måndag 7 mars 2011

Status i sjukstugan..

Agnes är pigg förutom en massa kliande vattkoppor. Hon ber mig klappa när det "kittlar" och smörja rosa kylbalsam. Värsta är väl dom 2-3 kopporna hon har på ögonlocken. Tavegyl är utskrivet på E-recpet så Anders hämtar det sen. Hon va liiiite febrig igår men det verkar iaf va borta nu. Än sålänge verkar hon ta det helt okej trots att det börjat klia lite. Hoppas hon behåller sitt goda humör kommande dagar oxå. För vad jag förstått kommer det bli värre om 1-2 dar när kopporna spricker. Min stackars älskade plutt!!
Har förstått att jag måste vara hemma från jobbet resten av veckan. Kändes väldigt jobbigt att ringa det där samtalet men ju förr desto bättre & lättare för dom att hitta personal.
Tycker det är skit jobbigt att va borta från jobbet, har varit mycket sjukdom på sistonde som gjort att jag varit hemma eller gått på halvfart på jobbet, min onda tå, min halvutbrutna förkylning & att jag vårdat 2 sjuklingar på dagarna & jobbat till 22 på kvällarna hela förra veckan.
När Astrid högst troligt får kopporna om 2-3 veckor så kommer iaf Anders ta det. Så då slipper jag ha VAB-ågren över det iaf. Som jag sagt förut: Man "ska" jobba som om man inte hade barn & ta hand om barnen som om man inte hade jobb. En omöjlig ekvation som ändå många små¨barnsföräldrar, bla jag försöker få ihop med ett ständigt dåligt samvete för det ena eller andra. Tänk om man hade haft råd/möjlighet att gå ner till halvtid..
Idag har vi varit till mitt jobb för att hämta min glömda Iphone laddare & så va vi till apoteket & coop för att köpa nödvändiga sjuk-saker. Kylbalsam. skollim(så Agnes kan limma pasta tavlor), en dinosauriebok & grädde till semlorna vi ska baka imorgon. Eftermiddagen har vi ägnat åt nya Dinoboken, Ice Age 3 & pussel.

Nu ska det lagas fisk från Linas matkasse. "Dill & citronpanerad spättafile med potatis, sallad & rödlöksyoghurt" Låter super mumsigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar