söndag 3 juni 2018

Hektisk men fin söndag!

I morse ringde klockan vid 6, då va jag redan vaken sen en stund. Väckte tjejerna, åt frukost & åkte mot stan o Gutacupen. 
Fast först en sväng förbi min vän Emma som gjorde inbakade flätor på Agnes. TACK! 
Jag kan verkligen INTE! Måste öva o lära mig inför kommande tävlingar. Idag såg jag dock massa andra olika häftiga flätningar på tjejerna som tävlade. Bla en inbakad "kanelbulle" formad flätning. WOW!!

Vid 8 va vi i stan o fortf lite hungriga/små sugna så vi tog en "lätt" frukost på MCD också. ;-) Agnes behövde iaf ladda med ännu mer energi.

Vid 8:45 va det samling för Agnes i Wisbygymnasiets gymnastiksal. 

Medans dom värmde upp så åkte jag o Astrid o tankade bilen för att fördriva tiden. 
Vet sen förra tävlingen att myrkrypet i Astrids ben inte pallar så mycket vänta o stillasittande. Och det stämde även denna gången. Det va mycket gnissel, suck o stön även under tävlingens gång. 

Agnes väntar på sin tur att öva/värma upp  på bommen innan tävlingen.
Alltså jag är så glad att Agnes hittat någon aktivitet hon verkligen gillar! Så stolt över att se hennes självsäkerhet, focus & att hon faktiskt verkar ha lite tävlingsinstinkt (Vilket jag är helt befriad från).. 

Hennes ord om dagen va: Det va jättekul att tävla igen men jag måste träna mer sen i höst så att jag får pall-plats nästa tävling, det är ännu roligare! 

Här står hon framför domarna inför  första grenen "Bom".
Lite inzoomad & pixlig bild då jag inte ville lägga ut hennes lag-kompisar ovetandes. 
Men så fin & focuserad! 
Tog inga bilder när hon tävlade utan filmade henne och det vill jag inte lägga ut då det är så mycket annat folk med i bild. 

Telefon, banan o toa-paus i väntan på sista grenen.
Sista grenen va "Barr" som hon har svårast för. 
Det kräver så mycket styrka att dra hela sin vikt upp och runt. Så styrka & barr är något hon vill öva på i höst för att kunna gå vidare upp en klass. Hon har trots allt bara tränat i 1,5 terminer men längtar efter att utvecklas, bli starkare & gå vidare.

När dom va klara så höll tjejerna i dom högre klasserna fortf på med sitt "fristående"som innebär att dom till vald musik voltar o nästan dansar över hela den blå mattan. Jag hittade Agnes uppe där hon tålmodigt stod o väntade på att den äldsta tjejen i "Hansa Hoburg" (hennes klubb) skulle köra...
Agnes hejade på, va så impad o längtar tills hon får/kan köra sådan fristående.

Idag blev det ingen pokal som sist men Agnes är ändå nöjd med dagen o så stolt..
Gissar att jag kommer tillbringa många timmar i olika Gymnastiksalar framöver.. Och jag ska erkänna att jag tycker också det är rätt spännande o häftigt med gymnastik, men lite läskigt.. Så rädd att dom ska landa fel, tappa greppet o slå sig, speciellt på "barren".. 

När vi gick till bilen lyckades tyvärr Agnes som gick barfota slå stortån i asfalten så illa att det blev ett jack i stortån o blödde ordentligt. Jag blev helt yr o såg stjärnor då jag är liiite känslig för sånt så jag gav henne 3-4 näsdukar att vira om o sen åkte vi till Apoteket vid maxi där dom fick kolla på det o rekommendera vad vi skulle sätta på. Köpte stora plåster, satte dit 2 medans jag tittade bort (skulle ju fixa att köra hem) och så hoppade vi i bilen o jag ringde Cilla o som tur va hennes syrra där som är sjuksköterska så vi åkte dit och Agnes tå tvättades o plåstrades om av henne medans jag tog en kopp kaffe.  

Sen körde jag Astrid till När kyrka till kl:16 där dom skulle öva inför kvällens Musikal "Legenden om dom tre träden"..

Jag hann hem o vända. Sysselsatte mig (vågade inte stanna upp o känna efter. Sååå trött) med att fixa lite käk till Agnes, plocka in o ur diskmaskinen, hänga tvätt o ladda om maskinen, svara på frågor från SIFO på telefon om "Radio-lyssning" & byta om innan jag åkte tillbaka till När kyrka vid 18.

Vilket härligt, glatt & spralligt gäng det va som sjöng.
Astrid va nog lite trött då det blev extremt fnittrigt mot slutet. 
Inte konstigt efter denna dagen. Impad att hon orkade. Tur att hon tog en 15min powernap i bilen påväg från stan.

Nu sitter jag här ute på min favorit trapp o njuter av 21 grader, fågelsång o landar efter en hektiskt men helt fantastisk dag! 

Imorgon är det Måndag igen! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar