onsdag 6 maj 2015

Vårt dagliga bröd....

bakar jag själv...  

Nu har det gått 11veckor sen jag köpte bröd. Förutom ett undantag då jag inte hann baka bröd till räkmackan jag gjorde till Anders på vår bröllopsdag. Men annars har jag bakat allt själv..

Det är faktiskt inte så jobbigt när man väl fått rutin på det...
För när man väl får in just vanan & rutin på det så är det lätt att planera och är man hemma så tar det inte mycket många minuter att köra maskinen, baka ut & skicka in i ugnen.

Med surdegsbröden är det (om man vill) lite mer jobb. Finns säkert enklare surdegsbröd än Levain att baka. Det ska gärna vikas under jäsningen & luftas i ugnen. Men är man ändå hemma el ute i trädgården så tar det inte många sekunder att vika/lufta.. Bara att sätta timer på telefonen. Väl värt mödan då man får ett gott & hållbart bröd. 

För 11 veckor sen hade jag ALDRIG trott att jag skulle klara detta så länge & absolut inte att jag skulle baka surdegsbröd på egen surdeg!! Men övning ger färdighet & nu har det blivit en rutin som går av bara farten!

Jag är så nöjd att jag fått in denna rutinen & jag har lärt mig så mycket! Från att inte varit så förtjust utan snarare lite rädd/feg  inför det där med att baka så gör jag det nu lätt, sådär i farten & rätt säkert varje vecka. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar