onsdag 27 juli 2016

Framme i vårt paradis efter en grym loppisrunda!

Den här gången har vi rest till Tegelstrand på ett helt annat sätt än vi någonsin gjort...

Vi har alltid (sen jag & Anders började "kila stadigt") kört E18 över Västerås osv och sen vi flyttade till Gotland åkt till Nynäs över till Södertälje  & vidare till E18. Det har alltid tagit MINST 7-8h i bilen med stopp för mat, toabesök & blöjbyten (för några år sen) och HUR vi än gjorde kom vi inte närmare ändå... Varje resa har känts som en  hel evighet och ofta resulterat i gråt o tandgnissel!!! HATAR E18!! Hatar Europaväg överhuvud taget efter igår.

Iår bokade vi för 1:a gången semester-biljetter till Oskarshamn och iom att det va tidiga båten som kom till Oskars redan vid 10 så hade jag fått idéen och planerat in en loppisrunda genom Småland på vägen till Tegelstrand.. Mannen va med på noterna fast det behövdes grymtas lite.. Agnes va väl inte jätte impad men med en Ipad går allt. Det enda som av jobbigt för mig va att jag tok lääängtade efter vår yngsta dotter som varit ifrån oss i nästan 2 veckor.

När vi kom iland i Oskarshamn körde vi direkt till "Shalom Second Hand" på orten. Tyvärr blev jag rätt besviken... Det jag är mest allergisk emot förekom där men även på flera ställen under dagen.
Att skriva ut en hel lapp med info om föremålet, designer, årtal mm mm för att sen ta ett Tradera-pris.
Jag ogillar det skarpt... Tradera är tillgängligt för alla och priserna rusar lät iväg. En liten loppis mitt i Småland har inte samma genomströmning som webben och det blir bara pinsamt att ta liknande priser..  Vi svängde in spontant vid 2 skyltar i början sen va jag avskräckt o vägrade.. När säljaren inte ens kommer ut (såg att "hen" gluttade på oss genom vinds-fönstret) & alla prylar står ute dygnet runt i väder o vind och det bara är trasigt, smutsigt skräp. Bästa fynden gjorde jag på kupan!

Vi körde från Oskarshamn till Vetlanda, vidare till Nässjö och sen Jönköping och vidare.. Och vi körde bara på Europaväg någon km vid Jönköping & sen sista milen från Uddevalla & upp, resten av resan tillbringades på 80 & 90 vägar.
Trevligaste sträckan va den mellan Jönköping & Falköping.. Helt fantastiskt vackert! Så mycket mysigare resa när vi stannade då o då istället för att stressa & köra i ett sträck och va mycket nya ställen vi fick se. Det va första gången jag besökte Jönköping, Vetlanda, Nässjö & Falköping mer än att bara passera med tåg. Det tog inte heller många timmar extra och vi va mycket mer utvilade och gladare när vi kom fram. Så i fortsättningen kommer vi göra resan till 1:a målet och INTE stressa. 

Gårdagens fynd då... 

Såååå sjukt nöjd!!! På delad 1:a plats kommer dendär blå stora ljuslyktan av Gunnar Hansson & den fullt fungerande radio & kassett spelaren!!! 
Har letat länge efter en sådan köksradio!! Denhär va i tipp topp skick!!! 

 Tallriken med skeppet ska upp på loppis -väggen nästa vår, ett finfint IKEA-påslakan, en Italiensk liten vas, en glasvas från Elme glasbruk, en curry-burk från söholm & en ljuslykta m grönt glas.

Länge sen jag gjorde så många bra fynd på en o samma dag! 

Nu njuter vi av semestern.. Hittills har den bestått av svamp-plockning, fiske av tångkrabbor på stranden, Pokemon-jakt & idag tog jag o Anders båten ut o satte krabbtinorna vid saltskär. Vi har det fantastiskt! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar