torsdag 15 september 2016

Det går bra nu... Eller inte!

Senaste dagarna har det varit lite väl många motgångar i vår familj..

Natten mellan tis-Ons vaknade Astrid vid 2tiden o klagade över ont i örat. Hon fick smärtstillande o somnade om. Det gjorde också Anders men inte jag. Först 3,5 h senare vid 5:30 kände jag sömnen komma krypande & klockan 6:30 ringde klockan. 

Istället för att åka till Anna-Liisa ("arbetsterapeut") med Astrid åkte vi till vårdcentralen vid 8. Efter att doktorn fått suga ur massa vax fick han äntligen syn på trumhinnan. Den buktade & va irriterad. Så iom att vi snart ska ut o flyga & bada massor så va det inget snack om att hon skulle få antibiotika. Även fått droppar till örat. 

Astrid ville till skolan efter doktorn och då hon va pigg o feberfri fick hon gå. Men när jag hämtade vid 14 va hon trött, ledsen & hade ont i magen av penicillinet. Så idag va hon hos svärfar & imorgon blir hon också hemma för att vila & läka. Idag va hon piggare & det onda i örat verkar vara borta.. Det går åt rätt håll!

Igår kväll började dessutom vår diskmaskin strula.. Och efter att Anders "mekat" & testat lite idag så konstaterade han att den hade gjort sitt... För gammal att lägga pengar o energi på att försöka få lagad. Så  när vi kommer hem från semestern är det dags att snabbt köpa ny diskmaskin.. Yeah!! Vi väljer att glömma det så länge..

Och i förmiddags som "grädde på moset" tappade jag min telefon.. Har tappat den massor av gånger men idag föll den så illa...
Totalt paj skärm!! 
Telefonen funkar men att dra fingret över skärmen är sååå äckligt o det lossnade fler o fler glasbitar..  Bara att åka till stan & införskaffa ny lur efter jobbet. Surt då den bara va 1 år gammal men det va inget alternativ att vänta o fortsätta använda denna. Hade nog bara blivit värre o gjort mer & djupare skada. Efter semestern ska den förhoppningsvis lagas o så blir väl Agnes glad i jul.

Nu måste det väl vara nog med "olyckor"? 
 I övermorgon reser vi till Kroatien.. Telefon problemet är löst & Diskmaskinen glömmer vi o tar itu med om 1 vecka... MEN viktigast av allt!! Måtte Astrid fortsätta åt rätt håll o bli frisk så hon slipper ha ont under flygningen och kan bada, leka & njuta av vår semester..  
Det ska bli fantastiskt kul att resa med barnen igen.. Ska bli så mysigt att komma bort från disk, tvätt o vardag tillsammans.  Ända sen vi va i Grekland för 2 år sen har dom pratat om att åka tillbaka till "Grekland" (dvs sol, bad & glass varje dag) igen..  Hoppas och tror att denna resan blir ännu ett härligt minne för dom & oss. 

Flygfobin då? Jo den finns där under ytan.. Igårkväll va den mycket påtaglig & i morse hade jag en jobbig 1:a timme på jobbet med ordentligt ångest. Men det släppte och den har inte synts till under resten av dagen. Och det känns fortfarande bra. Det är sååå jobbigt när det drar över en... Och i morse va den svår att övermanna. Men det gick. Imorgon väntar en heldag på jobbet & jag hoppas att det ska gå bra. 

Snart är det semester.. GUD vad jag längtar till vi landar i Split!! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar