onsdag 15 december 2021

Motar "Julstressen" i dörren...

 Först igår slog det mig på riktigt att nästa vecka är "Julveckan"... 

En av dom få nackdelarna med att ta "dag för dag"..

Första tanken va F*CK .... Va hände!? 

HUR ska jag hinna med det jag vill och måste göra, som att fixa till i gästrummet tex

  Jag lovar att det är Prio 1!!

Så jag gör som jag brukar göra när någon typ av stress knackar på..

 Jag skrev en lista med allt som bör/vill göras och så är dom grejerna där på papper & inte i mitt huvud längre. Sen gör jag så gott jag kan att beta av lista när jag hinner, orkar & vill... Har 2 hel-lediga dagar innan "mapa" anländer. Så det är lugnt.

Och det blir lixom jul ändå för som sagt vägrar jag slå knut på mig utan gör BARA vad jag vill, hinner & orkar. 

Och det enda viktiga denna julen är att vi faktiskt ska få va TILLSAMMANS i år!!! *tar i trä*

Min lediga Onsdag ägnades åt det gamla vanliga fast ändå i lite lugnare tempo då jag känner att jag behöver ladda om lite inför vad som komma skall på jobbet och för att jag dessutom är ensam vuxen hemma kommande 3 dar. 

Så jag steg upp vid 7 (som alltid), skämde faktiskt bort alla i familjen med att fixa frukost, fylla & starta diskmaskinen, starta en tvätt, få iväg barn till skolan. 

Sen landade jag i soffan. Kollade nyhetsmorgon slösurfade, hängde tvätt  & ladda om maskinen (håller på att tvätta överdragen till soffan för att fräscha upp inför julen), tog en lååång dusch, kolla 2 avsnitt av fantastiska "Vår tid är nu", körde Astrid så hon kunde lev Chips dom sålt i klassen, drack kaffe hos vänner, handlade & sen ALLDELES för sent drog jag igång en Gulasch på massa "gammalt" men finfint kött jag hittade i frysen.. Imponerande hur nötköttet vi köpte lokalt i Mars 2020 fortf är fräscht & sååå gott. 

som vanligt när jag lagar mat så kunde jag inte hålla mig till ett recept utan tog jag gobitarna från 2-3 olika recept o gjorde den till min. Det dåliga med att "frestyla" är att jag inte kommer minnas hur jag gjorde nästa gång ska laga något. Utan då får jag freestyla igen.. :-D 

Så som minnes notering då det blev riktigt gott (därför jag älskar att ha min blogg/dagbok) så va det är typ: 

  • 1,3kg nötkött (som jag brynde hårt innan)
  • 4 st finhackade gula lökar & 3 finhackade vitlöksklyftor
  •  1msk mortlad Kummin (inte spiskummin) 
  • 2msk oregano
  •  2 lagerblad
  • 2-3msk paprikapulver
  •  1/2 tub tomatpure
  • 200g krossad tomat
  • 5dl vatten
  • 3 buljontärningar
  • 3 potatisar i tärningar
  • 1 STOOOR morot i tärningar
  • 1 st paprika i små tärningar
  •  Salt & peppar! 

Det va ordentliga "fibrer" i det nötköttet "rulle". Men efter att ha puttrat i 2,5-3h va den okej att äta. Men den får fortsätta puttra någon timme till tror jag för att gosa till sig ordentligt.

sista 30min hade jag i potatis & morot i små tärningar. Och 10 min innan servering massa röd & gul paprika i små tärningar.

Nu har jag lite kök att städa med sällskap av "Musikhjälpen" innan jag ska sooova. 

Tänk att jag bloggar igen. Även om jag tycker att det känns lite "mossigt" på något sätt. 
Kanske är det en nystart eller "dödsryckning". 
Det får vi se..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar