måndag 26 oktober 2015

Impuls renovering...

För 2 veckor sen fick vi våran Contura spis levererad. Anders beställde den & fixade allt som ska kollas när jag va i New York. Så efterlängtad, har saknat brasa sen vi flyttade hit.

Vi började prata om hur den skulle stå där i hörnet m säkerhets-avstånd o sånt. I hörnan är det murstock men vid dörren är det trä. så vi pratade om vi kanske skulle riva & bygga ut vardagsrummet i framtiden. 
 Men så blev det så att om vi skulle få spisen inkopplad där vi ville ha den så va vi tvungna att göra detta nu. Så för mindre än 2 veckor sen började Anders riva vägg. 


Jag fick lite lätt panik ska jag erkänna. Var f*n skulle jag göra av allt som fanns i kontoret? Började gå igenom, slänga & packa. Framöver ska pysselrummet få husera på en hylla i källaren istället. Jag gillade mitt pysselrum men det förvandlades till ett svart stökigt hål och har inte alls använts så mycket som jag hoppats. Och att ha så stora ytor som mest bara står i ett såhär litet hus funkar inte. 

För 1 vecka sen va här totalt byggkaos & Anders va stenförkyld och totalt däckad i 2 dar. Trodde aldrig det skulle bli klart till vårt planerade "för-häng" som vi bjudit in till här innan Gumbalde i lördags. 

MEN..

Sen kom mamma & pappa och samtidigt började Anders förkylning släppa. Och bygget tog fart.

Har sagt det förut men det tåls att upprepas!  Vilka grymma föräldrar jag har. Dom har städat, lagat mat, hämtat & kört barn, spacklat, dammtorkat, tvättade mm mm... Utan dom hade det tagit flera dar till att göra detta klart trots att Anders jobbade på ordentligt all ledig tid.  Jag har tyvärr jobbat rätt mycket och är ändå inte sådär super händig eller intresserad av att bygga, spackla & snickra. Har lixom inte tålamodet.
Anders byggde en vägg så nu går det inte att gå runt längre utan dörren i köket som förut gick in i kontoret leder nu till ett blivande skafferi!! 

Woooohooo!! Som jag längtat! Ser fram emot att få mer förvaringsutrymmen i vårt yttepytte lilla kök.

I fredags va det "klart" för inflyttning. Och det blev så grymt bra. 
Soffan passade perfekt & avståndet till tvn blev perfekt. 

 Och där soffan stod innan står nu ett matsalsbord. Jag hoppas att det inom ett år står ett stort teak-bord där istället. Det har vi faktiskt saknat. Att sitta i vårt lilla kök och äta är inte så roligt när man bjuder hem folk på middag. Visst till vardagens falukorv & makaroner funkar det men jag är säker på att vi kommer äta här inne flera dagar i veckan.
Det blev så himla rymligt! 

Och mot det som är kvar av gamla väggen har vi satt upp den underbara danska "Poul Cadovius" hyllan som Anders fyndade på loppis för 6-7år sen.
Den har varit gömd inne i pysselrummet innan. Nu ska jag fylla den med massa fint och skrivbordet ska bort.  

Jag ska även rensa ur dom andra bokhyllorna här, fixa en ny hylla till filmerna inne vid tvn och jag har planer på att packa upp min skivspelare o alla vinyler i vinter. 

Jag är såååå grymt nöjd med vårt nya vardagsrum. Huset känns plötsligt MYCKET större! En stor eloge till mamma, pappa & min grymma man Anders som knåpade ihop detta på en vecka och några dar! 

Nu väntar vi bara på slutbesiktning av spisen så vi kan börja elda.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar