torsdag 10 december 2015

Kaos här hemma men enormt lycklig ändå...

Häromdagen drog jag igång projektet "SURDEG" dvs Gå igenom VARENDA låda i källaren!! Det har gått bra. Just nu har jag 3 stora flyttlådor som är tomma. dvs 3 lådor som hamnat i säljas eller slängas!
Men jag är inte klar så i V-rummet står det halvfulla lådor där jag försöker sortera i "remake-material" & pyssel/kontor samt en låda med saker jag bara inte kan slänga eller sälja. Plus att det ligger advents-kalendrar, vikt o ovikt tvätt, leksaker mm mm överallt. Det är som ni nog förstår lite stökigt här hemma.... Och samtidigt håller vi på att renovera köket..

Men det känns samtidigt så härligt att äntligen få tummen loss att ta itu med alla lådor för det som finns i källaren påverkar en trots att man inte ser det, man vet att det finns där o att det SKA göras.

Vårt gästrum är just nu helt upp & ner OCH in & ut!! lådor, överblivna möbler. sängar & filtar överallt. 
Men jag har en plan & jag hoppas o är rätt säkert på att det ska vara finfint där nästa gång vi får gäster. Just nu får det bara plats för en person stående i låd-havet. Så jag har att göra men det går framåt (förutom när jag hittade lådan med brev igår & blev sittande)!  Den redan överfulla loppisen kommer få ännu mer påfyllning efter detta! (fick ett sista lass från farmors hem i höstas + att jag fått endel lådor skänkta från folk här i byn o det tar upp typ ALL plats. Har en hel massa att ta itu med i vår) Ser fram emot att dyka in där i vår!!Men just nu har loppisen gått i ide.

Nu tillbaka till vad jag har att göra i vinter....... Jag har 5 färdiga banankartonger med prismärkta & vikta kläder  men jag har också minst 4 lådor osorterat med ännu mer kläder o leksaker till barn-loppisen vi ska ha framåt feb-mars! Ser verkligen fram emot det.
 Men så finns det tyvärr ÄNNU några fler lådor lagrade på Anders jobb. Men jag börjar med detta som finns här! Har fått fart på det där med att sortera och känner glädje i att sälja, skänka & sälja. Så om 1-2 år borde dom få lådorna jag faktiskt VILL spara få plats här i vår källare. 

Nu till dendär enorma lyckan!
 Ikväll, precis innan det va dags för Astrids förskoleklass lucia-tåg ringde pappa. Jag svarade där jag satt i matsalen med alla andra föräldrar o vi småpratade lite som vanligt innan han släppte lyckobomben. Cancer proverna ser bra ut, även denna gången!! 

För nästan exakt 3år va vår familj nya i cancerhelvetet. Pappa hade fått besked att han hade cancer o vi väntade & längtade efter mer info, operation & provresultat.. Jag glömmer aldrig!!
 Men nu tänker jag inte längre på det varje dag utan som mest några gånger i veckan. Man har liksom bestämt sig för att han är frisk. Men när pappa ringer efter provsvaren så slår det en att han faktiskt haft cancer i sin kropp.  I vår väntar ny "stor-genomgång" dvs röntgen mm... Men det tar vi då. Nu ska vi ha en god jul & en ny god start på ett nytt år! Och jag är säker på att han kommer bli friskförklarad om 2år & bli en gaggig gammal gubbe. Men man blir ändå påmind och skickad tillbaka till december 2012 när dendär "satans, jävla skit cancern" kommer på tal trots att han ger positiva besked. Plötsligt känns mina "vardags-problem" futtiga & oviktiga. 

Så Fuck cancer, lev i nuet, försök se lyckan i det lilla & ta itu med dina "surdegar"!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar