torsdag 23 maj 2013

Tiden rusar iväg & jag försöker hänga med.....

Haft fullt upp med jobb, packa&skicka saker jag sålt på TRADERA gå på 30-års fest och framför allt hänga med barnen som båda "växer" så det knakar just nu..

Den lilla är sååå 3½år. Pladdrar, strålar, tar enorm plats, trotsar & är äntligen blöjfri dagtid (med enstaka missöden).

Denna veckan har Agnes vuxit ännu lite till... I Tisdags va hon & hälsade på här i Stånga Skola där hon kommer börja förskoleklass i höst. Vi gick dom 100m  dit (Tänk vilken dröm om vi slapp köra Astrid till Dagis  i Hemse & fick en plats till henne här borta istället), när vi närmade oss hårdnade hennes grepp om min hand och hon viskade att hon "Va iallafall lite blyg"... Vi gick in på gården & hon släppte inte min hand. Vi hälsade på fröken & gick in. Efter en hård kram & puss sa vi hejdå och barnen gick in till samlingsrummet Agnes såg spänd men nyfiken ut.
När jag hämtade henne efter lunchen va hon som vanligt igen, bara lite stoltare & några centimeter större. Hon visade en teckning hon ritat & en räkneövning hon gjort. När vi kom hem somnade hon rätt snart nääääära mig i soffan. Det är jobbigt med pirr i magen & när man blivit lite större måste man få vara lite liten också. Både jag & Agnes njöt av den mysiga stunden i soffan. Jag med en liten klump i halsen och minns tillbaka, hur man satt där i samma soffa för 5år sen, ammade och kunde inte för sin värld föreställa sig att det lilla livet någonsin skulle börja skolan. Nu är vi snart där!!  jag pendlar mellan stolthet, lättad & panik!
Tog fram denna bilden från hårddisken på Mig & Agnes 6månader och upptäckte efter att jag lagt upp den att det är på dagen 5år sen bilden togs!!! Lite kusligt & tårögt blev det allt..
Tiden bara rusar iväg..... 
Och shit vad jag va ung då....  2 barn & 5år tar verkligen ut sin rätt....

Igår va det då dags för Agnes sista besök på BVC. Syntest, småprat & vaccin. Allt gick jätte bra men Agnes tyckte att sprutan va lite dum. Idag är jag inte sen om att hålla med henne. Vid lunch ringde dom från dagis. Agnes har feber, är hängig & allmänt påverkad. Första gången i hennes liv som hon reagerat på vaccinet. Så det va bara att be om ursäkt & åka från jobbet. Nu ligger hon här i soffan, är ovanligt stilla & vi blir hemma imorgon också.

Ska försöka släppa min VAB-ångest och njuuuta av en mysig dag med min lilla tjej som nu är rätt stor!




1 kommentar:

  1. Vad gäller tider och ålder no comments från mormor och morfar 60+

    SvaraRadera