kollade film, drack cola & åt chips. När jag kände mig körbar körde vi hemåt via Thai restaurangen & ICA MAXI! Sen åkte vi hem till älskade skitungarna!

Tack alla fina vänner för en kul kväll!! Min första men absolut inte sista "Grabbdags-kväll"!!

torsdag 26 juli 2012

Long time... Lite loppis iaf.

Kombinationen bloggtorka & mycket jobb gör att bloggen hamnar långt ner på priolistan. Saknar ni mig finns jag på "Instagram" med alias "Linaheltenkelt" bara att adda mig..

Gjort idag då?  sushilunch i gräset, Antik&samlarmässa, shoppat snygga partykläder till helgen, haft provrumsågren, klippt mig, stannat på massa överpris loppisar som borde kallas antikbodar & varit på stranden med barn&svärpäron . 

dagens fynd..
en ½liters kosta flaska m porslinslock, en Stavangerflint kanna till vår servis (aldrig sett förut) & en plåtburk.
TYSK NR 10!!!! En fin grön med läcker glasyr märkt W-Germany 213-20!!

Ett ½Liters mått, helt enkelt!!

Ljuuuvlig kökshandduk m ananas. Nyskick!!

Och på den annars rätt tråkiga & rätt dyra Antik&samlar mässan hittade jag iaf ett jätte fint brickband. Behövs verkligen då jag har liiite för många brickor just nu.  :-D Hittade iaf en sak till där som jag liite kan ångra nu att jag inte unnade mig. En asläcker tupp i mässing. 

Nu blir det Ernst & sen sova. 

lördag 21 juli 2012

Senaste tysken...

Jag är fast. Har börjat samla på mig W-Germany vaser. Fast jag köper bara dom jag tycker är snygga, änsålänge. Kan anas att grönt är min favvo färg.  Häromdagen blev det en vas märkt 268-18. Härligt grön med blommor. nr 9 i samlingen. Undrar hur 10:an ser ut!!??


Om man ska nörda till det. Denna är märkt: W-Germany 268-18!!  268 är design/modell beteckning & 18 är höjden. Googla w-Germany 268-18 ska ni få se...
-

Här har ni hela min samling so far.... Favoriterna är turkosa&senapsgula golvvasen (mitten bak) + lilla gröna längst till vänster, framför den blå stora. Min första W-Germany  vas är den lilla vita längst fram till höger! Kolla in ettiketten "tyska vaser" här till höger så hittar ni inlägg, bilder & beteckningar på dom flesta av mina nio.


Så kul att samla på då det finns huuuur många olika vaser som helst & dom är oftast inte speciellt dyra. Under 100:lappen alla dom jag hittat!! Har ni kollat in  bloggen:"TUSEN VASER"!? Hon har 1000 W-Germany vaser som mål!! Ashäftigt att det finns så många olika!!

Både nytt & gammalt...

Lagt upp lite nytt & även lite gammalt osålt (ligger ju packat & klart så det är väl bara att testa igen) på TRADERA!!



Förresten har ni testat TRADERA appen?? Tycker den är grym!

fredag 20 juli 2012

Det ljuva livet..

Sååå irriterande! Inlägget låg ute & va klart skulle bara adda en bild så försvann allt. Bara att göra om... Om ni hunnit läsa och undrar varför allt är skrivet annorlunda helt plötsligt.

Varit 2 sköna lediga dagar nu. Igår visningstädade vi hela huset. På kvällen packade jag ryggan med gott från charken & cyklade iväg på vinkväll med några andra tjejer hemma hos Märta. Älskar verkligen dessa tjejer här på ön & dom här härliga avslappnade tjejekvällarna som redan hunnit bli 2st på bara 3månader. Härliga tjejer med sunda värderingar & stora hjärtan!  Åt & drack gott, pratade en massa medans regnet vräkte ner & plötsligt va kl nästan 02..


Idag har vi varit på 2½års kontroll med Astrid. Gick jätte bra & hon fick beröm för bra tal. Så härligt att se hur hon lyssnade, lydde & svarade bra på sköterskans frågor.Och så briljerade hon genom att rita sin första huvudfoting, nästan iaf. Jag hade ritat en ring på pappret & hon tog över och satte dit armar, hår & en röd mun. STOOOOLT MAMMA & PAPPA!!

Nu jobbar jag hela helgen med början kl 07 imorgon bitti så jag & Astrid hoppade grillkvällen i stan och nu sover hon medans jag ska krypa ner i soffan med en film en astrevlig ceasarsallad (dumt att vara blysam) hemgjord dressing med lite fräs i (vitlök & dijon), kräftstjärtar, bacon, hemgjorda surdegskrutonger (fräste brödbitar i olivolja) , massa parmesan och lite annat grönt.



Ha en härlig helg!!

onsdag 18 juli 2012

Skön Tisdagskväll..

Igårkväll efter middagen drog vi till skogs hela familjen.. Hittar tyvärr ingen svamp här ännu men heeelt galet mycket smultron. Vi plockade ihop närmare en liter bär.. eller... Anders plockade ihop närmare en liter. Jag tycker det är sååå tråkigt att plocka bär & har inget tålamod alls. Men jag skrapade nog ihop 2dl & så åt jag nog nästan lika mycket. ;-D Barnen åt & tjoade förtjust: Uoohh va massa bär flera tusentals... Påvägen hem stannade vid vi ICA-butiken och köpte glass...

Sen åt vi smultron med glass tills iaf jag mådde lite illa. Men oj vad smaskigt & roligt det va!!

söndag 15 juli 2012

Galen Lördag & Skön Söndag...

Igår kväll va det en verkligen fullt ös.. Både jag & Anders hade blivit förfrågade att hjälpa till på "Stångaspelens" Jubileumsfest (Föreningen Gutnisk idrott fyller tydligen 100år i år) med bar & buffe. Och det tackar man inte nej till, verkligen jätte kul. Det blev en livad kväll med galet mycket folk och lika galet mycket regn. Regnet bara hällde ner hela kvällen. Och trots stabila partytält så rann det in både här & där. Men folk va glada & vid gott mod ändå. närmare 500 gäster som åt, drack & dansade. Jag va genomsur & såg ut som en dränkt katt. Som tur va hade jag 2 ombytes tröjor med att byta med under kvällen. Roddade med buffen, plockade flaskor & hjälpte till lite i baren. . "Smaklösa", "Deja vu" & "Kalle Baah" spelade & folk dansade i regnet. Finns inget dåligt väder.....  Kl 01 stängde dom, vid 02 gick nog sista festfolket kl 02:40 va vi färdiga med det mesta av städningen iaf.. Kl 03:10 stuuupade jag i säng fortfarande blöt i håret & om fötterna för att vakna först 09:30. Finns inget bättre än att vakna av sig själv. Åt frukost i lugn & ro medans jag kollade film sen gick jag bort till svärföräldrarna där barnen sovit. Skit rolig kväll trots hällregn.

Idag va jag & Astrid till stan för lite loppis & bröd-inköp. Loppisen gjorde mig bara arg. Skulle öppna kl 14 men redan 13:40 gick folk & plockade på sig gobitar i väntan på öppningen. Så vi gick typ precis vid 14 för jag va så irriterad.. Vi åkte till LEVA för att köpa nytt bröd & sen for vi runt till lite loppisar. Hittade inget kul alls... Sen tog jag mig igenom MAXI med sur Astrid för att sen bege mig hemåt... Men så såg jag en loppis som jag inte varit på i år som äntligen har öppnat. Blev en blå  W-Germany vas märkt 280-40 & en brick i jätte bra skick med etikett "AB ÅRY-NYBRO"+ en blommig sjal (i tvätten vid foto tillfället)


Nu blir det lite grillat sen filmkväll i soffan för att imorgon åter jobba. Är sååå glad att jag bytta bort passet idag. Har känt mig så trött, seg & nästan bakis idag trots att jag bara drack ½ öl igår. :-D

fredag 13 juli 2012

Freeeeedag!!!

Äntligen fredag!! Ledig i 2 dar nu! Ikväll kommer Jocke & Josefine till ön. Kul Kul!!

Köpte med den här superläckra "Klotbasilikan" hem från jobbet. Små fina blad som man bara strösslar över salladen utan att behöva hacka el riva!

Nästa vecka är det dags för Sthlms-veckan. Ska bli spännade att se hur det blir på jobbet då. Körigt som attans gissar jag. Dvs KUUUL!!!

Ps. Hittade ännu ett jättefint retro påslakan idag på kupan. Ligger i tvätten så jag visar imorgon eller något!

tisdag 10 juli 2012

Smög mig ut....

... i skogen idag. Tänkte kika runt lite & spana in bra svampställen. Är ju helt ny på Gotländska svampskogar. :-D Där ute i skogen ringde jag min pappa för att utmana honom lite. Vem hittar första kantarellen i år.... Klart som f*n att han hade varit ute IGÅR och hittat en näve gula.  ;-D

Själv hittade jag ingen svamp alls... Va så himla torrt. Men oj va det luktade ljuvligt & bekant. Älskar doften av skog.  Men jag hittade iaf den härliga känslan av lugn & lycka av att va i skogen, lite blommor, ett fint smultronställe dit vi tog barnen sen (se förra inlägget) & åt mig mätt på bär.. Jag önskar mig nu en massa regn till ön, iaf lokalt över svampskogarna & så lääängtar jag till sensommaren/hösten!!!

Och så måste jag lära mig att inte få "hjärtsnörp" & skrika som en kärring när "rabbisarna" hoppar upp & flyr från där dom legat och tryckt!!


Behöver inte vara mer än så...

När barnen kom från dagis åkte vi iväg hela familjen på en lite utflykt till..... ett grustag i skogen. Vi plockade smultron & barnen klättrade i grustaget. Ungarna älskade det & det va värsta äventyret. 

 Nu ska jag rulla massa köttbullar medans Astrid kollar på Bullerbybarnen & Agnes är med pappa hos fammo&faffa en sväng!

Dagens fynd...

En P. o Ström vas för 30kr och en blå emalj "vet inte varför, men jag måste bara ha den" kastrull i tiptop skick!!! Tycker mig känna igen mönstret på grytan men vet inte vart jag sett det. Hittar inget på nätet så om nån av er vet så blir jag glad.. 

Ha en fin dag!!

måndag 9 juli 2012

Idag: Unnat mig, tid med barnen & en tredje...

Idag har jag & tjejerna varit till Visby... Tjejerna fick välja varsin ny baddräkt & vi åt lunch på Mac donalds. Varit riktigt trevligt & städat, förutom när senare dom spårade ut på parfymavd på Åhlens. Dom låg och skrek, skrattade sådär fjantigt hysteriskt & brottades i en hög på golvet och bara väääägrade lyssna och sluta. Fick bli ett allvarligt pepp-talk i bilen för jag va bara tvungen att gå in igen och köpa ett enligt mig riktigt grymt REA-fynd. 4st 30ml flaskor Clean parfymer "Warm cotton", "Fresh laundry", "Cotton T-shirt" & "Shower fresh" i en present-låda till halva priset!!!  Har alltid velat ha Clean parfymerna, gått och doftat men inte kunnat välja vilken & samtidigt tyckt att 600-700kr för stora flaskan är liiiite väl mycket för en parfym. Gissa om jag är lycklig nu när jag slapp välja & fick 4st olika dofter för halva summan av en flaska!! 349kr är enligt mig ett fynd!!



Sen hittade jag en tredje kruka från Steninge. Modellen heter "Jenny" .Dom andra 2 fick jag typ på köpet härom veckan. Den stora bak till vänster fick jag betala 8kr för på kupan. 

Sen åkte vi hem till vänner utanför Visby. Barnen badade & lekte sen fikade vi under äppelträdet!! 

Fin dag!!

söndag 8 juli 2012

Härliga färger...

Hittat ännu ett fint påslakan på "kupan" för 20kr härom dagen (det till vänster). Det gröna med vitt mönster hittade jag på en annan kupa i våras!!
Önskar bara man slapp dom rosa väggarna som är i sovrummet....  

lördag 7 juli 2012

Ännu en tidig morgon....

...och jag måste än en gång stanna och fotografera det vackra landskapet jag kör genom....

Påvägen hem efter jobbet stannar jag och plockar en bukett vallmo.. Kronbladen är så tunna & fladdriga som fjärilsvingar! Ny favoritblomma!!


Nu blir det en lugn & skön grillmiddag med svärföräldrarna!! Har nu 3 lediga dagar framför mig efter en 50timmars arbetsvecka.. Ska försöka kombinera vila, häng med barnen & uppstädning på ett sunt sätt! Men "To do" & "to inhandla" listorna på bordet växer. :-D

fredag 6 juli 2012

För 3 månader sen....

..........körde vi av båten tillsammans med lastbilen som va fylld med hela vårt liv. Det va kallt, snöigt & blött. 
Det konstiga är att det känns som en evighet sen vi flyttade hit, som om vi bott här myyyycket längre än fjuttiga 3 månader. Kanske är det för att vi bestämde oss för att flytta hit för rätt exakt 1år, sen dess har vi planerat, förberett & längtat.

Och tänk att vi faktiskt är här nu!! Förundras & glädjs varje dag att vi verkligen kom iväg & att vi vågade. Det är verkligen det häftigaste vi gjort efter barnen. Och det bästa!
Börjar bli nyfiken på hösten & vintern nu... Alla man pratar med säger: Vänta bara till det blir höst/vinter, mörkt & folktomt...  Det konstiga är att jag tycker det där låter skönt för det där med "fullt ös" massa folk runtikring mig har jag levt i senaste 14åren i Sthlm. Längtar efter lugnet, det va ju bla. därför vi flyttade hit. Enda jag börjar förstå är att vinterkörning kan vara liiiite bökigare än i Sthlm. Fast vadå... här är man iaf ensam på vägen och har bara sin egna bil att hålla koll på när det slirar. :-D

Ibland kan jag iofs bli nostalgisk och sakna gamla dagisfröknar, vårt gamla kök, mitt gamla jobb (fråga mig inte varför för när jag väl sagt upp mig kände jag att jag va färdig där) , att verkligen BO någonstans, fast jag börjar vänja mig vid ett liv i lådor, närheten till min syster & vänner.  Men det går över snabbt.. Allt med boendet kommer trilla på plats så småning om, det vet jag. Vi vill hitta "THE HUS" som vi ska bo i resten av vårt liv och det måste få ta tid. Visste att det skulle bli tålamods prövande för mig. Allt ska ju fixa sig/hända NUUU!!  Och snart kanske syster & Joel får tid att ta båten ner och hälsa på. Längtar efter er & vill visa er allt här. ;-D

Kort & gott!! So far, heeeeelt underbart, spännande & omtumlande! Har nästan landat.

onsdag 4 juli 2012

Vackert....

I morse va det så himla vackert när jag körde till jobbet. Dimmigt men solen sken igenom..

Spindelväven syntes jätte tydligt i daggen. Rapsfälten såg ut som en "sockervaddsåker". Tillslut va jag tvungen att stanna och ta bilder..

Både en & två gånger!!! Älskar Vallmo!

Det här slår E18 Norrtäljevägen, BIG TIME!!

tisdag 3 juli 2012

Blir inte så mycket loppis just nu....

Men detta hittade jag förra veckan...

Lite fina plastburkar som jag nu har te i. I den gröna, grönt te, i den gula yellow label & i den röda fruktsmakande te.


Och så två stora burkar m svart lock..

Kanske att det finns lite mer tid för loppis nästa vecka..

måndag 2 juli 2012

kan inte minnas när....

...jag sist försummade bloggen såhär grovt....  ;-D

Har lite loppis fynd jag vill visa men jag orkar verkligen inte idag.

 En "man kort" på jobbet idag & nu är almedalsveckan igång vilket innebär massvis med kunder & beställningar. 5 tuffa arbetsdagar kvar framför mig.
Träffade på flera vänner & bekanta idag på jobbet bla en gammal "kombo" från första tiden 14år sen i Sthlm hon va även min paralellklasskompis på högstadiet. Hann heja iaf, trist att jag va tvungen att jaga vidare efter en rödlök till smörgåstårtan jag skulle dekorera. Socialt begåvad som jag är glömde jag även att presentera mig för hennes man. :-S Liiite stressigt idag!
Det är visst roligt när det är ös men liiite stressande när man behöver/borde ta sin lunch rast innan man slutar samtidigt som man har 3 andra saker som oxå måste fixas NU!! Och samtidigt som man fortfarande känner sig lite osäker på hur endel saker ska göras och måste fråga mina minst lika upptagna kollegor. Är väl det som tröttar ut lite oxå att man lär sig så mycket nytt varje dag och verkligen måste tänka till. Men jag lär mig mer & mer för varje dag och jobbet är kul som attans & timmarna bara flyger förbi!!

Nu ska jag gå upp & krypa ner, lägga mig tillrätta, öppna boken & som vanligt ligga och läsa blundandes tills jag inser att jag nog borde somna....

God natt!!