onsdag 12 augusti 2015

Fiskelycka!!

Ända sen jag va liten har jag stått i Vilshultsån, vid olika sjöar eller här ute på klipporna och fiskat tålmodigt... Älskar att meta!! Behöver inte få största & finaste fiskarna bara glad om och när det nappar! 

Vi har flera gånger under semestern gått ner till vår sten vid 19 tiden med en hink med agn & några öl. Jag kastmetar & Anders har senaste kvällarna kastat med drag..  Det är bästa mindfulness övningen för mig!! Jag kan stå i timmar.

I sommar har det mest nappat en massa horngädda & några makrillar.. Jag är glad för vad som helst som nappar, men extra glad för matfisk som makrill.

Horngädda är kul, det är en himla fart i dom. Makrill är starkare och mer bestämd. Horngäddan har vi tagit upp innan för att ha som bete till krabbtinorna men ikväll släppte jag i dom vi fick då vi tagit upp krabbtinorna.

Men så idag händer det där skit roliga!! Det nappar & det nappar ORDENTLIGT!!!  Jag vevar & vevar och tillslut får jag upp fisken i tången. Anders fick rycka in & dra upp den i linan för jag fick panik när han sa att det va en havöring! Och tur va att han va där just då för sen brister linan. 


Så med hem i vår hink hade vi 1 havsöring på 49cm & 1,1kg & 3st makrillar. Både lunch och middag imorgon alltså! 

Så himla roligt! Och om vädret tillåter står jag garanterat där imorgon kväll igen med mitt spö! Ska bara hinna packa in allt i  bilen innan.. Samtidigt som vädret ska bli ännu bättre imorgon. Jag vill hinna grilla makrill till lunch, åka ut till Grundsund med familjen ingen, fiska krabbor m tjejerna, sola & bad! 

Så mycket kul men snävt om tid! Och jag har inte ens varit på Smögen eller i Fjällbacka i år... Det får vänta till nästa sommar dock.

Nu tar det verkligen emot att åka på Fredag morgon!! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar