2 st Formbröd!
50g Jäst
5dl Ljummet vatten
2tsk flytande honung
2tsk Brödsirap
1dl God olivolja
1,5msk flingsalt
2dl Durumvetemjöl
10dl Vetemjöl special
Smör att smörja formarna med.
blå vallmofrön &/eller sesamfrön (jag tar både vita & svarta)
Flingsalt
1st ihopvispat ägg till penslingen
- Smula ner jästen & lös den med lite vatten.
- Häll på resten av vattnet, oljan, salt, honung & sirap.
- Häll i Durum vetemjölet.
- Arbeta sen i vetemjölet i degen & låt gå i typ 5-10min i beredaren.
- Jäs i ca 40min till dubbel storlek.
- Sätt ugnen på 200grader.
- Smöra formarna & strö i lite vallmo eller sesam i formen. Jag gjorde 1 av varje.
- Dela degen i 2, knåda lite & forma sen till 2 limpor och lägg dom i formarna.
- Jäs igen ca 30min.
- Pensla m ägg, strö på frön & lite flingsalt.
- Skär brödet längsmed.
- In i Ugnen i 25-30 min.
- Ta ur bröden ur formarna direkt & låt dom svalna på galler.
Grymma att rosta. Skiva & frys in så håller det sig bättre..
Receptet är från Lelia Lindholm.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar