söndag 25 juni 2017

Midsommar 2017!!


Som vi gjort dom senaste 3-4åren samlades vi ett gäng familjer på Malmen (för er som inte vet är det där Stångaspelen hålls varje år & där vi även haft julmarknaden. Ett mysigt lummigt område med röda bodar, en lekplats & gigantiska gräsytor)..

Med samma tanke o plan som alltid: Alla tar med vad dom vill äta till lunch, dricka & grilla och så intar vi Malmen.. Dvs ingen behöver stå ensam som värd med massa mat, lokal, måsten o dyl.. Det är lixom o-görbart och för mycket för en att hålla i när vi är så många. Och det är ju kul att vara många.

Vi lastade bilen full med mat, dryck, filtar, kuddar o varmare kläder. Och jag tog cykeln m cykelvagnen och cyklade dit.. Barnen cyklade också. Så vi snabbt & enkelt kunde ta oss hem på natten.

 Har faktiskt ingen direkt koll på hur många vi är men vid ett snabbt överslag ca 15 vuxna & mer än 20 barn. Hur härligt gäng som helst..  Endel är med hela dagen, endel åker hem tidigt o endel ansluter senare det gör man som man vill.

Vid lunch kom vi och några familjer dit. Vi bar fram borden, torkade av & åt sill..

Det droppade in några fler..
Vid 3-4 va det dags för den årliga tårtbuffén. Alla som vill tar med en tårta & kaffe, helt enkelt..

Jag har varit dålig på att bidra med tårta dom andra åren men i år fick jag feeling & lust/energi och gjorde en marängskapelse. 
Den va inte så snygg men det passar mig att göra en tårta som är lite ruffsig & enkel. Marängbottnar, lemoncurd, massa bär & vispad grädde som jag fraktade dit i spritspåse. Gick snabbt o lätt att slänga ihop på plats. Och det va sååå kul att göra maräng. 1:a men inte sista gången.

Efter fikat drog midsommarstångs-bygget igång. Och dom vuxna o barn som ville dansa gjorde det. Mina barn är dock som jag så dom hoppade dansen o lekte istället.

Ledordet för årets Midsommar va: Lekar! 

För i fjol va vi många vuxna som va väldigt trötta och vi satt mest, åt o pratade medans barnen sprang fritt, vi gjorde inte ens en midsommarstång i fjol.. Det kändes inte så kul varken för oss eller barnen..

Så i år infördes en blivande tradition.. BRÄNNBOLL!!!  
Fantastiskt kul.. Och nästan alla barnen va med på plan, tillomed 2st 2:åringar. Hunden fick vi dock koppla då det blev lite stöktigt med bollarna. :-D  

Sen spelade vi även lite pärk ("Gubbe") innan maten.. Det hoppas o tror jag också blir tradition.

2 stora grillar av halverade tunnor brassades igång.
Så härligt att vi är så många och ändå "sköter man sitt".. Men delar självklart med sig av överflödet av mat till grannarna och har någon glömt något så löser det alltid sig. 

Framåt kvällningen drog jag & några tjejer igång o spelade lite mer "Gubbe" alltså pärk..
Det gick hyfsat med en hund som va snabb på bollen och den slemmiga bollen syntes dåligt i skymningen. Men det va roligt ändå..

När det mörknade landade dom flesta barnen som vanligt i bakluckorna på bilarna med kuddar, filtar & diverse skärmar och vi vuxna landade längs långbordet med musik, god dryck, snacks o trevligt häng.

Vid midnatt började det regna så vi flyttade in borden under tak.. Vid 01 ville Astrid hem o det passade bra då jag skulle upp o jobba på midsommardagen så hon la sig o cykelvagnen o vi drog hem i sommarregnet.  Anders & Agnes kom tydligen hem strax efter oss men då sov vi redan gott. 

TACK alla ni som är med o gör midsommar så rolig, enkel & härlig.. Vi har hittat ett vinnande koncept på hur Midsommar ska firas när man är så många fina vänner som vi.

Omladdad efter en skön midsommarn med härligt firande, lite jobb & öppen loppis idag. Imorgon drar Anders till Sthlm o jobbar.. Kommer bli en bra vecka! Och på Fredag bär det av till Stockholm för årets 2:a Bröllop!! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar