tisdag 23 juni 2015

Loppistider...

Nu drar loppis-sommaren 2015 igång. Jag kommer nog ligga lite lågt här på vanliga bloggen närmsta veckorna då loppisbloggen på Gotland.net kommer få mer av min tid samtidigt som jag ska hinna med min egna loppis, vanliga jobbet, livet & att åka på loppisar och auktioner.

Peppad som tusan & ser fram emot att hinna med så mycket jag mäktar med på loppisfronten.
Imorgon har jag öppet igen.. Ska bli kul att se hur det funkar på "vardagar".. I Söndags va det galet kul i loppisboden med massa besökare/kunder..

Jag är så glad att det går så bra.. Att kunderna är nöjda med utbudet & priserna (som jag försöker håller låga) och att jag trots "bara" marknadsföring på Facebook, loppisbloggen & lappar når ut till så många.  

Dom här godingarna finns fortfarande kvar. 


Imorgon är jag & barnen lediga. Blir en skön dag hemma med  sovmorgon, tvätt, uppackning i loppisen, disk & pyssel i trädgården mellan kunderna! Hoppas & tror på bra loppis & trädgårdsväder. Dvs växlande molnighet m skurar. 

onsdag 17 juni 2015

Det växer så det knakar...

Varit helt ok väder, för odlingarna iaf. Sol, sol & lite regn, mer sol och nu lite regn igen.. 

Under den skyddande fiberduken har svartkålen & den "fådda" grönkålen tagit fart.. Bredvid dom växer 2 fina zuccini plantor.
Jag trodde aldrig dom där små klena svartkålsplantorna skulle ta sig.. Men med lite tålamod, värme & hönsbajs så kom dom igång. 

Potatisen har också tagit fart. Och jag har varit & petat under blasten och hittat små små potatisar. Så det finns hopp.. Kanske inte till midsommar men förhoppningsvis till Stångaspelsveckan.
Tycker dock löken ser klen ut.. Vi får se hur den blir.


Mina älskade bondbönor sköter sig själva som vanligt..
Så lättodlad att det är löjligt. Har aldrig misslyckats (tar i trä). Längtar till det är dags att skörda, plocka ut dom feta bönorna, koka dom lätt och toppa en god sallad med dom & massa chevre. Precis som jag gjorde för länge sen i Åkersberga på en av våra mysiga mamma-luncher.

Och sallad har jag så det räcker & blir över...
Får nog bli en caesar-sallad snart! Är så glad att mördarsniglarna inte hitta hit...

Sockerärtorna växer också så det knakar..


Väldigt nöjd med mina kryddor. Persilja, dill & koriander!!
Vilken lyx att snart kunna plocka färska örter till matlagningen & sen frysa in överflödet längre fram.

Basilika har jag massor av!! 
Dom är fortf på tillväxt. Men dom är för många för vårt hushåll. Tror faktiskt jag ska sälja några av dom i loppisen längre fram.

Jordärtskockorna växer också..
Ska bli spännande att gräva där i höst..

Tänk att detta som jag kämpade med i våras blev...

Såhär grönt!!!

Nu har jag äntligen kunnat börja skörda av min möda. Kan hämta sallad, ruccola & rädisor. Och självklart ett överflöd av rabarber. Lyxigt värre!

söndag 14 juni 2015

Så va det dags igen....

Tidigt imorgon bitti åker Anders till Stockholm för att jobba igen..

Jag är inte redo eller känner mig sådär peppad, planerad  & stark som jag brukar. Men kanske det kommer imorgon.. Det måste komma imorgon!!

Ikväll när jag kom från jobbet så struntade vi i alla måsten, tvättberg & kökstök och drog till Lifride träsk med barnen + barnens vän, en bunt metspön, en liten bärbar grill, korv & saft. Vi metade mört, grillade & såg till att barnen inte trillade i vattnet eller krokade varandra. Det blev en mysig & stökig kväll och jag samt 2 av 3 barn stod iaf tålmodigt och kollade på våra flöten och drog upp endel mört & Esther tog en aborre.
Älskar hur molnen speglas i vattnet...

Imorgon bitti kommer jag säkert vakna till när Anders åker, sen är det bara JAG! Jag som ska få upp barnen, servera frukost, ta Astrid till Dagis, köra Agnes till en vän (som tar henne till dag-ridlägret) och så ska jag hinna till jobbet vid 9. Känner mig värdelös som inte kan köra ALLA barnen till lägret någon av dagarna. Vi behöver en större bil..  Tur att jag har finfina vänner som har stora bilar & som ställer upp.

Imorgon kväll blir det focus på att försöka planera veckans middagar, vika all tvätt i soffan & få kontroll på hemmet. Det blir liksom enklare för mig då... Och så behöver jag baka nytt bröd.

Går & lägger mig nu och hoppas att jag vaknar som super-mamma imorgon..



måndag 8 juni 2015

Vi har tänkt om...

Jag har länge sagt att barnen INTE ska ha någon egen telefon på bra länge... Kanske först i åk 4-5..

Men så för några veckor sen började Agnes & hennes kompis cyklar runt i byn själva. Och det är ju lätt hänt att dom fastnar på något spännande ställe eller stannar hos någon kompis och börjar leka. Medans man själv inte har en aning om vart dom är & oroar ihjäl sig.
Och igår cyklade dom 2 till pärk-träningen tillsammans. Och jag gissar att det kommer bli mer sådant i sommar och under Stånga-spelen då barnen brukar samla burkar & panta.

Man får ju lov att ändra sig... Men det finns fortf en massa förhållningsregler runt denna luren som inte är direkt Agnes utan mer "en extra telefon". Men som hon iofs kommer nyttja mest just nu.
Vi har tagit Anders gammal Iphone, stoppat i ett kontantkort, laddat det, lagt in 2 nummer: Mamma & pappa samt att Anders har skaffat "hitta min iphone" i sin telefon så vi kan se vart telefonen befinner sig.  Det finns inga spel alls & telefonen ska hon BARA ha på fritiden när hon ska lämna hemmet utan vuxna.

Känns väldigt skönt att kunna nå henne, att hon kan nå oss & att vi kan se vart hon befinner sig. Fast det där sista vet hon faktiskt inte om. ;-D

Tror detta kommer bli bra. Skönt för oss & tryggt för henne!

fredag 5 juni 2015

Im in love...

Äntligen har jag fått träffa min systerdotter, lilla Nancy.. Varit en mysig kväll m förlossningsprat, journalläsning, knorrande bäbis & soffhäng.

Lilltjejen är sååå liten.. 46cm över havet är inte stort. Har aldrig haft något så litet i famnen. Hon är verkligen yttepyttig men så fin. Perfekta öron, super små naglar & långa ben..  
Vi gillar varandra redan.. Eller jag gillar henne iaf. Hon diggar mig mest när hon är mätt. Men jag verkar iaf vara helt okej att sova hos. Tänk att det kan vara så underhållande att sitta & titta på en sovande bäbis som drömmer. 

Inatt är det Maja, Joels & Nancys första natt hemma.. Jag har krupit ner i min källare. Jag är så glad för dom att dom äntligen fick komma hem. Och jag ska njuuuuta av en natt med ostörd sömn i min favvo säng. Hoppas dom där uppe också får lite sömn.

Imorgon kommer mormor & morfar vinga!! Jag tänkte ta en tur & hälsa på dom andra fina bäbisarna som landade i Maj. Och så ska jag försöka hitta en perfekt pyjamas till lilla Nancy...


Har jag sagt att det är STORT att bli Moster!!??   ;-D

torsdag 4 juni 2015

Väskan är packad...

Bröden ska snart in i ugnen & kassen med massa fina små bäbiskläder är tvättad, packad & toppad med 2 av dom sakerna som förbrukas mest i ett hem med en liten bäbis..

Längtar ihjäl mig efter lilla Nancy!! Och det ska bli så roligt att träffa dom nybakade föräldrarna. Idag fyller Nancy 1 vecka! Cant wait tills jag får hålla henne!! 

Jag försökte föreställa mig hur jag skulle känna när mitt systerbarn väl kommit..  Men det jag känner nu när hon är här & mår bra är mycket större, en helt galen obeskrivlig lycka & då har jag inte ens träffat henne. Finns en stor risk att det blir gråtfest!! 

Och jag känner att ostörd sömn & lite egentid är på sin plats. Känner mig rätt slut just nu.


  

tisdag 2 juni 2015

Ett busfrö....

Astrid, våran älskade lilla stora Astrid!!  
Hon är ett busfrö utan dess like... Lite som Emil. Det liksom bara blir ett bus, heeela tiden!! Inte undra på att hennes namn Astrid passade henne så bra. Finns ju en viss Astrid Lindgren som är "mamma" till en massa härliga & BUSIGA barn. Förutom att hon är lite som Emil så får vi ofta höra att hon är väldigt lik Elisabeth (Madickens lillasyster) både till utseeende & sätt. Och jag tror att det även finns både lite Ronja (självständigheten) & Karlsson på taket (självförtroendet) i vår fina Astrid!

Och senaste veckan har hon lyckats med både det ena & andra. 

Det började med ett paket Alvedon för någon vecka sen.. Ja, jag vet att alla mediciner ska vara inlåsta när man har småbarn. Men det har inte varit ett problem innan att ha det liggandes på bänken eller i skåpen. (Fast dom starkare ligger såklart inlåsta). 

Anders kom ner härom morgonen med ont i ryggen & letade efter sina nyinköpta Alvedon, dessutom hade vi försovit oss ordentligt så det va stressigt värre. Enda han hittar på bänken är en tom ask & bipacksedeln. Astrid såg direkt sådär skyldig ut som bara hon kan.. Jag tog mig ett lugnt snack med henne & fick lirka lite innan hon tog min hand och så gick vi upp på hennes rum. Hon lyfte upp sin Elsa-docka & jag sa att -Nej nu får du ta fram tabletterna...  Hon insisterade på Elsa & när jag tog mig en titt i Elsas kjol... Där låg 19 av 20 Alvedon lösa mellan benen på Elsa... Blev väldigt full i skratt.. Men samtidigt lite svettig. Tänk om hon stoppat i sig dom.. Men har iofs svårt att se att hon skulle fått i sig många tabletter. Dom är väldigt bittra. Men nu ligger iaf ALL medicin i skåpet. Och igår hittade Agnes alvedon nr20 ur asken.. Den låg gömd i Agnes kartonghus.

Och i morse upptäckte vi ett bus till...

Anders skulle åka till jobbet & när han tog på sig skorna upptäcker han att dom va fulla med salt!!! Inte undra på att saltkaret va väldigt tomt häromdagen när vi grillade.. Astrid bar ut det till Anders & påvägen passade hon på att tömma nästan hela i hans skor.. Hi hi hi hi!! 

Det liksom bara blir...

Underbara lilla skitunge!! Du är så full av energi, påhitt & bus! Det är lätt att bli "topp tunnor rasande" på dig ibland (väldigt ofta) men ändå skulle jag självklart inte vilja ha någon annan än just du.. Du ger vårt liv en härlig twist!