fredag 26 augusti 2011

Det här med hur vi hamnade här & varför vi vill flytta till Gotland...

Nu tänker jag låta historien bli precis vad den är dvs låååång!!

När jag & Anders kom till det stadiet i förhållandet att vi började prata framtid & drömmar va vi direkt överens om att vi ville bo på landet och inte i Sthlm när vi fick barn, inget fel på att fostra barn i Sthlm m omnejd men vi kände att vi nog ville bo någonstans mer som vi själva vuxit upp dvs på liten ort.. Men jag kände inte för att flytta hemåt Blekinge & så hade jag blivit så förälskad i Gotland & funnit många vänner bland Anders gamla vänner m respektive. GOTLAND IT IS!! Framtiden va klar men först skulle vi njuta av storstadslivet i några år. Vi bodde i Anders hyresrätt i Rissne, hängde på krogen, hade hemmafester & sommartid drog vi till Hultsfred & Roskilde. Living the dreeeeam!!! ;-D

2005 så sålde jag min lägenhet i Rågsved & vi började kika efter hus i Stockholms området, detta va 2005/2006 och vi kände oss inte riktigt redo för Gotland än, hade ju inte ens barn ännu. Vi hade vänner i Åkersberga & kände att vi gillade området & huspriserna passade oss.
Vi va på antalet visningar den vintern & söndagarna tillbringades oftast på E18 & i Berga.
Så dök detta huset upp & vi tänkte att det ska vi ha!! Och så blev det, glömmer ALDRIG hur nervöst & pirrigt det va att vinna budgivningen & skriva papper!! HUS det är stort & läskigt men åååhhh vad vi gillade villa livet och det va inte så långt till stan & After work m syster!!

Våren 2007 blev jag äntligen gravid & i Oktober tittade Agnes ut. Gotland kom upp på tapeten igen & under sommaren 2008 bestämde vi oss helt säkert. Vi säljer huset & flyttar till Gotland. Kontaktade mäklare, det fotograferades utomhus den sommaren & tanken va att vi skulle fixa det sista & lägga ut det till försäljning i September 2008. Men först skulle vi dra till Thailand i 2veckor. Vi hade 2 underbara veckor men här hemma i Sverige rasade ekonomin totalt & när vi kom hem hörde vi aldrig av mäklaren igen & det va INTE läge att säga upp sig & sälja!! Så vi tänkte: Vi stannar här så får vi se hur det blir..... någon gång sen!! Och i Februari blev jag gravid igen m Astrid. Sen hade vi inte mycket tid att tänka på någon flytt. :-D
Men i våras när vi kom ur bäbisdimma nr2 började vi prata igen om framtiden & hur vi ville leva. Antingen så byter vi område i Åkersberga för att komma närmare flertalet av våra vänner & kunna bygga ett nätverk (kikade på Hagbyhöjden) eller så drar vi till Ön.. Agnes ska ju ändå börja nollan om 2 år & hon börjar få vänner, så ska man bryta upp så smärtfritt som möjligt ska det ske snart. Droppen som fick bägaren att rinna över va när den där killen blev ihjälskjuten i våras. Då valde vi väg & jag började söka jobb på Gotland & vi kontaktade mäklaren för att höra om marknaden. Nu fick det vara nog!! Vi bestämde oss för att sälja efter sommaren & semestern. Men så började börsen strula i Augusti & kvällspressen vrålade ut KRIIIS!! Va/är rätt stressande att läsa och vi båda känner: INTE IGEN!! Men nu verkar det iaf rätt stabilt, och rätt mycket som att kvälls/skvaller pressen blåst upp det & vi känner att vi inte kan fega utan vi måste iaf testa att sälja!!

Så där är vi nu! Huset på Hemnet & fjärilar i magen. Hur är då planen om försäljningen verkligen går som vi vill (försiktigt optiminstisk)?
Jobb har vi inte något fast men några "kanske" på lut! Anders har turligt nog stått i bostadskö hos gotlandshem ända sen han gick gymnasiet så en plan är att flytta till hyresrätt eller så hyr vi något hus så länge och i kris fall får vi väl hyra in oss hos svärföräldrarna. ;-D Mycket mer vet jag inte... Det känns lite läskigt & heeelt galet! Jag som alltid varit så rädd att lämna en fast anställning. Har bara haft 2 jobb i hela mitt liv, ett på konsum i 2år & på Statoil där jag är nu har jag varit i 10½år!!!. Men nu har jag tänkt om & ser fram emot att hitta något nytt. det känns lite som att sitta i ett flygplan m fallskärmen på ryggen och vänta på sin tur att hoppa. Och jag som är kontrollfreak!!!! Men va fasen!! Man MÅSTE våga det är ju det här vi drömt om sen 2005! Och funkar det inte så får vi väl flytta tillbaka! Ingenting är omöjligt!!! Det känns faktiskt som att det kommer lösa sig!

Om 9dar är det visning sen får vi se om vi drar österut eller biter i det "sura äpplet" och stannar, det är inte fel det heller men det är inte VÅR DRÖM!!

Sen hur mitt sentimentala & nostalgiska jag kommer reagera när vi ska flytta från huset där barnen föddes & att jag inte längre kommer passera Danderyds sjukhus på väg till jobbet & i 98% av gångerna jag passerar titta jag upp mot BB, uppvakets fönster & drömma mig tillbaka till när barnen kom, torka en tår ur ögat & skruva upp P3! Flytten kommer bli en gråtfest utan dess like! :-D


Men minnen kan man ju bära med sig!!!

2 kommentarer:

  1. Oj, ni har verkligen tänkt på det här länge! Kul läsning, vet precis vad du menar med hösten 2008. Vi sålde en lägenhet då och gick många hundratusen minus... :( Men jag tror det är mycket bättre läge nu! Ser som sagt fram emot att följa er på den här resan!

    SvaraRadera
  2. Det kommer att gå toppen! Ska bli så kul att följa er på vägen! Lycka till!

    SvaraRadera