Denna rätten är både snabb & god.. Och räkorna gör att den känns lite lyxig..
Blir ofta lite på en höft när jag lagar mat...
Men typ...
Såhär gjorde jag idag.. 2port
- 1/2 påse färsk pasta typ tagliatelle. Jag tycker Paolos är bäst!
- typ 400g frysta räkor m skal, mycke räkor är gott!
- 10st körsbärstomater
- 2st vitlöksklyftor
- Röd chili efter smak, jag tog en halv men bara för att jag är lite mesig
- Olivolja att steka i
- 1msk Tomatpure
- ca 1/2 tärning grönsaksbuljong (jag tog 1tsk av renee´Voltaire s lantbuljong)
- 1dl vitt vin
- lite färsk timjan som stod på diskbänken åkte också i..
- saft & rivet skal av 1/2 citron
- En näve ruccola
- Tina & Skala räkorna.
- sätt på pastavatten.
- Hacka chili & vitlöken fint.
- dela tomaterna.
- Värm en ordentlig skvätt olivolja i stekpannan.
- I med vitlök & chili, låt det puttra någon minut.
- I med tomaterna.
- Sen när det puttrat ihop lite så hällde jag i vinet, timjan, citronsaft+skal & tomatpure´n.
- Sen kom Anders med den geniala idéen att vi skulle mixa såsen. Det blev jättebra då den blev sådär krämig & fin och fastnade bättre på pastan!
- Sagt, gjort & tillbaka i stekpannan.
- Vi smakade av med lite mer vin & buljongtärning.
- I detta skedet borde pastan snart vara klar.
- Ta pastan direkt ur grytan &lägg den i såsen. Att lite pastavatten följer med är bara bra då stärkelsen reder såsen. I med räkorna & riven ruccola och bara blanda ihopa allt.
Lägg upp på tallriken & vrid över salt&peppar efter smak.
Klart!!
Så himla gott blev det & att laga mat ihop är så mysigt och gör att det smakar ännu godare.
Nu ska jag & barnen snart krypa upp i soffan till Melodifestivalen.. Anders återvände till Bowlinghallen där det spelats KM idag.
God kväll på er alla!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar