måndag 18 augusti 2014

Tillbaka till vardagen...

And i Love it!! Älskar vardag, hösten & rutiner. 

Jag hade iofs gärna haft lite mer semester & vilat upp mig mer. Haft en underbar semester på alla sätt. Resan till Rhodos gjorde susen men sista veckorna stressade jag runt endel för att hinna allt jag vill göra på den korta tid vi sen hade på Tegelstrand. Fiska krabbor, loppisar, Nordby, Ullared & fiska på udden. Så mycket kul & rätt ont om tid. Och i fredags va vi på sommarens 2:a begravning. Det har varit en tung sommar då vi förlorat 2 fina kvinnor som funnits i närmsta kretsen under min uppväxt. Just nu skulle jag vilja vara tillbaka ensam på stranden vid Mythos Beach om så bara för några dagar, bara för att ladda upp batteriet fullt igen efter Fredagen.  (jobbar på inlägget om våran vecka i det grymt varma men underbara Grekiska paradiset)

Men men.. Nu kör vi! Hösten 2014!

Nu hoppas jag hösten blir lite lättare & ljusare. Har ju massa kul att se fram emot. bla 40års fest, musikalresa & svamphelg i Blekinge. 

Den första häftiga händelsen va idag.

Agnes min stora fina förstfödda började 1:a klass idag. Jag vet inte vad som hände eller vart tiden tog vägen. Det va ju nyss jag & mina mammavänner i Åkersberga satt och pimplade kaffe, gick promenader & diskuterade blöjor & amning. Vi skrattade åt tanken att dom där små söta bäbisarna på filten skulle börja skolan. Kändes såååå långt bort. Men idag va vi där.. 
Fina fina Agnes. Så stor, modig, omtänksam, cool, rolig, tuff & social. Det va med en klump i halsen & ett fånflin jag såg henne hälsa på alla sina skolkompisar (alla elever & lärare på skolan står i en ring på skolgården och alla går runt i ringen på rad, tar i hand och hälsar på varandra innan ringen slut igen. Häftigt sätt att starta läsåret på. ). Sen följde hon med sin fröken & klasskompisar in genom dörrarna på Stånga Skola. 

Astrid är nu bland dom äldsta på dagis & är nu en "Varg". Idag har "vargarna" ätit i skolmatsalen med skolbarnen.
Min fina lilla Astrid är också en stor tjej som idag har varit väldigt avis på Agnes. Hon vill OCKSÅ börja skolan som syrran och som några av sina gamla dagiskompisar som idag började förskoleklass. Kan förstå att hon tyckte det va trist att få vara kvar i ett år till.. Som tur va har hon såklart några jämnåriga vänner kvar på "dagis". Nästa höst är det deras tur. Den dagen är här på ett "kick" gissar jag.

Och idag va det min 1:a dag på jobbet. Inte jobbigt alls. Hade ingen "börja jobba" ångest alls. Gillar ju mitt jobb, våra kunder & har så mycket att lära under hösten. Ska bli spännande att se hur det är under riktig lågsäsong. 

Hoppas och tror att hösten kommer bli spännande!

2 kommentarer:

  1. Vilken musikal skall du titta på? *nyfiken

    Det måste vara stort med barn som börjar skolan. Jag kan inte föreställa mig att Sixten kommer att bli så stor en dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi ska gå på "Livet är en Schlager"!!!! Wiiieee!!! Bara att det är Helen Sjöholm i huvudroll gör att jag redan känner att det blir en succé.

      När barnen är små är det sååå främmande att dom ska börja skola. Och när dagen väl är där så blir man lätt lite känslosam & undrar vart tiden tog vägen. Men samtidigt är det väldigt skönt med lite större barn. Man slipper bärandet & att vara på sin vakt heeeela tiden. Men samtidigt kommer andra saker som är jobbiga. Du är där jag va när jag startade bloggen för 5år sen. Det är en underbar tid så njut av varje dag.

      Radera