onsdag 14 december 2016

Den där helgen i Stockholm... För länge sen..

Det har gått mer än en månad sen vi va iväg i sthlm..

Det blev en fantastisk helg med lite halvjobbigt slut..

På fredagskvällen hängde vi hemma hos syrran m fam & mina päron. Och sååå roligt att träffa Nancy igen på lördagsmorgonen. Hon har vuxit så mycket sen sist.    

På Lördag fm drog jag & Anders in till stan för att checka in på hotellet innan matiné föreställningen av "Fantomen på operan" ..
Vi hade bokat rum på "Haymarket" ett av Scandic´s nya hotell som ligger i gamla PUB huset.

Det va lite osäkert om vi skulle få checka in innan 14 men det va inga problem och bemötandet va fantastiskt!

Utsikten från rummet över hötorget va härlig..

Och rummet va FANTASTISKT!! Såååå snyggt, fräscht & rymligt!! Här vill jag bo igen..

När vi checkat in gick vi och käkade sushi & tog en öl på kungshallen. När vi kom tillbaka till hotellet för att piffa oss innan vi åkte till Cirkus så hade vi fått en liten pappask med 3 praliner. 
ÄLSKAR hur scandic behandlar sina "topfloor" kunder..  Detta är lön för mödan att Anders jobbar & bor i Sthlm så mycket som han gör.. 

Sen hittade vi efter en liten promenad tillslut en taxi & åkte ut till Djurgården o mötte upp mamma, pappa, Maja & Joel på Cirkus för ett glas innan föreställningen började.

 Och vilken föreställning!! 

Konstant gåshud & med gråten nära.
Jag & min syster såg denna med våra föräldrar i början av 90-talet och lyssnade massor på musiken efter det. Jag kan fortf dom flesta textraderna. Svenska Fantomen är fantastisk!! Och Peter Jöback va grym som fantomen!! 

Efter Fantomen gick vi ut o åt fantastisk god mat på Berns "Bistor & bar" och avslutade med en drink på vårt hotell. Sen åkte dom andra hem medans jag & Anders gick en sväng o tog några öl till innan vi tog hem en kyckling kebab som vi åt i sängen.. ÄLSKAR att sova på hotell.

Vaknade dagen efter o mådde lite små dåligt. Tänkte att så mycket drack jag inte igår att jag kan va bakis.. Fick i mig liiiite frukost iaf. Såååå trist när jag verkligen älskar hotell frukost.

Jag o Anders en promenad i väntan på att affärerna skulle öppna. Sen trosade vi in o ut ur affärer.. Blev dock ingen shopping då jag kände mig trött o kass.. Samt orolig över att det tokblåste o skulle öka under kvällen när vi skulle åka båten hem..

För att fördriva tiden innan det va dags att åka till båten så gick vi på Bio.. Såg "Inferno"..
Innan vi gick in i bio salongen kunde vi läsa detta på "Hela Gotland"...

Jag har sk emetofobi. Kräkfobi..

Så jag va inte så sugen på att åka hem. Hoppades faktiskt att den nerspydda färjan skulle ställas in.. Men ingen info alls om hur det skulle bli.. Så vi åkte bussen ner till Nynäs & med en timmes försening så klev vi på "kräkbåten"... Jag kröp upp i stolen & pluggade in musik i öronen..

Det gungade på rätt bra o jag hörde någon spy bakom oss.. Kände mig rastlös & orolig, ick runt endel o undrade varför jag mådde så dåligt.. Jag är ju inte sjösjuk. Tänkte att det va ångest. Folk låg överallt, vattendammsugaren förekom endel o folk kräktes men jag slapp höra då jag hade musik i öronen på högsta volym.

När vi äntligen va i land väntade 1h bilresa i snöstorm med sommardäck.. Jag mådde sämre o sämre.. Bet ihop o höll emot. Det är galet hur jag kan hålla emot så länge.  Vägrade inse att jag nog fått samma som pappa insjuknade i under natten.. 

Väl hemma störtade jag i säng medans Anders bara byte om, bar ut väskor & bryggde kaffe innan han åkte tillbaka in mot stan & båten i jobb-bilen för att åka o jobba i Sthlm. Han valde att försöka få lite sömn i kön till båten ist för att ligga hemma o snurra. Barnen sov hos svärföräldrarna. Jag somnade rätt snart men vaknade efter någon timme och då va det kroppen som hade tagit överhand & jag sprang in på toa och kräktes.. Helt sjukt matt.. Ringde Anders som kommit till stan säkert iaf, smsade chefen o förklarade läget och sen slumrade jag mellan toa besöken.. Det lugnade sig som tur va snabbt.. Såååå vidrigt o jobbigt både fysiskt men mest psykiskt. Det är liksom det värsta jag vet och jag får sådan ångest. 
 HELA Måndagen tillbringade jag i sängen i någon dvala. Va bara ner för att hämta vatten/cola/knäckebröd o dyl.. Så lyckligt lottad med vänner som kommer o lämnar cola o dyl. 
Som tur va har jag också grymma svärföräldrar som behöll barnen hos sig ytterligare en natt så att jag inte skulle riskera att smitta dom.. 

På tisdagen orkade jag ner i soffan & åt varm mat tillomed.. Klen men påväg tillbaka. På kvällen kom tjejerna hem igen. 

Det va som sagt en fantastisk helg.. Så trist bara att jag skulle må sååå dåligt dendär dagen när vi skulle strosa runt o njuta av Stockholm. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar