tisdag 19 mars 2019

Jag & min Loppis!!

När vi köpte detta huset fanns det 3 uthus och det ena passade perfekt för att förverkliga min dröm om en alldeles egen loppis som den loppisnörd jag är!!  
När våren 2015 kom hjälpte Anders & pappa mig att röja ur, sätta upp hyllor & "städa" av den gamla banvakts-bostaden. Sen drog jag igång med att packa upp och några veckor senare öppnade jag min alldeles egna loppis! 
Och jag ångrar det inte en sekund. 
Det är så himla roligt. 
Ibland är det fullt med folk och ibland bara en handfull på hela dagen. I somras smälte jag nästan bort i värmen (och slängde mig ofta iväg till Asträsk för ett svalkande dopp när jag stängt o plockat ner skyltarna) och ibland öser regnet ner och jag fryser häcken av mig..  
Men det är så skönt att vara "tvungen" att vara hemma när jag är ledig och bara vara, lyssna på "sommar i P1", dricka kaffe, hänga tvätt & pyssla i trädgården mellan alla trevliga besökarna.

Min "affärs-idé" är att ALLTID packa upp nytt inför varje gång jag har öppet & INTE ha "Tradera-priser". Vill att kunderna ska känna att dom gjort ett fynd när dom åker här ifrån.  Och att det ska vara hyfsat ordning o reda och rent.

Som jag själv vill ha en loppis, helt enkelt! 

Och om en månad är det ÄNTLIGEN dags igen!! 
Och jag är som varje vår sen starten sååå galet peppad på att gå ut där, göra iordning, damma av, packa upp nytt, prismärka &öppna! 

I vinter har jag fått in tokmycket nytt. 
Alltså på riktigt.... TOK-MYCKET!

Förutom att jag själv regelbundet rensar ur här hemma. Har en korg i köket där jag lägger saker som jag inte vill behålla. (då jag själv gillar att gå på loppisar försöker jag att hålla regeln: en ut, en in.) Och har det hamnat i korgen får jag inte plocka upp det igen.  
Åker dessutom o hämtar saker hos folk som kontaktar mig när dom rensar ur & ibland så kommer dom hit o ställer lådorna utanför loppisen. Så himla tacksam till dom som skänker och lika tacksamma är dom för att bli av med prylarna. 

Och nu kliar det verkligen i fingrarna. 
Va ute en sväng idag och försökte få en överblick iaf. Det är FULL-STAMPAT! Men det va rätt kallt och jag gav upp efter 30min men gick in o skrev en "to do -lista" inför säsongen iaf. 
I helgen ser det dock ut att bli närmare 10 grader "varmt" så planen är att gå ut o ta mig in/röja, förbereda & damma av.

Min nya plan för i år är att försöka ha öppet ännu MER (blev tyvärr väldigt få gånger i fjol. ynka 10-15 gånger) och ska därför testa med att ha lite kvällsöppet oxå.  Typ 17-19 eller så..  

Varmt välkomna i påsk & framöver.. 

Ps. Följ mig gärna på Facebook & Instagram. "Linas loppis & kuriosa" för öppettider & sneekpeaks.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar