onsdag 22 januari 2014

Smartphone-detox...

Senaste dagarna har det krävts minst 10 försök att stoppa i laddaren innan telefonen tillslut börjar ladda + att den börjat stänga av sig helt spontant ibland såfort den kommer under 50% batteri. Något knas med batteriet gissar jag bla glapp i laddningskopplingen tror jag. Laddaren är nämligen ny..

Så idag åkte jag in till Tele2 butiken där jag köpt den & bad dom skicka iväg den i hopp om att det ska gå på garantin.

Alla som känner mig vet att jag är galet beroende av min telefon. verkligen GALET.. Så ni kan tänka er paniken som for genom mig när han nollställer (raderade ALLT) telefonen & stänger av den. Han förklarade att det kan ta minst 2 veckor innan den eller förhoppningsvis en ny telefon är tillbaka. Och ni skulle höra mitt gnäggande panikslagna skratt när han tog fram lånetelefonen......  Typ en sådan Samsung hade jag för 7år sen...
Man kan ringa, skicka sms, ställa alarm & byta bakgrundsbild till 5 förvalda... Och spela sudoku (som jag aldrig fattat).. THATS IT!!!!
Innan jag lämnade in min lur skrev jag ner några telefon-nr jag använder dagligen (för vem kan telefon-nr utantill idag?). Anders, Maja, Mamma, pappa & Cilla som jag skulle ringa ikväll. Tänkte att resten kan jag söka upp när det behövs. Frågan nu är HUR jag ska söka dom... Finns ju för fasen ingen surf på telefonen. Ringa 118118 typ?

Första tanken när jag lämnade butiken va: Hur mycket kostar en begagnad smartphone på blocket? Och första timmarna efter att jag lämnat den tänkte jag bara på vad jag INTE kan göra...

*Inget hay Day eller Candycrush. (får nog börja från början igen sen om jag vill/orkar/ens bryr mig om det)
*inget Instagram.
*Inget P3 el P4 dokumentär i bilen påväg till jobbet.
*Ingen möjlighet att föra över pengar annat än hemma.
*inget slösurfande på luchrasten.
*Ingen KAMERA. (bloggskadad så jag fotar ju hejvilt varje dag)
 osv osv osv
Skit viktiga saker verkligen!!!

Så jag började tänka om & tänkte att detta kanske kan vara en nyttig paus från just det där med att ALLTID vara uppkopplad & uppdaterad. En snäll kollega erbjöd sig att låna ut sin gamla "smarta lur" till mig men jag bad honom faktiskt avvakta med att ta med den. För jag vill testa att leva utan ett tag.

En positiv sak är nog att jag kommer posta mer inlägg här iom att jag inte har Instagram att tillgå längre. För någonstans måste det få "bubbla ut". Visst jag har Ipaden som jag kan använda till "Insta" här hemma men tror inte jag kommer vara lika flitig.

Låt utmaningen Smartphone-detox börja...

3 kommentarer:

  1. Bra experiment tycker jag! Jag tror vi ska kan behöva en påminnelse om att vi klarade oss alldeles utmärkt utan smartphones för fyra år sedan ...

    SvaraRadera
  2. :) Ja, antagligen kommer du få mycket tid över för annat. Själv är jag så efter att jag inte skaffat någon smartphone än, dock kan man fota och skicka mms med min telefon. :) Dock sugen på en ny telefon, men är lite rädd för beroendet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. IMPONERANDE att du hållt dig ifrån.. :-D
      Ja det där slentriansurfet saknar jag inte.. På lunchrasten har jag börjat läsa boken "Äkta mat" istf att spela hayday & slösurfa. Det som jag saknar mest nu efter en vecka är kameran & alltid kunna hitta info & söka recept i butiken..
      Jag kommer aldrig frivilligt gå tillbaka till "vanlig" lur igen men kanske att jag kommer begränsa lur-tiden framöver. :-D

      Radera