måndag 1 februari 2016

Just snyggt..... Eller inte alls!

I lördags hade det som jag trodde va en "urspårad-finne" börjat bli riktigt ful o liiite väl stor. Tänkte att det ändå va en "felklämd" finne som jag hittade i torsdagskväll/fredags o att den blivit sådan av att jag pillat endel på den & sminkat över den. 
I lördags va jag med 5 vänner på en väldigt spontan trip till en stuga på Fårö o hade det urtrevligt så då tänkte jag inte mer på det.. Men den va lite konstigt kladdig & skorpan va ovanlig.  

När vi skulle åka från Sudersand vid söndag lunch sa en av mina vänner att du det där ser ut som en "svinkoppa".. Hoppas inga av mina vänner fick med sig min förbannelse hem från Fårö. :-/ Inte så liiite pinsamt isf. 

Kom hem o somnade på soffan efter ett mysigt & festligt dygn.. 

Jag började tvätta & smörja m antibakteriell kräm igår kväll. Ringde 1177 i morse o rådfrågade. Tvätta såret morgon & kväll, smörja med salvan & håll god handhygien va rådet.

Så efter att jag lämnat barnen imorse tvättade jag hakan, försökte sminka över det lite, la på lite salva, tvättade händerna noga & spritade dom. Travade glatt till jobbet, redo för en ny arbetsvecka, fylld av energi efter helgen o mötte kollegorna med ett "Jag tror jag kan ha en liten svinkoppa här på hakan så jag ska nog inte sitta i kassan" dom mötte mig med "Du ska nog inte ens vara här.."  Vi bestämde att jag skulle åka till Vårdcentralen o få svart på vitt. 

Åkte till VC på Hemse o 30 min senare åkte jag därifrån med en 7 dagars antibiotika-kur & det dystra beskedet: Svinkoppor!!! Hoppas nu att antibiotikan kickar in snart o att jag är tillbaka på jobbet senast på Torsdag. Ikväll vätskade tyvärr det lite efter att jag tvättade det o jag har inte fått bort skorporna ännu. 

Man känner sig lite spetälsk & frågande.. Vart fan kom det ifrån!!  Barnen som är den vanligaste smittkällan har inga!!  Men samtidigt har jag ett rätt utsatt jobb där jag träffar mycket människor så det är kanske inte så konstigt. Räcker ju med att jag tar i något som någon med smittan tagit i och råkar klia mig på hakan för tydligen är det så smittsamt. :-0

Så jag är hemma från jobbet sålänge mitt "tryne" på hakan vätskar sig. Vilket känns väldigt konstigt då jag inte mår dåligt mer än att jag känner mig lite äcklig & gått här idag o torkat dörrhandtag, tvättat alla kläder, sängkläder & handdukar. Jag torkar bara händerna på pappersservetter, har förklarat för barnen att det tyvärr inte blir några pussar & kramar närmsta dagarna & att dom måste sova i sina sängar. 

Hoppas HOPPAS HOPPAS att jag inte smittat barnen! För då blir det lite stökigare & jobbigt att hålla efter & tråkigt mycket mer frånvaro från jobbet. Jag va ju så pigg & peppad idag efter en ledig helg. Men ändå är jag såå glad över mina chefer som skickade hem mig. Vill ju inte smitta fler! Vore ju extremt pinsamt. 

Och så till dagens stjärnglans som landade helt rätt!

Ett paket från en av dom andra 3 stjärnorna som bär samma stjärna in tatuerad som jag.

Tack fina fina vännen! Det här va "spot on" på en av meningen med vår gemensamma tatuering. "Bra vänner är som stjärnor, du ser dom inte alltid med du vet att dom är där"

Meningen med fina/äkta vänner är att man inte MÅSTE eller känna sig tvungen att höra av sig ett bestämt antal gånger/vecka/månad. Men det är ändå som vanligt när man ses/hörs & man finns alltid där för den andra.

Får väl hålla på o fixa här hemma sålänge jag är "spetälsk" även om jag känner mig frustrerad o rastlös.  Hoppas mitt tryne på hakan torkar snart & att jag är tillbaka på favorit jobbet.  

1 kommentar:

  1. Amazing blog and very interesting stuff you got here! I definitely learned a lot from reading through some of your earlier posts as well and decided to drop a comment on this one!HD Wallpapers

    SvaraRadera