torsdag 28 november 2013

Mitt recept på Pulled Pork!

Idag blev jag inboxad av en vän på FB med en förfrågan på bra Pulled Pork recept. Hafsade ner typ hur jag brukar gör på 5min. Skulle precis börja jobba. Hoppas det blev bra Emma... 

Har många gånger tänkt lägga det här både för min (men nu har jag lärt mig det utantill typ) & andras skull. Så här kommer det, så kan jag hänvisa hit om förfrågan kommer igen..  :-D


Brukar göra lite olika. Sist blev det bra och då gjorde jag såhär. Har dock inga direkta mått utan ni får känna er fram. 

*Sweet baby ray´s Hickory & brown sugar sås. Vilken BBQ sås som helst går bra men helst någon m Hickory enligt min smak.
*En skvätt kalvfond.
*Torra kryddor: ca 1msk Smoked Paprika (vanligt paprika pulver är inte samma sak), ca 1msk spiskummin, 1msk salt & typ 1tsk svartpeppar. Men är värdelös på att salta & peppra så det är nog för lite.
*En bit chili efter smak, några gula lökar & vitlöksklyftor.
*En stadig bit fläskkarre. typ 1-1,3kg Jag brukar skölja & torka köttet om det varit vacumpackat. MEN!! Putsa inte köttet. Fettet behövs då det smälter & gör det sådär gott & saftigt!
*En gjutjärnsgryta eller en lergryta (lergrytan blötläggs i 30-50min)
Blanda torra kryddorna och gnugga in i köttet. Jag brukar dela köttet i 2 el 4.
Häll på fonden & ca 1/3flaska av BBQ såsen.
 Gotta ihop allt & lägg i lök & chili.
 Ställ in i ugnen (om du använder lergryta ska denna sättas in i KALL ugn) på ca 90-100 grader. Och låt det stå i 8-10h. Första 5-6h behöver man inte ens bry sig om den. Sen brukar jag kolla till den & justera temp om så behövs.

Såklart glömde jag ta "efter-bilder" sist. (Note to self: ta bilder INNAN vi äter upp nästa gång)

När köttet är klart lyfter jag över det i en skål & drar sönder det med en gaffel eller dyl. Man gör typ en kött-massa & spär det med skyn som är kvar i grytan  tills man får önskad konsistens. Jag brukar mosa med lök & allt.

Till detta serverar jag Coleslaw gärna med 2-3 olika sorters kål (välj mellan rödkål, savoy, grönkål, svart spets och vanlig vitkål), morötter & lite rödlök. 1del majo, 1del Creme Fraiche & en massa god dijon. Grovmald peppar men INGET salt. Saltet drar ut vätskan & gör salladen blaskig & våt.

Servera i Pitabröd, hamburgerbröd eller i vanlig slät fralla!

Smaklig måltid!

1 kommentar: