söndag 12 juni 2016

Jag är ingen rock-tjej men....

I Onsdags eftermiddag bar det av söderut. Det va jag, mina Anders & våra vänner Emma & Tobbe! Det va dags för männens julklapp. 1-dags biljett på Sweden Rock. Sen att vi valde dag & skulle följa med själva va bara en bonus. ;-D 

Dagarna innan vi åkte va jag rätt (läs:VÄLDIGT) slut i både kropp & knopp så det kunde inte kommit lägligare. Ska erkänna att jag va orolig för att jag skulle orka. 

Vi hade "slängt ut" mina föräldrar ur deras hus (passande nog va dom ute på sin Sverige resa då) och sent på Onsdags kvällen anlände vi till Olofström o sjönk ner i köket för en "ankommare" & lite skitsnack innan vi gick o la oss....

Känslan i hela min kropp o knopp på Torsdags morgonen va obeskrivlig. Jag vaknade vid 10 (minns inte när jag sovit så gott o länge senast)!!! av mig själv & mådde SÅ bra, pigg, utsövd och värken jag haft i ischias nerven senaste veckan va nästa borta. Mamma & pappas nya sängar är underbara! 
Vi åt en lång frukost, jag drog en sväng till "återbruket" i Olofström & vid 13 va vi alla klädda & redo. Då kom min fina farbror o hämtade upp oss och körde oss ner till Norje & Sweden Rock. 

Vilken häftig grej att efter 11år vara tillbaka på en festival...Jag älskar verkligen den atmosfären. Samtidigt så undrar jag hur jag orkade i 5-6 dar "förr i tiden"... Kanske för att det va just "förr i tiden"... Känner mig plötsligt gammal.
Vi köpte varsin öl & satte oss i gräset o kollade på folk & bara va!! 

Mycket har hänt på dom åren jag varit borta från Festival-livet. Banden hade inget stålfäste som klämdes åt utan en plast-grunka m hullingar (drog åt lite för hårt..) & Baja-Majorna va nu vattenklosetter med plastgolv och inte lervälling utanför.

Men stämningen va den samma.. Härlig, vänskaplig & avslappnad! 

Under eftermiddagens konserter hängde vi i gräset, tittade på folk, åt mat, drack öl, pratade & bara va.. Vädret va PERFEKT : växlande molnighet & lätt bris! Inte för varmt o inte för kallt.


Mitt enda mål denhär dagen va Queen+Adam Lambert förutom att hänga med min man & vänner. Men jag fick även höra lite av "Halestorm" precis när vi kom dit (skit att vi inte kom iväg tidigare). Sen låg vi o lyssnade på grymma "Shinedown" som nu snurrar flitigt på min spotify. Slayer hörde vi också, tyvärr... Inte min smak alls! 

Så gick vi ut utanför o tittade i några av stånden, shoppade lite & åt middag (LANGOS) för att ladda inför Queen som skulle börja kl 22. Klockan 20 bänkade vi oss i ute-möblerna vid Marshall´s monter som också låg behagligt nära öl-tältet. Pratade, träffade en trevlig prick från Stockholm & drack öl. Anders upptäckte att man kunde köpa helflaska med vin................... 

Klockan 21:45 kom jag på att jag va kissnödig och sprang iväg till "toalett-byn".. Det hade även alla andra festivalbesökare gjort. Va kö ut därifrån men jag hann & så gick vi fram till Festival-scenen för att precis hinna se Adam & co glida in på scen..

Jag & Emma lämnade snart männen för att ta oss framåt..
Lättare sagt än gjort... Men vi hade kul ändå, trots att vi inte kom närmare än 10m.

 Liiiite besviken dock på att många i publiken tyckte att det va viktigare att filma med sina telefoner än att verkligen lyssna & uppleva konserten där & då. Jag filmade bara 2 st små 30 sek klipp sen orkade jag inte hålla på med telefonen mer. Känns som att man missar själva grejen när man står med luren i vädret. Sen kunde jag inte heller förstå dom som stod rakt upp & ner med armarna i kors o bara tittade & gud nåde dig om man råkade stöta till dom... Ännu mer underligt va det med den människan som satt på marken mitt i publikhavet och PRATADE I TELEFON!!! 
 Jag & Emma däremot valde att tokdansa & fulsjunga hela konserten igenom.  Vi blev inte helt populära ibland men det struntade vi i för vi hade en UNDERBAR konsert-upplevelse som jag sent kommer glömma..  QUEEN + ADAM LAMBER va grymma. Adam Har en grym röst och det har även trummisen o gitarristen. "Under Pressure", "Dont stop me now" & "Fat bottomed girl" mfl satt som en smäck. Däremot kändes endel gitarr-solon vääääldigt långa. Och tyvärr kändes det lite slentrian mässigt & publiken va inte så jätte engagerad och peppad som jag hade hoppats. Men det va iaf jag och jag är sååååååå nöjd!! 

Så va konserten slut och vi tog oss till bussarna. Smidigt som attans. Och efter en lååång promenad från "taxi grillen" & hem så störtade vi i säng. 

Fredagen blev slapp o vi gjorde ett wife-swap. Jag & Tobbe åkte en sväng tillbaka till Norje och kollade läget medans Emma & Anders va lite trötta o stannade hemma & kollade film. När jag o Tobbe gick tillbaka till bilen från festivalområdet kom en ordentlig skur och det va nog inte den sista. Så vi valde nog rätt dag trots att vi missade "Twisted Sisters" & jubileums fyrverkeriet. Sen handlade vi 2 mat & åkte hem till dom andra 2.

På fredagskvällen spelade vi massa musik, lyckades även grilla mellan skurarna, åt gott & till Tobbes lycka spela flera olika sällskapsspel till sent på natten..  ;-D 

Vid lunch på lördagen begav vi oss österut mot Oskars. Mitt ressällskap räknade loppisar vi körde förbi, vi åt lunch i Kalmar, besökte IKEA & kl 20 lämnade vi fastlandet.

Vilken skön, rolig & avslappnad helg det blev. Bra musik, sköna vänner, god dryck o mat, sällskapsspel & festival!! Kan det bli bättre!?

Nästa år kör vi Bråvalla!  Inga kommentarer:

Skicka en kommentar