Krabbelurer kallas också Skrabbeluckar tydligen. Kärt barn har många namn!!
Så länge sen jag gjorde krabbelurer... Så mycket barndomsminnen.
Det starkaste minnet är dock från 1989, jag va 11-12år gammal. En dag efter skolan står jag i köket & har precis rört ihop smeten. Då kommer mamma plötsligt hem helt förkrossad & berättar att min morfar gått bort. Ställde in smeten i kylen, blev inga krabbelurer den gången. Tänker alltid på den gången när krabbelurer kommer på tal. Så idag tänkte jag på Morfar när jag rörde ihop smeten & jag kommer nog tänka på morfar flera gånger än vanligt i framtiden för ungarna ÄLSKADE dom!!
Och deras kompis Esther sa att det va det godaste hon någonsin ätit så här kommer receptet Emma!
KRABBELURER!
1st Ägg
3/4 dl Socker
1dl Mjölk
2,5dl Vetemjöl
1tsk Vaniljsocker
1tsk Bakpulver
smör att steka i.
Blanda mjöl, vaniljsocker & bakpulver.
Vispa ägg & socker poröst.
Blanda i mjölk i äggsmeten & sen i med mjölblandningen, rör till en jämn smet.
Värm ett plättlägg, det går också bra att plutta ut små smet-klickar i en vanlig stekpanna.
Stek dom gyllenbruna på båda sidorna & vänd sen i socker.
Klart!
Lätt som en plätt & så himla gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar