måndag 8 december 2014

Stora framsteg i huset, familjen & julmarknad!!

Varit tyst här.... 

Min pappa har varit här i 1,5 vecka. Och det har hänt MASSOR!!! Gamla huset är städat och lämnat, matkällaren är klar  (men inte uppackad), tvättstugan är klar, kontoret är klart men inte organiserat som jag vill & massor av lådor har försvunnit..  Och mitt i allt fick vi vår bästa julklapp... Pappas cancerprov som han lämnar var 3:e månad va återigen BRA!! Det är nu 2år sen han insjuknaden (Glömmer aldrig den dagen) & cancern lyser tack gode gud med sin frånvaro.. Fuck U cancer!!

Min pappa är OTROLIG! Han har varje morgon stigit upp, gjort frukost, klätt på & lämnat barnen. Jag har hjälpt till lite med kläder & kollat julkalender med dom. Men såfort dom gått har jag krupit upp med min kaffe & kollat nyheterna. Bästa egentiden..  Och varje kväll har han fixat middag. På dagarna när jag jobbat har han grejat här hemma. Målat, tvättat, städat & byggt hyllor i matkällare & på kontoret. Jag har INGEN ANING om hur vi ska kunna tacka honom... Tack vare hans energi & engagemang ligger vi flera månader före vad vi skulle hunnit utan hans hjälp. 

Tvättstugan har han målat vit & lagt ett plastgolv på betongplattan. 

I pysselrummet har det kommit upp elfahyllor. Den på sidan & den översta är lite bredare än dom andra & på den översta sitter en gammal gardin-grej (som vi plockat ner från fönstrens i huset) med klämmor. Där ska det klämmas fast ett tyg så man kan dra för & dölja det i hyllorna. Genialisk idé från min man! 

Och efter flera år i källaren i väntan på vårt hus har vi äntligen plockat upp Anders loppisfynd. Tror det va 4-5 år sen han hittade den.. En hörnhylla från "Royal systems" designad av Poul Cadovius. När vi köpte den så stod den isärplockad i ett hörn i en hög & vi betalade 200kr.. Vi visste inte ens om den va komplett. Visst endel pluggar till att förstärka upphållningen av hyllorna saknades men det har vi löst med skruvar. Alla bågarna fanns med. Pappa & Anders pusslade ihop den och fick upp den i kontoret....
Hur läcker som helst... Och ett riktigt jäkla fynd även ekonomiskt om man googlar runt..









Enda lilla i-landsproblemet är att nu måste jag hitta ett skrivbord i Teak som matchar... 


I Fredags så joinade mamma, syrran & Joel oss här på Gotland iom Stånga Julmarknad... Jag har varit med & arrangerat Julmarkanden i 3år. Och det är 2:a året mamma, jag & lillasyster säljer pyssel, hembakat & remake ihop på marknaden.  ÄLSKAR Stånga Julmarknad! Det är så himla kul att få vara med och planera, organisera & fixa inför Gotlands mysigaste julmarknad (inte alls partisk) och hur kul som helst att pyssla, baka & sälja våra fina hemmagjorda grejer.  
Knäckehjärtan & trillingnöts making... 

Mycket av Lördagen tillbringade vi på Malmen och byggde ihop stånden, städade bodar, satte upp ljusslingor förberedde & fixade.. Och ett stort TACK & en jätte varm kram till Joel (lillasysters man) som ställde upp och hjälpte till både med upp & ner plockningen av marknaden.

Blev dock lite körigt för mig i år iom att mitt jobb bjöd in till julbord på lördagskvällen.. Som tur va det på Gumbalde 200m hemifrån.. Och trots att det va svårt så lyckades jag tillslut slita mig från festligheterna vid 23 för att hinna hem & färdigställa dom sista grejerna & packa 230st knäckehjärtan. Vid 01 störtade jag i säng... Som sagt, jag jobbar som bäst under press....

Det va dock lite tugnt i huvudet när klockan ringde vid 7 på lördagsmorgonen men efter lite kaffe & en macka va jag "fit for Julmarknad". Min GRYMMA pappa, morgon pigga Astrid & jag åkte ut till Malmen kl 8 och medans jag grejade med saker runt marknads & packade upp grejer så körde pappa några varv till med grejer medans Astrid lekte i snöhögen. Snart joinade Mamma, Maja, Agnes & Joel...

Hann inte få till så mycket nytt "remake" till i år.. Skyller på flytten..  Men vi lyckades ändå fylla upp 2st stånd. 

Så himla mysigt & roligt att sälja ihop med Maja & mamma! 

Agnes & Astrid hade också en toppen dag.. Dom la hela veckopengen och mer på paketlotteri, chokladhjul & Agnes gick banans på små plast dinosaurier. Dom sprang, fritt lekte i snöhögen, dansade runt granen & gick i luciatåg. Grymt impad av Astrid som hängde på Malmen i 8h...


Såklart shoppade jag lite också!!
Jag & Maja hittade finaste & skönaste pannbanden hos Rangvalds!! Och mamma köpte handkammade snöbollsljus till oss 3 från henne. 

Och kreativa Aira Lee hade massa fint Remake. Jag köpte ett fint hjärta m domherrar. Både Aira Lee & Rangvalds är verksamma här i Stånga. 

Och hos Jennie Olofsson köpte jag en munblåst julgranskula. Jennie har så mycket fint... Älskar bla hennes istappar & tomtar i glas.  Hon är helt otroligt duktig!! I årets "Så mycket bättre" dricker dom ur hennes glas!! Hon är stor & kommer bli större!! Grym glaskonstnär!

Men allt roligt har ett slut och när stånden är undanplockade, bodarna låsta & ljusslingorna är nerplockade är det rätt skönt ändå & vi är väldigt trötta men lyckliga!!! 

Jag & mina fina Julmarknads kollegor...  Vi har så himla roligt! Och Stånga Julmarknad blir bättre & bättre för varje år!!  


Ps. Endel bilder har jag snott av Mamma & Cilla!! Ds

1 kommentar:

  1. Vilken fantastisk pappa du har! Fy va jobbigt med cancer, hurra för att han besegrar den.

    Men du, Gotlands mysigaste julmarknad? Säger hon som inte varit på någon annan.. Haha.. ;D jag håller nästan med. Bläses är också mysig men det är lokalerna som gör sitt. Jag fick julpirr i magen av alla lampslingor och trevliga marknadsförsäljare. Vi får sätta stångas julmarknad på "att-besöka-listan" till nästa år också helt enkelt. Då med lite mer pengar att spendera också!

    Hoppas du känner dig mer i fas nu när ni börjar komma ikapp!

    SvaraRadera