onsdag 5 augusti 2020

Idag är jag lite extra kär i Loppisen!!

Alltså i våras kändes det helt ärligt rätt motigt att öppna loppisen och jag va rätt oinspirerad. Så det blev inget i Påskas. 
Berodde iofs endel på dendär Pandemin oxå. 

Ibland har jag massa lust & energi. 
Pysslar, möblerar om o fixar mellan kunderna och ibland hänger jag bara i min fåtölj o gör inget mer än att öppna dörrarna o bär ut så mycket jag orkar.
Skulle behövas en ordentlig storstädning där inne. Men men. Kanske nästa vår. 

I sommar har jag haft öppet minst en dag i veckan iaf. Ibland känns det som sagt motigt att "låsa upp sig" halva lediga dagen där ute.  Men hur motigt det än känns vissa dagar så är jag alltid glad när jag packat in allt igen och stänger dörren.. 

För tusan vilka härliga möten det blir med dom flesta besökarna. JAG ÄLSKAR ju att träffa nya människor. Massa småprat om ditt & datt. 
Och sen glädjen i att se grejer bli uppskattade & använda igen är så härlig. 
Vilken härlig hobby att ha! 

Idag va inget undantag. 

Jag bubblar nästan över av glädje ikväll. 
Alltså folk är så himla sköna. 

Som 30:åriga gänget om 6 vuxna + 2 små barn som slog sig ner utanför när dom va klara o småpratade bla om hur bra potatisskalar-maskinen dom hittat är och den "tillåtna" saxen till ena barnet.

Som min vän som kom och småpratade lite och hittade kläder till sina döttrar bland mina barns utrensade kläder. Och ännu en korg. ;-) 

Som paret i Cab som småpratade o frågade om ut-bygget vi gör & skämtade om handspritandet nuför tiden och vilken handsprit som är bäst.. 

Som familjen som besöker mig en gång varje sommar & alltid är så glada och nöjda med sina fynd, speciellt en ny vas då  deras katt haft sönder en liknande.

Som familjen vars dotter ska flytta hemifrån och hittade massa glas & porslin till sitt första egna hem på 1kr bordet.

Som sista gänget som bla köpte en finfin manchester kostym & en fantastiskt härligt hysterisk paisley-mönstrad Kavaj. Och korkar att sätta igen hål i golvet med. Och en som pratade typ som mig undrade vart jag kom ifrån o vi började prata om Kristianstad. 


Och att få höra minst en gång per öppen dag om hur fin & rolig min loppis är, det värmer & peppar mig att fortsätta. Att ta emot massa som skänks, sortera igenom & handplocka och köra resten till tippen eller skänka vidare och att då & då gå igenom skåpen här hemma & lägga i loppis-korgen i köket. 

Inte många öppna dagar kvar i år kanske en eller två dagar max.. 
Men oj vad jag ska rensa ur & sortera i vinter för att att kunna öppna upp nästa vår/sommar med påfylld loppis och träffa alla ni fina gamla & nya kunderna nästa sommar igen och få glädjen att se det som stått o samlat damm bli uppskattat & användas igen! 


Jamen ni hör ju..

Vilken härlig Hobby jag har! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar