torsdag 22 mars 2018

Update: Vardag, festplanering, dyslexi & nu sjukstuga..

Länge sen sist jag skrev..

Vardagen rullar på.. Anders har varit i Sthlm en heldel senaste veckorna o jag har inte haft så mycket tid/energi för bloggen då all ledig tid går åt till tvätt, matlagning, läxläsning & en heldel fest-planering när lugnet lagt sig.

Om 3 veckor o några dar är det min 40års dag & det blir fest på dagen D! Ska bli så läskigt & roligt att fylla 40år o ensam ha stor fest för 1:a gången ever. Har koll på det mesta men inte allt.. Har tex inte hittat något att ha på mig... :-O Men det ordnar sig säkert. 
Och så har jag massa fina vänner o familj som ställer upp o hjälper till med förberedelserna!!
Längtar dock till kl 19 den 14 April. När allt är klart, gästerna har kommit o jag bara ska njuta av kvällen. 

Idag va det KUT-dag o skola/fritids va stängt. Svärfar ställde upp o tog barnen på  FM så jag kunde jobba till kl 13..  
Så efter 4h på jobbet hämtade jag barnen o vi åkte hem. Astrid skulle egentligen till Tandläkaren idag men dom ringde vid 10 o bokade om den tiden IGEN.. 
Vid 15 åkte vi till Hemse o gick på Kupan & sen vidare till biblioteket. Där hängde vi nog nästan i 1h o letade böcker o hyrde en film "Rum 213". Filmen ska vi se imorgon kväll. 
Ska försöka besöka biblioteket iaf varannan vecka med barnen. Kanske göra det till nya Onsdags-myset.  För nu behöver vi verkligen peppa & intressera Agnes att läsa..

För häromdagen efter ännu ett test i februari träffade jag & Agnes hennes specialpedagog o lärare och nu står det klart att hon har Dyslexi.. Vi har anat detta ett bra tag o är bara glada att det nu står klart så att hon får all hjälp som finns, massa bra hjälpmedel & så att vi o hon vet varför det är lite kämpigt i skolan. Så glad o impad över skolans engagemang o vilja att stötta o hjälpa.

Agnes har nu snöat in på ett av sina hjälpmedel senaste dygnet. En sida där hon kan lyssna o samtidigt läsa boken på datorn. Har klämt nästan en hel bok sen igår.. Den där "Rum 213" som vi ska se som film imorgon kväll.  Så glad att hon är peppad på att öva nu när hon vet varför det är kämpigt men vet också att övning ger färdighet.

Jag o hon har bestämt att: "Dyslexi inte är en ursäkt utan en utmaning"... Med massa övning o hjälpmedel ska vi hitta ett sätt så att hon kan hänga med i skolan.

Förr i tiden läste jag MASSOR & typ hela tiden, älskade det! Men nu somnar jag såfort jag lyfter boken.. Men nu känner jag att jag verkligen måste vara en förebild ang läsningen så jag lånade också en bok på Biblioteket.

Dök in i den medans Agnes tränade gymnastik i kväll. Hoppas hitta tillbaka till läsningen. Älskar, deckare & sanna berättelser (tänk P3 dokumentär) & biografier så tipsa mig gärna! 

Kanske inte ska läsa i sängen då jag bara somnar utan mer på lunchen, på gymnastik-träningar, i soffan osv..

Under Agnes träning lekte Astrid med en kompis som hon hittade men blev plötsligt trött o hängig.. Hon har väl iofs nämnt senaste dygnet att hon haft ont i halsen..  Men ikväll sa det bara PANG så fick hon hög feber o superont i halsen. 

Hon gick från sitt vanliga pigga & pratiga JAG till "blöt fläck" på bara några timmar. Tempade 39 när vi kom hem o hade såååå ont i halsen. För 1h sen somnade hon tillslut i min säng med en blöt handduk på pannan till sin ljudbok..  Hoppas natten blir lugn..

SÅ imorgon blir det tyvärr VAB ist för jobb.  Stackars lilla vännen!

Imorgon kväll hade jag planerat att vi 3 tjejer skulle åka till Visby o äta på Pinchos men igår tänkte jag o Agnes om o tur va väl det då Astrid nu är sjuk. Så imorgon kväll blir myskväll i väntan på att pappan ska komma hem med hämt-pizza, snacks & film. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar