Pannbiff m lök, potatis & lingon.
- Koka ca 900g potatis.
- Skala & skiva ringar av 2 gula lökar. Stek löken mjuk & gyllengul i 2msk olja strax under medelvärme. Tilsätt 2 krm salt. Låt löken steka ca 10min. Fortsätt m punkt 3 under tiden.
- Rör samman 3msk ströbröd, 1½dl mjölk, 1 tsk salt, & 1½krm vitpeppar i en bunke. Blanda ner ca 500g nötfärs. Forma färsen till 8 biffar. Platta till dem ordentligt. Dom drar ihop sig under stekningen.
- Lägg över löken på ett fat. Stek biffarna (några åt gången) i smör på medelvärme, några minuter på varje sida. När dom är genomstekat ta ur biffarna & tillsätt 2dl vatten & 1tsk kinesisk soja i pannan. Lägg tillbaka biffarna & löken och låt allt koka ihop i någon minut.
- Servera med potatis, gröna ärtor & Lingon.
Det här gör vi snart igen & igen & igen.....
Men yay! Jag tappade bort Linas recept på pannbiffarna but here it is! Stor tack!
SvaraRadera