onsdag 31 oktober 2018

Det där "dåliga mamma-samvetet"...


Jag vet att det absolut INTE bara är jag som nästan alltid jobbar på höst/sport/påsk-loven & typ hela sommaren (vi har alltid sen semester). Men ibland blir känns det så.. 
Och Astrid får gå på fritids & Agnes som inte går på fritids längre sitter mest vid datorn el tvn..  Och det dåliga samvetet kommer som ett brev på posten. 

Varför fattar jag dock inte...

För jag själv har vuxit upp likadant. Vi va ofta sist kvar på dagis/fritids, gick alltid på sommarfritids och inför ett jullov va det bara jag & min syster som gick på dagis så då fick vi hänga hemma hos fröken istället. Sååå många roliga & mysiga minnen.. 

Och detta höstlovet känns ändå rätt bra nu.. 
I Måndags va fritids stängt så jag o Anders pusslade med farfar:n som hade barnen efter lunch. Och igår fick Agnes hänga med sin kompis till badhuset och sov sen över där till idag. Och Astrids kompis sov över här hos oss i natt. Jag stoppade in öronpropparna vid 22 och sov så gott och det gjorde dom också rätt snart efter det.

Idag va jag ledig så vid lunch hämtade jag, Astrid & Esther upp Agnes & hennes kompis och drog till stan.. 
Vi käkade på Mac Donalds och gick sen och såg "Halvdan Viking"
 på  Bio..
Så mysigt och mycket enklare att även ha barnens kompisar med.  
Syskonbråken blir så mycket färre då.. 
Filmen va rolig för oss alla 5..  
Även om jag tyckte att den va väldigt lik Ronja Rövardotter i storyn. 

Sen åkte vi till Stånga igen och barnen svidade om o sminkade sig och gick "bus eller Godis" här i byn! 
Nu har Agnes o hennes kompis som ska sova över installerat sig med film på hennes rum & Astrid som ska till Fritids imorgon ska snart krypa i säng..

Sååå skönt att Agnes har sin kompis och att dom kan hänga hos varann för annars vet jag att hon skulle legat framför datorn heeeela dagarna!! 

Så nu försöker jag släppa detdär idiotiska dåliga samvetet.. 
Barnen verkar vara nöjda ju. 
Och imorgon är det "Halloween fest" på fritids & på fredags anordnas den årliga Spöktigen vid Malmgard.

1 kommentar:

  1. Öronproppar är helt underbart. Själv har jag alltid öronproppar när jag sover. Sover så mycket bättre när det är tyst och jag slipper alla störande ljud. Bara vetskapen att man inte kommer att störas av ljud under natten gör att man sover bättre. Tycker det är hur skönt som helst att plugga in öronpropparna riktigt djupt i öronen och höra hur alla ljud stängs ute mer och mer när propparna expanderar i öronen för att till slut bli helt tyst. Kan dock h¨lla med om att det är svårt att höra veäckarklockan. Brukar bli så att min sambo väcker mig trots alarmet på högsta volym.

    Ibland får jag dock lite ont i öronen av propparna. Du råkar inte har något bra tips på sköna öronproppar att sova med?

    SvaraRadera