fredag 30 maj 2014

Skenet bedrar!

Härom dagen gjorde jag en av våra favoriträtter...Igen... Det ser rätt "jobbat" ut men är väldigt enkelt!

Jag är inget stort fan av färdigkryddade köttprodukter (skulle ärligt talat ALDRIG köpa en flinta) men ICA´s kebabspett är en gudagåva (har inte vågat läsa innehållsförteckningen dock) & sitter verkligen kvar på spettet till skillnad från när jag försöker själv.

Här kommer "Receptet" på en av våra ENKLA vardagsfestliga favorit måltider.

Vi börjar med det mest "avancerade" momentet: 

Bulgur el Cous Cous sallad. Koka valda gryn efter instruktioner på förp. Jag brukar slänga i en grönsaksbuljong tärning ist för salt. Bred ut det på en tallrik när det är klart, ringla lite olja över & rör runt så det delar sig & kallnar lite iaf. Får inte bli klibbigt el grötigt.  Under tiden: Skär gurka (gröp gärna ur det vattniga i mitten) & fetaosten i bitar, finhacka rödlök. Gör en dressing på rivet skal från 1 eko-citron (skal från vanlig citron är galet besprutat, gäller gurkan också), olivolja, citronsaften från 1 citronen (riv först av skalet sen rullar ni frukten försiktigt för att den ska bli lättare att pressa), hackad slät persilja och krydda med salt&peppar. Blanda dom ljumna grynen med dressingen, löken & gurkan. Lägg fetaosten på.

MyntaYoghurt: Köp en hink turkisk Yoghurt. Ta så mycket yoghurt du vill ha & krydda med Kockens torkade MYNTA (finns i dom flesta kryddhyllor) tills ni får den smak som passar er. Låt vila i kylen så utvecklas smaken. KLAR! 

Hommus: Köp en burk Hommus. Jag gillar denna. 
Vet inte vart man hittar den på Gotland. Jag köpte den på Willys i Sthlm. Finns säkert på Willlys i Visby. Öppna burken, häll i skål. Pressa i 2 vitlöksklyftor & lite citronsaft. KLAR! Låt vila lite i kylen..

Spetten: Köp ICA´s färdiga Kebabspett. Stek i stekpannan.

Det Libanesiska tunna pitabrödet har jag letat efter på ön med ljus&lykta men inte hittat tyvärr. Mitt har jag köpt i Sthlm, delat i tårtbitar & fryst in. Håller aslänge i frysen & tinar snabbt. Men det funkar säkert med vanligt pitabröd också. Lite matigare bara. Vi har det som tillbehör att doppa i såserna. Servera gärna romansallad eller andra krispiga salladsblad till som också funkar att äta med. 


Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar