måndag 7 december 2015

Stånga Julmarknad 2015!!!

Så va denna härliga helgen till ända.. Den är hektisk men så himla rolig!  Den 9:onde Stånga julmarknad & min 4:e som inblandad!  Och jag är sååå nöjd med hur det blev trots att vi inte hade dom bästa förutsättningarna.  Drömmen är ju mysigt juligt väder som vi hade 2013:  Sol, nysnö & 2-3 grader minus! Istället fick vi gråväder, 8 plusgrader & lätt kuling!! Not so jul-mysigt alls... Men det stoppar inte oss! 
Men trots vädret blev känslan på Malmen igår väldigt mysig trots grå himmel & bus-väder! Jag är så stolt över att vi lyckades i år också. Nästa år är det 10års jubileum, längtar redan!

Under 3 av mina 4 jular i Stånga har jag ju även sålt på Stånga Julmarknad. Dom 2 första åren tillsammans med mamma & Maja men iår kunde inte dom komma ner. Så jag stod ensam. Men jag hade urtrevliga Viveca som driver "Hey-honey" här i Stånga i ståndet bredvid mig. Vi har träffats endel på jobbet och småpratade en hel massa igår. Mycket trevlig kvinna & vi är väldigt lika på många sätt. Kolla in hennes hemsida här!!   Det va också  en jämn ström av besökare igår så det blev inte långtråkigt.

I år blev det tyvärr inget bakat eller heller något nytt pyssel men jag hade endel "gammalt" Remake kvar. Gnistan har väl varit sådär pga att mamma & Maja skulle utebli. Fast jag satsade ändå endel på det som va nytt för i år: Julpryls-loppis!

 Jul-pryls loppisen va mer uppskattad än vad jag vågat tro. Så roligt!! Så julprylsloppisen kommer garanterat återkomma nästa år.. Ska bara samla ihop mer då jag faktiskt sålde nästan hälften av vad jag hade!  Och nästa år är Mamma & Maja med igen. SÅ till 10:års jubileumet lovar jag ännu mer julpryls-loppis, comeback på bakat o godis, massa nytt pyssel (bla nya öronhängen) och massa mer. Tror vi får expandera & satsa på 4 bord då.

Av remake delen sålde jag flera örhängen, alla 3 gråa ljusfaten i nedre vänstra hörnet, kakfat & roligaste va när en besökare kom & frågade mig om det inte va jag som sålde dom fina björkljusstakarna i fjol. Dom hade jag fortf inte packat upp så det fick jag genast göra!

Så roligt att folk gillar mina saker. Speciellt örhängena! Så dessa måste jag producera fler under våren (och sälja i loppisen i sommar) & hösten för att ha massa nytt även till julmarknaden nästa år. Det peppar en väldigt mycket när folk gillar ens saker!!  

Vad köpte jag med hem då?? Iom att jag va ensam iår hann jag tyvärr inte kolla runt så mycket eller hjälpa dom andra arrangörerna speciellt mycket. Det kändes lite trist...

Iår slängde jag mig på "Stånga trädgård"s dörrkransar när dom kom & hittade en jätte fin!
Så läcker med dom röda grenarna virade runt kransen!

Av min granne köpte jag en bivaxsalva.
Efter igår hade jag fått en ny torrspricka på långfingret. Smörjde innan jag la mig & under dagen idag. Nu 24h senare har den börjat läka & gör inte ont längre! Bivax is the SHIT!! 

Grymma Sanna Hederstedt (kolla in hennes super populära INSTA konto "sanna_hederstedt" ) hade bakat till sin sons klass. Jag va snabb att kila dit & köpa mig en påse med underbara biscotti.
Sinnessjukt goda! Dom tog slut igår kväll!!

Och så hjälpte jag till att sälja lite grejer för en vän & hennes vän. Sålde Lizas urgoda saffrans-biscotti som låg i finfina hemma-pyntade burkar & så sålde jag "Elmers teer" till förmån för forskningen runt CDG-syndrom. 
Som tack fick jag en burk biscotti av Liza. Det va verkligen inte nödvändigt men jag blev glad för nu slipper jag baka egna! 

Så kort & gott! Fin dag med trevliga möten, nöjda kunder & härlig stämning! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar