lördag 22 juli 2017

Vardag på en sommar-ö, semester-feeling i vardagen och "Så får det va" !!

Förra veckan dvs "Stångaspelsveckan" bröt ner dom sista vardags rutinerna som fanns.. Och så får det va!  Barnen går iofs på Sommar-fritids men dagarna förra veckan blev kortare..

Under Stångaspelen jobbade barnen hårt på att gå runt o samla pant i sina kassar när dom inte va på fritids. Och  gick till affären själva för att panta o sen köpa glass & godis för pengarna.. 

Agnes va iofs sig lite mer ambitiös än Astrid..
Astrid samlade till hon hade råd m lite godis eller glass medans Agnes målinriktat gick runt med sin säck tills den nästan va full.. Detta va deras 1:a år som dom intresserade sig & fick lov att dra runt själva på malmen iofs med mobilerna med sig så vi kunde hålla lite koll. Och dom tyckte det va sååå kul o växte nog en heldel av ansvaret o förtroendet.  

Så halva förra veckan levde barnen på godis, glass, korv & hamburgare typ... 

Och sömn-rutinerna är helt borta.. Astrid som brukar somna vid 19:30-20 är ofta uppe till efter 21 & Agnes till långt efter 22.. Men som sagt, så får det va. Vi börjar helt enkelt värma upp till semestern.

Förra lördagen vankades det Stångaspelsfest.. Jag jobbade till 14, åkte hem, pausade lite, förberedde för förhäng & åkte sen ut till Malmen för att se "Stånga VII" spela sista pärk-matchen. 

När matchen va över så cyklade jag hem, bytte om, tog en raggar-dusch, rostade baguetter och så joinade 3 av mina lagkamrater för lite bubblor, ombyte o piff, skönt häng och bruschetta på trappen.. 

Blev lite hastigt då vi alla skulle tillbaka ut o hjälpa till på festkvällen.. Jag stod i entrén mellan 19-20:30.. Hur kul som helst. Dom andra tjejerna hjälpte till i matserveringen. Sen "stämplade vi ut" och joinade festen o firad att vi va kvar i 3:an.. Blev en härlig kväll som blev både sen & tidig... Anders skjutsade mig hem på min cykel (hans cykel blev olovligt lånad) i ljuset av den kommande gryningen vid 3:30.

Dagen efter va väldigt trött men helt klart värt det. Unnade mig att ligga kvar i sängen heeela förmiddagen innan det va dags att jobba 14-19.

Ännu ett delmål av sommaren förbi. 
Saknar redan folkfesten i byn o längtar till nästa år! 

I tisdags efter 5 dar jobb så hade jag tänkt skippa den inplanerade trippen till Östergarn & min surdegs-guru Martin Johansson samtal om "Bröd, bullar & vedugnar".. Mest pga att Anders åkte till sthlm i tisdags morse. Men Anders mamma ställde upp på att ta barnen ännu en kväll. Vet inte riktigt hur jag ska tacka Anders föräldrar som ställer upp så mycket. 
Så det blev ändå så att jag o 2 vänner hoppade in i min bil direkt efter jobbet o drog iväg. Hade gjort en go-macka på lunchen som jag åt på vägen dit.

Blev en mysig, rolig & inspirerande tisdag-kväll i en fullsatt bygdegård..
Sååååå glad att det blev av.

Inspirationen att baka är påväg tillbaka och jag köpte dessutom en ny bok av Martin.

Ska bli så spännande att läsa den (typ på semestern) & lära mig mer om surdegs-bak. Dags att baka något annat än levain kanske..

I onsdags hade jag öppet i loppisen. Förberedde mycket för dagens storloppis genom att plocka fram massa nytt. Det va lugnt o inte så många kunder. Sommar, sol o strandväder här på Gotland. 
Men det gör inget för jag hade finbesök i loppisen av en gammal god vän från högstadie & gymnasietiden. 9 år sen vi senast sågs. Så roligt att träffa henne & frun igen och dessutom deras 3 fina ungar.. Det får inte dröja 9år till nästa gång. 

Så idag va det äntligen dags för "storloppis" här hos mig!
Jag & 7 andra säljare packade upp o klockan 11 släppte Astrid & hennes kompisar på avspärrningen..  Så glad över alla som kom o joinade mig trots sommarväder o härdade ut i värmen. 
Och trots att det va STORA Dalhemsloppisen, loppis i Burs & strandväder så va det bra med folk även här hos oss i Stånga. Fast nästa år SKA vi ha en annons i tidningen (blev tyvärr  inte av i år) & så ska vi inte ha den samma helg som någon av storloppisarna. Och så hoppas jag att vädret blir liiite sämre så att folk inte drar till stranden ist. Men trots dagens förutsättningar är jag nöjd o jag hoppas dom andra också är det.

Jag är nu sååå trött, varm, lätt bränd av solen (inte benen dock som synes på bilden) men lycklig.

Ännu en av sommarens roligheter är förbi. Fast även om det är roligt så blir jag trött... Antagligen för att jag envisas med att göra allt i sista minuten och för att jag dragits med en liten sommarförkylning denna veckan. Hosta, nysningar & lite feber häromdagen.  

Men som tur va börjar det närma sig Tegelstrand dvs Semester.


Bara 9 dar kvar varav ynka 5 är arbetsdagar.. Så ikväll laddar jag om inför sista jobb-veckan!

Jo jag ska erkänna att jag längtar efter semestern nu.. Längtar sååå efter det salta havet, naturen, fisket, lugnet, klipporna, skaldjuren, svamprundorna, mindre "måsten" & "borden", god mat, tid med familjen, loppisar & att inte behöva ställa klockan. 
Men det som känns viktigast nu är att ge barnen ledigt!!  Dom börjar längta efter att ha sommarlov på riktigt.. Dom flesta kompisarna är lediga nu o dom tycker att det är trist att behöva stiga upp o åka till fritids nästan varje dag... Agnes har klagat mest och jag har försökte förklara hur det funkar med jobb & semester.  Svider lite i mamma hjärtat. Men för oss är det inget alternativ att dela upp våran semester. Vi vill vara tillsammans ALLA semesterveckor när dom väl kommer.. 

Men nu är jag här o nu och  idag och ser fram emot en god natt sömn o en ny vecka! Nästa helg vankas det 40-års fest & FG 86 loppisen! Fram tills dess ska vi när vi inte jobbar försöka nollställa hemmet, tvätta & packa. För just nu är här totalt KAOS!! Stökigt, små skitigt, smutstvätt-berget gigantiskt & inget ligger där det ska typ! MEN... SÅ får det va! Japp.. Det är mitt "sommaren 2017" mantra.. Och det funkar! 

Nu blir det bums i säng för mig för nu väntar 3 heldagar på jobbet! 

Om 9 dar, om 9 dar om 9 dar.... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar