lördag 25 april 2015

Lediga dagar = effektiva & sköna dagar!!

Mamma & pappa kom sent i söndags kväll..Vad jag längtat efter lite familjehäng, 2 månader sen sist. Att ha dom här är som att ha "Äntligen hemma" &  "rent hus" här samtidigt. Mamma hade packat ner sin fönsterputsarmaskin & pappa hade fixat grejer för att kunna lyfta upp innertaket som lossnat från bjälkarna i "Stationshuset". 

Under masoniten va innertaket riktigt tråkigt. Men det får vara så nu, det hänger iaf inte ner i rummet längre.. Sen har vi sopat, jobbar på att ställa iordning & få upp hyllor o bord att ställa ALLA grejer på.. 

Lovar att lägga upp bilder jag börjar komma på plats därute..

Fick finfina födelsedagspresenter av mamma & pappa.. 

Två tyska vaser..

och ett jättefint litet drivhus.
Perfekt mot  solsidan. Där ska jag driva upp smått o gott innan det ska ut i landet.. 

Och nu har jag allt mellan himmel & jord som ska planteras i min köksträdgård.
Endel av blomfröerna ovan ska jag dela med mamma..

Idag kom det efterlängtade brevet från Impecta med resten av fröerna..
Prydnadspumpa, majs, svartkål, purjo, polkabeta, rädisor, eterneller, luktärter, gurkört & gröngödning.

Och idag blev jag klar med sista grävarbetet & la gångar av gamla fina tegelstenar samt en gång av min Systers finfina Betongplattor som hon gjutit i sådandär klassiska kopparformar.
Jorden i fri-landen känns så bra. Sandig men ändå mullig, det finns dock fortf endel tuvor & små rötter här o där. Men nu får det vara nog med grävandet & skakandet. Får rensa efter hand för det är ett evighetsgöra.

I det svartbruna huset längst bort händer det massa saker när vi inte kämpar i trädgården....

Och min oliv har fått flytta upp från vinterförvaringen i matkällaren.
Den har tom. fått nya löv under vinter-vilan men samtidigt tappat endel.. Finns nog hopp..

Men vi har inte bara jobbat dom här 2 dagarna jag varit ledig. I morse va jag & pappa på Massage. Det va HELT underbart!! Mina axlar är mjuka & nere i normal höjd igen. I förrgår kväll trodde jag nämligen att jag va påväg att få nackspärr då jag va så himla spänd, stel & öm. Mina axlar, korsrygg & nacke känns 10år yngre idag.
Och medans jag väntade på att pappa skulle bli klar m sin massage så fick jag gå in i hennes vardagsrum där hon hade dukat fram te, fröknäcke & bra tidningar.. Lyxigt värre.

Och i eftermiddags efter massa jobb i trädgården..
Så begav vi oss till kyrkstigen för att grilla korv. 

Imorgon är det dags att jobba igen. Har varit 2 effektiva & härliga lediga dagar. Vi har hunnit MASSOR både i köksträdgården & i Stationshuset. 

Nu ser jag fram emot att så massa roliga blommor & grönsaker i min köksträdgård och förhoppningsvis se det gro, samt plocka upp och göra fint i min loppisbod framöver. 

1 kommentar:

  1. hej finaste du. hoppas allt är fint med dig såhär mitt i sommaren. tänkte höra med dig om du vet var man kan köpa liknande drivhus som du har på bilden ovan? skulle vara perfekt för några av mina tomater :D kram veronica

    SvaraRadera