torsdag 16 juni 2022

Swooosch.... Så va sommaren här..

Allt går så snabbt....

På gott & ont! 

På gott... Arbetsdagarna bara swoschar förbi. Jag har sååå himla kul på jobbet. Börjar landa ännu lite mer nu & det är så härligt att äntligen få träffa alla gästerna man bokat in under våren. Min kollegor är som jag sagt förut ur-härliga & grymma på alla sätt och jag är helt säker på att vi kommer ha en grymt kul, härligt/galet hektisk & fantastisk säsong ihop. 

Idag har varit ännu en häftigt omväxlande arbetsdag-dag. Med allt ifrån lite tid vid datorn med mail/bokningar, försöka lära mig detdär med schemaläggning mm, sen fixa i ordning inför en konferens med vatten, glas, block, fruktfat mm mm & sen välkomna dom och visa vägen och se till att dom har allt dom behöver. Men också hjälpt till lite i städet. Bäddat ur sängar, tömt sopor & burit bort disk så min kollega sen bara kan gå in & städa klart. Även hängt i tvättstugan en stund och lärt mig hur det funkar och vikt handdukarna rätt. 

Sååå glad att jag vågade ta steget och hoppa på detta jobbet. Det har varit lite (eller helt ärligt ....MYCKET) läskigt och svårt ibland men nu har jag nog äntligen landat och har grepp om det mesta efter 3månader på Gumbalde Resort. 

På gott... men lite "ont" i navelsträngen.. 
I Tisdags slutade min yngsta dotter 6:an och nu har jag inte längre några barn i skolan rakt över gatan längre. 
Slutet på en fantastisk era i typ världens bästa skola i världens bästa by! 
Så glad att vi ÄNTLIGEN fick vi vara med på skolavslutningen i Stånga skola igen efter pandemin. Det blev fina tal, alla härliga ungar, pedagoger o anhöriga i ett enda myller, " den blomstertid.." & den sjukt häftiga tårtbuffen som klass 4:a bjöd in till. 

När Agnes slutade i Stånga Skola för 2 år sen va det hårda corona-restriktioner och ingen skolavslutning för anhöriga.

Efter tårt-mumsandet åkte vi till Högbyskolan på Hemse och va med på deras avslutning för första gången. 
Tänk att nästa år slutar Agnes 9:an & Astrid 7:an där.. 
Efter avslutningarna va jag helt slut och lite dränerad av alla känslor och en heldel tårar.
Landade i soffan o laddade om inför kvällen medans min stora dotter bytte om och packade väskan och drog till Visby & avslutningsfest/disco med "neon-tema" på Gutekällaren och sen övernattning hos kompis i Visby.  

Som sagt "SWOOOSCH" så blev dom ännu lite större. 

Och vid 17 tiden drog jag med Astrid, hennes klasskompisar och ett gäng föräldrar till "Bruna Dörren" på Ljugarn och åt en god middag tillsammans. Kvällen avslutades med att alla barnen badade & sen åt glass. 
Fint avslut på deras 7 år tillsammans.

Idag åkte mamma & pappa hem. 
Dom har varit här sen i söndags. Varit så mysiga dagar med massa god mat, trädgårds-fix & häng. Med sig hem till Blekinge tar dom med vår äldsta dotter som på eget intiativ kände att 1 vecka borta från ön på egen hand vore skönt. 
Nu blev den veckan plötsligt 1,5 vecka då hon hakar på en kompis och firar midsommar med hennes familj på fastlandet.

Ska ärligt erkänna att jag haft/har en liten inre kamp/kris med att se dom båda bli äldre och mer självständiga. Men landar tillslut i att jag måste inse att dom blir stora och att det samtidigt är härligt att se dom växa upp och gå sin egna väg.

Nu är jag & yngsta dottern helt ensamma hemma i några dagar då mannen jobbar på fastlandet i några dagar. Det är konstigt tyst & tomt här hemma. 
Från 6 personer blev vi 2.
MEN vi tänker passa på att laga & äta massa god mat som dom andra 2 inte gillar. 
Det blir mysigt! 

Idag fick vi dessutom första kassen från Whinters-gård. Ett andelsjordbruk här i socknen som erbjuder prenumerationer på grönsakskassar. 
I veckans kasse: Färsk vitlök, micro-grönt, sallat, rädisor, grönkål, honung & en burk med magiskt gott grönsakssalt. 
Hur lyxigt som helst! 

Har nu börjat förstå att sommaren är här och är laddad för att det som alltid kommer gå i 100 knyck

Ser fram emot: 2 dagars Midsommar-fest, Invigningsfesten på Gumbalde Resort, "The Ark" på Gåsemora i början på juli, stångaspels-festen (tyvärr känner jag att jag varken har tid eller energi att delta o spela pärk i år) & sen som målbild har jag 5 dar i London i Augusti med mamma & min syster! 
Det blir massa shopping, pub-häng, god mat & "ABBA the voyage"! 

Sommarens största "på ont" är dock att det för första gången på mina 44år inte blir någon sommar-semester på vårt underbara och älskade Tegelstrand. 
Inget makrillfiske i solnedgång på "stenen", inga skaldjursmiddagar i bersån med familjen och  egenfiskad krabba & inga salta bad..  

Det suger o känns lite jobbigt.. 

MEN nya jobbet gör att det ändå känns värt det på något sätt. 
OCH jag har börjat acceptera och landat i att så får det vara i år. 

Vi siktar in oss och hoppas på höstmys & Hummer-frossa på höstlovet istället! 

Välkommen sommaren 2022!
Du kommer bli annorlunda men fantastisk ändå! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar