onsdag 15 april 2015

Vilken lycka...

Äntligen börjar den där HEMSKA träningsvärken klinga av.. Det va det värsta jag varit med om.. Att böja sig va hopplöst & att sätta sig på toan va HEMSKT. Fick lixom köra frittfall sista decimetrarna & att landa på ringen kändes som att sätta sig på knivblad. Jäklar va öm jag varit i lår, rumpa, ner mot knäna & axlarna.

Känner mig som en ny människa nu när jag kan röra mig igen. Så idag när jag slutade vid 17 & hämtat barnen så mickrade jag snabbt lite mat till barnen sen hämtade jag krukor & jord ute i boden och drog igång medans tjejerna lekte uppe.

Sättpotatisen har jag lagt att gro i matkällaren. Hälften la jag på jord (ska tydligen skynda på) & resten i äggkartong.
Köpte även med 5st potatisar som redan grott i potatisbingen på jobbet. Potatisen är odlad i Lau. Ska testa att sätta dom i veckan samtidigt som jag petar ner röd & gul lök i frilandet. 

Och när jag ändå va i tagen så passade jag på att plantera om några krukväxter. Mina elefantöron, fiolfikus & en kalla fick ny fräsch jord & större plats.. 


Elefantöronen hade ynglat av sig så dessa småttingar fick egen kruka.

Tyvärr glömde jag bort dom som behövde det mest... 2st bleka o trötta novemberkaktusar &  Agnes minijulros som fyllde 2 år i julas.. Den ser också rätt trött ut.. Måste ta itu med dom snarast!! 

Har plockat in lite grenar ikväll också..
för i detta hemskt tråkiga gråa regniga vädret behövs lite grönska & hopp om våren... Men samtidigt så är regnet välkommet då jag slipper gå & vattna det utrullade gräset varje dag. 

Elefantöronen trivs igen bredvid hyacinterna jag hittade i gräsmattan häromdagen...

Och som grand final så bakade jag lite bröd..
Blev det gamla vanliga formbrödet då barnen ätit sirapslimpa i en vecka & jag surdegsbröd. Hoppas fixa nytt surdegsbröd i helgen för det är ändå godast tycker jag..

Nu ska jag kolla på tv & slappa i soffan resten av kvällen. Så härligt att vara rörlig igen! 

1 kommentar:

  1. Och när jag läser sånt här så kan till och med jag längta efter större barn. Min plantering igår tog hela dagen eftersom jag sprang mellan en treåring och en bebis. Haha. Sen låg det jord överallt och Sixten planterade en deciliter diskmedel i en kruka med jord när jag fixade med lillebror och ännu inte hunnit få bort allt. Det är spännande nästan jämt i småbarnsåren. ;D

    SvaraRadera