onsdag 28 juni 2017

Ännu en fantastisk ledig sommardag!!

Alltså idag har varit en sååå himla bra dag! Känner mig alldeles lugn & lycklig! 

Dagen började i förmiddags med att efter 30år få träffa en gammal granne o lekkompis (storasyster till min bästis som flyttade när jag gick i 1:an) från min gamla gata i Vilshult! Hur trevligt som helst! Dom kollade in loppisen, vi fikade, småpratade & våra barn lekte. 

Sen åkte Agnes med sin kompis från Åkersberga o hennes familj till Lummelunda-grottorna & efter lunch "snodde" vi hem (med förälderns godkännande såklart) Astrid kompis Esther från Fritids (rakt över gatan) så att hon också hade en lekkamrat... 

Jag hade öppet i loppisen & trots det fina vädret hade jag en heldel kunder. Packade fram nytt, lyssnade på "Sommar i P1", tvättat & torkat typ ALL smutstvätt (och plockat in ikväll då det börjar bli lite grått), åt lunch på trappen & satt mycket på trappan med benen i solen, bara va & njöt mellan kunderna.. Att bara sitta rakt upp o ner o göra inget, alltså INGET (alltså inte ens hålla i mobilen)  och stirra rakt ut i inget, tänka på inget speciellt o NJUUUTA av det är något jag blivit bättre på dom senaste veckorna. Och jag känner hur nyttigt det är för mig.

När jag stängde vid 16 blev det dock lite bråttom.. Skulle till Apoteket i Hemse (blev kupan också) med 2 barn på släp, samt hämta Agnes i Ljugarn vid 17, sen hem, byta om o mata mina barn + "bonusbarnet" med billy-pizza innan jag skulle infinna mig på Malmen (med barnen fortf på släp) kl 18 för KM i Pärk... Och det gick & det blev BRA och jag va inte ens stressad.. Älskar hur mitt nya tänk & "softare" attityd till vardagslivet betalar sig i att jag känner mig mer & mer tillfreds trots ev motgångar o "stressmoment". Försöker helt enkelt trycka undan detdär kontrollbehovet.

Vi spelade i mixade lag vilket va lite läskigt. Alltså dam, ungdom & HERR!! Jäklar va Herrarna slår hårt & långt.. Det va roligt men gick väl sådär för vårt lag... Men skit samma för jag satte iaf några inhugg o träffade bollen då & då. Och inte ett dugg känner jag i min vänster arm som sedan 2 veckor är helt återställd. Får se den som lagad!  Högern som fortf kan bli lite öm ibland använde jag inte ikväll utan fortsätter m övningarna (med båda) för att "va fit for fight" på Stångaspelen. För då kommer jag ta bollar m högern också om det krävs. Även om jag sällan träffar med högern... Är det "blod" så är det, tennisarmbåge eller inte. Har iaf fått OK från sjukgymnasten att spela då jag inte känner ökad smärta efter träning. Wooo hooo!  

Tyvärr fick jag bryta mitt i 3:e matchen för att Astrid blev getingstucken.. Fick lite panik då jag inte minns om hon blivit det innan så vi drog hem. Men det la sig snabbt o nu sover hon gott sen 1h.

Fick också ett fantastiskt samtal ikväll från min goa vän Anna (träffades på Statoil för 17 år sen o blev bästa vänner direkt).. Vi har nog inte pratat på 1,5år eller så.. Men när vi hörs är det som om det va igår vi pratade sist, men ändå inte. För det händer mycket på ett år.. Så himla skön vänskap det där vi har. Vi pratade om högt o lågt, barnen, livet & vardagen. Och uppdaterade oss om våra liv sen sist. en halvtimme kändes för kort men jag hade barn att skicka i säng. Lovar dig Anna att ringa tillbaka i sommar o prata mer. Och det är verkligen dags att ses snart igen.

NU ska jag hoppa i duschen o sen direkt i säng. Va klockan gick snabbt idag. Imorgon är sista arbetsdagen denna veckan för på Fredag FM bär det av till Sthlm o min kusins bröllop på lördag. Ska bli så mysigt m bröllop & 2 nätter på hotell med mannen som redan är där o jobbar. 

Imorgon kväll blir det packa, packa PACKA!! Har lixom bara hängt fram klänningen jag ska ha på lördag!! Och så ska barnens grejer packas också för en helg hos farmor & farfar! Alltså det här "här o nu" & "en dag i taget"-tänket blir liiite knepigt i sådan här situationer. Men va f*n, det löser sig. Bara jag får med klänningen, mig själv & plånboken på båten på fredag så löser sig resten..  

Godnatt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar