lördag 6 februari 2016

Min ljusglimt i senvinter mörkret.

Jag har nog alltid gillat Schlagern. Kan inte minnas att jag har missat någon festival så långt jag kan minnas. Kan ju vara för att min mamma alltid har tittat. Men i början av 90-talet va det rätt trååååkigt.

Minns när jag o granntjejen stod o mimade till bidragen i efterhand i varsit hopprepshandtag i deras gillestuga framför inspelat Melodifestivalen redan på 80-talet. 

Jag, min mamma & min syster har varit på 1 direktsänd final & flera final genrep. Roligast att gå på genrepet kvällen före direktsändning för att sen se själva finalen på tv sen. Det är ju ändå gjort för tv.n. Inte sååå mäktig upplevelse live i en stor arena.  Men stämningen live är också häftig på sitt sätt. 

Minns också ILSKAN när Anders råkade spela över mitt VHS med det grymma inspelade jubileumsprogram med Björn Kjellman. Har fortf inte förlåtit det. Minns också att min fina man gick så långt att han kontaktade SVT & förklarade vad som hänt för att få tag i det igen.. Tyvärr med avslag. 

Och min & systerns fantastiska partykvällar på NAGLO´s schlager-bar: skrålandes & tok dansande till massa härliga gamla&nya schlagers. Sist vi va där va på min systers Möhippa! Längtar tillbaka..  

Och jag glömmer nog ALDRIG när jag & Maja blev ibjudna till en privat fest på en krog där ESC visades på storbilds TV när Loreen vann!! VILKEN kväll!! 

Jag ÄLSKAR verkligen Melodifestivalen & Eurovision! Fantastiskt underhållande & massa knasig/bra/värdelös musik. Men bara för att jag gillar evenemanget så jag gillar alla bidragen, långt ifrån. Det är mycket skräp, enligt mig. Men smaken är som baken. Och det är det som är grejen. Största skämskudden/skrattfesten senaste åren är Medias pinsamma bevakning. Det är mycket drama, fiasko & avslöjanden. Dom gräver & gräver för att hitta någon skandal..

Jag bryr mig inte mycket om media-cirkusen runt om festivalen. Och jag HATAR smeknamnet "Mello".. 

Ikväll drog då cirkusen äntligen igång! Och som vanligt är 1.a deltävlingens bidrag rätt lama. Men jag är sååååå kär i Gina & Petra! Sååå proffsiga & grymma. Känner mig trygg & ser fram emot att se Petra Mede som  programledare för ESC 2016.


I tv-soffan hade jag ikväll sällskap av min musik-nörd & Samir-lover: Astrid!! Hon har frågat hela dagen hur länge det är kvar. 


Hon somnade dock innan resultatet stod klart... Gissar att hon kommer bli besviken när jag berättar att Samir & Viktor inte gick till final men ändå glad att dom gick till 2:a chansen. Då får hon se dom igen om 4 veckor. 

Vem som vinner Melodifestivalen i år känns inte så intressant. Detta blir ett sk "Mellan-år" Och vad jag läst mig till & känner så har vi inget sådant där mega toppen bidrag iår som kan ta hem ESC. Och tur är väl det ekonomiskt.  För vi kan ju ändå inte arrangera ESC varje år... Men var 3:e år känns ju okej..

Men jag är SÅÅÅÅ glad att Måns vann i fjol & att ESC i år kommer hållas i Stockholm.. Och jag är sjukt lycklig över att min föräldralediga lillasyster hade tiden att sitta vid datorn & LYCKADES knipa 3 biljetter till 2:a kvalet till ESC. Finalen vill man ändå se på TV.Så i Maj är det jag & mamma som reser till Sthlm för att se 2:a kvalet LIVE i Globen tillsammans med lillasyster  & sen avnjuta finalen i tv-soffan med goda tilltugg & rosa champagne. Att vara på plats i direktsänd Eurovision Song Contest: En dröm som blir sann för oss 3!! 


Can´t wait!! 96 dar kvar till vi sitter där!! 

1 kommentar:

  1. Awesome work. Just wanted to drop a comment and say I am new to your blog and really like what I am reading. Thanks for the shareHD Wallpapers

    SvaraRadera