måndag 4 mars 2019

Årets Julklapp o en härlig helg!!

Senaste 3åren har vi skalat ner på julklappar till barnen.  Hållt oss till en max två stycken.  
Årets julklapp blev "Mamma & pappa Fixar rummen".  
Winn winn för alla. Vi fick egentid, barnen fick "nya" fina rum & vi fick chans att städa grundligt, måla om & rensa ur alla skräpleksaker mm. 

Barnen flög till mormor&morfar förra fredagen... Anders åkte dock till Sthlm för att bowla tidigt på lördagen.. Vilket gav mig fantastiska 18h ENSAM hemma. Jag ägnade dom åt att tok rensa ur allt skräp, gamla leksaker mm från deras rum..  Samt att jag slappade lite och lagade en god middag till mig själv. 

När Anders va hemma igen på söndagen så började han spackla, vi målade (jag fick inte måla så mycket för jag är tydligen inte så noggrann) så jag fick sköta markservice och städning av slipdamm o färgdroppar.
Fine med det...
Sen hade vi en mysig ostörd kväll med soffhäng (medans färgen torkade) med en liiite flaska bubbel, gött snack & film.. 
Så lyxigt att hänga bara VI utan barn. Prata till punkt & umgås..

Förra måndagen efter jobbet målade vi ännu mer...

På Tisdagen blev jag tyvärr sjuk och va rätt matt... Och va inte till så stor hjälp som jag tänkt. Men jag plockade iaf undan kartonger efter garderob-bygget, lagade frys-pizza & serverade Anders som satte ihop garderoberna.  Sen bäddade jag barnens sängar o piffade lite..

Vi blev tyvärr inte helt klara... Men det blev bra ändå.. 

Natten till i Onsdag kom barnen hit med mina föräldrar. Jag låg vaken & väntade. Hade bäddat för oss 3 i soffan.. Vilken mysig natt! Äntligen va dom hemma igen våra 2 ungar och va mysigt det va att sova med dom i en enda myshög i soffan. 

Och på Onsdagsmorgonen gick vi upp o dom fick äntligen se sina nya rum.. 

Dom blev SÅ nöjda.

Sen ägnade jag & barnen Onsdagen åt att hjälpas åt att fixa det sista som att sortera deras kläder och hänga/lägga dom som skulle behållas på plats.  

Astrids rätt lilla rum känns så mycket större och mysigare. 


Astrids lilla kryp in..

Och Agnes stora o sjukt stökiga rum blev väldigt  luftigt o fint..
Barnen hade fått garderober av mor&far föräldrarna i julklapp..

Vi hade köpt smink/smyckes-speglar med ledlampor på nätet. 

Jag sprayade 2 avskalade lampskärmar m svart färg.

Vi köpte massor av mindre plastbackar m lock o jag sorterade ner pennor, pyssel, shopkins, schleich-hästar mm mm i dom.. Lätt att hitta o lätt att plocka undan..
En av favvo grejerna blev skoltavlorna..
Jag hade 2 stora tavlor m guldram (från farmor&farfars hem) i loppisen som inte blivit sålda. Plockade bort själva "målningen" (plansch på väv) och så satte vi dit en träskiva som Anders målat m Skoltavelfärg. 

Det blev en fantastisk förvandling av deras rum och så mycket lättare för dom att hålla ordning o städa. 

Mamma & Pappa stannade tills idag.. Och som alltid va det urmysigt att ha dom här. Och det är helt galet vad mycket som händer när dom kommer hit med all sin energi. Pappa har röjt upp efter trädfällningen i änget & ordnat upp alla lådorna med nyinkommet till loppisen. Mamma har lagat god mat och vi har varit o fikat på hemse, gått tipspromenad här i Stånga, varit o shoppat på kupan mm mm  Så tacksam över deras hjälp och allt. 
Vi lagade en urgod Asiatisk Biffsallad  i fredags och i lördags åt dom m barnen o mina svärföräldrar medans jag va på Junta som sen avslutades med en galet roligt o härlig festkväll på Gumbalde. Så roligt med klubb-kväll rakt över gatan igen efter väldigt lugna & händelselösa Januari & Februari. 

Nu drar året 2019 igång på allvar efter 2 sömniga månader.
 Om 2v är det dags för årets första 40-års fest av 3 som jag vet so far. Och om 1 månad ska vi ut o resa ett gäng (totalt 16 personer) för att fira min Anders & hans kompis som fyller 40år i år. Destinationen är hemlig. Det vi vet är att vi ska åka till Sthlm på en torsdag em o sen va på Arlanda vid lunch på Fredagen! Ska bli sååå sjukt roligt & spännande resa! 

Kommer bli ännu ett fantastiskt  & spännande år! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar