onsdag 14 december 2016

Om hur JAG ser på julen..

Oj oj oj!!! Länge sen jag postade något här.. Skrev dock färdigt o postade inlägget om Fantomen-helgen i sthlm ikväll. Får fortf lite ångest när jag tänker på hur resan slutade... Ryyyyssss!! Hoppas det dröjer många år tills jag får maginfluensa igen eller behöva åka med båten i hård sjö. Tur att vi hade en fantastisk fredag & lördag. Det väger upp den jobbiga söndagen & måndagen.. 

Om 8dar drar vi till fastlandet o firar julen hemma i Blekinge.  Kan inte minnas när vi firade hemma i Blekinge sist. Och dessutom tillsammans med min lillasyster m familj. Det ska bli såååå mysigt!

Sen vi flyttade till Gotland för 4år sen har jag inte lämnat ön över själva julafton.  Med det jobbet jag har är det ju som mest just över jul. Men i år kände jag att det va dags! Även om det känns lite trist att missa den hektiska, roliga, fartfyllda & lätt hysteriska dagen före julafton på jobbet. För det är ju jäkligt kul!!  Men det ska bli sååå härligt att åka HEM o fira med min sida av familjen.  

Det är 10 dar kvar till julafton... Vad snabbt det gick! Är rätt avslappnad inför julen. Jag gör vad jag vill, orkar & hinner. Tänkte fixa någon sill och typ 2-3 gröna rätter till vårt julbord bla min fänkåls-sallad som blivit en klassiker.  Sen ska vi göra julkorv den 23:e & hjälpas åt med resten hemma i Blekinge. Mamma & pappa har förberett endel & syster och svåger likaså. Känns självklart att man delar upp o bidrar med det man kan efter sin ork/tid o förmåga när man ska fira ihop istället för att EN ska stå o behöva fixa ALLT som alla vill ha. 

Jag VÄGRAR stressa inför julen för då försvinner hela meningen med julen som jag vill att den ska vara och hur jag vill att mina barn ska se på julen.. Jag vill inte att mina barn ska tro att det ska vara så att föräldrarna ska slita som "djur" med mat & bak, pynt & köpa berg med julklappar. Och sen säcka ihop som vrak i soffan i mellandagarna. Har varit helt slut några få julaftnar (1a åren med barnen) pga allt jag känner att jag förväntades göra, speciellt "för barnens skull" (det är lätt att bli stressad av flödet på sociala medier. ALLA verkar göra sååå mycket o ha sååå härligt. Även om det inte är så). Och samtidigt ska man jobba (i mitt fall extra hårt) och samtidigt hålla ihop vardagen med små barn, vardag, lusse-firanden o julavslutningar.  Jag gav upp rätt snart med att framstå som "Super-christmas mom". Har nog inte bakat lussebullar på 2år. Dom blir ändå så torra & tråkiga.

Det viktiga för mig senaste åren är att vara tillsammans med mina nära & kära och att bara vara. Och ge barnen en fin, slapp & festlig helg. INTE att vara helt slut o sönder-stressad när dopparedagen kommer, äta tills jag mår illa & ha panik över att hitta MASSA julklappar till ALLA.. 
Där med julklapparna känns sååååå bra i år. Vi har bestämt oss för att inte köpa så mycket. Jag har klurat ut 1 klapp var till dom vi ska fira med. Jag & Anders köper inget till varann, vi satsar ist på att lägga pengar på att göra mysiga saker ihop under hela året. Barnen får bara EN (dyrare) julklapp från oss föräldrar som vi 4 ska "göra" tillsammans! Vi känner att det viktigast för oss är att göra något kul ihop istället för att dränka dom med prylar som vi ändå får städa upp från deras golv... Dom får däremot några önskade klappar från far&mor föräldrar. För det är ju ändå så att barnen älskar att öppna paket. Jag längtar sååååå till barnen öppnar sin presentask från oss. Det ska bli så fantastiskt roligt att se deras reaktion på vad vi ska hitta på. Är övertygad om att dom kommer bli eld & lågor.  Och det ska bli så mysigt att räkna ner tillsammans, planera & längta till Mars.  Deras julkapp blir också vår. Att göra något ihop, vi som familj!

För det bästa med julen är för mig att vara tillsammans med dom jag älskar. Äta gott, slappa & umgås! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar