torsdag 16 april 2015

Kort arbetsdag....

Allt va som vanligt i morse. Barnen klädde på sig, åt frukost & Astrid bråkade om ytterkläder o skor.. Lämnade barnen & gick hem igen bara för att äta frukost, kolla nyheterna & sen gå till jobbet.

Hinner inte mer än börja bunta ihop gårdagens tidningar & prata lite med en säljare från Scan. Plötsligt burrar det i min ficka & på displayen står det "Stånga skola". Skyndar ut på lagret innan jag svarar. Det va en av fröknarna som berättade att Agnes kräkts!!! Huuuuu!! Bara att meddela chefen & ta på sig jackan och gå hem för dagen 10 min efter att jag kommit dit. Så skönt att jobba nära för 3min senare hämtade jag en blek & skakig Agnes i skolan. 
  
Hem, bädda ner henne & köra det beprövade husmorsknepet m 10 vitpepparkorn till mig. 



Precis när vi kom innanför dörren så sa Agnes att hon ville ha saft.. Som vi såklart inte hade hemma. Men som tur va har jag en sådan fin vän som precis sagt åt mig att ringa om det va något. Så jag ringde fina Cilla som va i krokarna. Och 5min senare hade vi saft. Cilla ringde även vid 14 igen & undrade om hon skulle hämta Astrid på dagis när hon ändå skulle hämta sin dotter. Perfekt då Astrid gärna krånglar när jag hämtar men för henne gick det som en dans. Tack igen fina vän!! Hoppas jag kan göra något för dig snart. 

Stackars lilla plutt... Konstigt nog va den gången i skolan den enda gången hon kräkts idag. Visst hon har varit lite låg & matt men har ätit glass & makaroner. Vi får väl se hur dom kommande dagarna blir.

Så himla förvirrande när dagens planer ändras sådär hastigt.. Men efter ett tag kom jag igång med att tvätta, plocka undan & greja här hemma. Men tillslut kunde jag inte motstå solen som sken där ute & Agnes verkade rätt pigg. Fördelen med att vabba äldre barn är att dom klarar sig rätt bra själva en stund. Så jag gick ut. Rensade bort ogräs ur kryddodlingen, planterade om dom 3 krukväxterna som jag glömde bort igår.

Sen åkte jag & köpte 3 säckar naturgödning och glass till tjejerna. Vände ner all gödning i lök/potatislandet.
Efter en stund hade Agnes klätt på sig & kom ut och tittade på. Hon sa att det va skönt m lite friskluft. Idag fick jag ner röd & gul lök samt 5st potatisar (som groddat sig i potatisbingen på jobbet) i frilandet.. Ska bli sååå spännande att se hur det växer & om det blir bra.. Man lär sig inget om man inte försöker helt enkelt!

Har även börjat pussla med hur jag ska sätta pallkragarna..


Vad jag lääängtar tills vi fått dit markduk, grus & jord så jag kan börja odla! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar