lördag 1 januari 2022

Gott slut & skön start!

Igår på Nyårsafton jobbade jag 9-15. 
Lite extra kul dag att jobba på. ALLA kunder är glada & stämningen i butiken blir lite som en för-förfest. 

När vi väl stängde fräste jag hem och som alltid efter en arbetsdag MÅSTE jag bara sitta och landa lite en stund. När "landningen" va klar så svidade jag om & drog igång med förrätten. 

Det mesta av dukningen hade jag förberett i torsdagskväll & Anders och Astrid hjälpes åt att fixa det sista igår.

Vi körde lite "knytis" och jag tog på mig förrätten.
 Angående förrätten tänkte jag helt ärligt igår på vägen hem hur f*n jag tänkte. Det är en heldel moment & lite pill. Men tack vare att jag förberett endel & Anders hjälpte mig så blev det bra och ostressigt. 

Gästerna droppade in. 
Vi va 6 vuxna & 7 barn. 
Vi hängde runt köksön, drack champagne o pratade och jag färdigställde förrätten.

PRECIS det jag drömt om med detta köket.
Goda vänner som hänger och lagar mat.
Sååå härligt att äntligen ha platsen att kunna bjuda in!

Förrätten!

3st små "smörrebröd" av julmatsrester helt ärligt. 
Leverpastej (min egna) på rågbröd m cornichons & rostad lök.
Fårfiol på råbröd med pepparotsost & finstrimlade råa rödbetor.
Röra på kallrökt lax på smörstekt kavring.

Varmrätt!
Glömde jag helt att fotografera. 
Männen gjorde ett grymt bra jobb med att tillreda köttet.
Vi åt fantastiskt rosa & löjligt mört nötkött, potatisgratäng, rödvinsås & en jättegod tryffel-majo-bea. 

Efterrätt!
2 olika fin fina cheesecake. 
Då va jag helt ärligt totalt SUPERMÄTT och fick inte ner en enda bit till men innan jag gick & la mig åt jag av båda, med sked direkt från fatet. :-D 

Blev en jättemysig kväll.

Och som alltid kommer 12-slaget så snabbt. 
Tanken va att vi skulle gå till busstationen i byn men vi kom ut ur huset först vid 23:57 typ. Så vi stannade här på gårdsplanen och skålade & kramade in nyåret och lite andra vänner kom hit oxå. 
Sen drog vi ut bordet till max & slog oss ner.

Vid 02 isch slevade jag som sagt i mig endel cheesecake, tog en tallrik med överblivna smörrebröd & rasade i säng. 

Vaknade först vid 10 tiden i morse. Inte direkt jätte bakis alls trots en fin mix av bubbel, öl, dessertvin & "kaffihalva" igår men såååå himla trött. 

1:a Januari är inte bara internationella Pizzadagen utan som tur va oxå internationella SLAPPA-DAGEN! Det där sista kan jag själv bestämt..

Jag har legat i sängen heeela dagen och kollat serier, ätit massa rester från igår i 3 omgångar o inte gjort ett skit. 
Minns inte sist jag gjorde såhär mycket INGENTING!
Steg upp & tog av mig pyjamasen först vid 15-16 tiden.
Det va sååå välbehövligt och det känns så skönt att jag är ledig i 2 dagar till nu. 

Jul & nyårshelgerna har varit alldeles fantastiska, härliga och roliga med högt tryck både privat och på jobbet. 

Men nu ser jag helt ärligt fram emot några gråa, tråkiga & lugna vintermånader. 


Nu hoppas vi att 2022 blir ännu ett bra år och att vi lär oss ännu mer om hur vi ska leva med detta viruset och kommer ännu ett steg närmare ett slut på denna skit pandemin. 

Gott nytt år till er alla! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar