söndag 24 april 2016

Smått religös!

Vilken UNDERBAR dag & helg... 

Jag har varit ute i 6h idag!! Och trots snö/regn/hagel-skurar har jag inte tappat lusten. Satt tom kvar ute o åt min lunch-pizza o läste i "rätt ur jorden" trots att det började hagla. Va faktiskt rätt mysigt. Vågade-vägra låta det halvtrista vädret sätta stopp för min lediga helg i trädgården! Klädde mig varmt & pluggade in lurarna o lyssnade på flera P3 Dokumentär och så ringde en vän som jag pratade med en bra stund medans jag fortsatte fixa. Jag är så nöjd med allt jag hunnit med. Har bara lite kvar där dom 3-4 nya pallkragarna ska upp. Måste bara köpa en massa markduk & några cement-plattor. Men det är ingen brådska. 

Jag har haft sådan lust & energi att komma igång i år, nästa mer peppad än i fjol och denna helgen i trädgården har varit så energi-givande. Känner mig nästa "religös". Hade gärna hängt där ute i 1-2dar till. Är så peppad inför denna sommaren. Trots att jag slåss mot rotgräs, kirskål & snart dyker säkert sniglarna upp oxå men jag ser det lite som en utmaning att hitta ett sätt att lösa odlandet ändå. Kanske låter det inte så längre fram i sommar men jag hoppas att jag behåller den inställningen. Siktar inte efter en snygg & perfekt köksträdgård utan en som funkar och ger hyfsat med grödor. 

Idag blev lök-landet klart. 
Jag har satt gul, silver & röd sättlök. Och precis som i fjol satte jag lite tätare än det angivna men det funkade bra ändå. 

Över löken la jag lite jord och på det ett lager med halm som delvis börjat förmultna. 
Bredvid löklandet ser ni den 1,5 stora pallkragen som ska bli sparris-land. Den fixade Anders till mig medans jag grävde ur jorden o försökte få bort så mycket gräsrötter som det bara gick. 
Ska plantera lite mer & lägga på gräsklipp/ensilage/halm mm runt sparrisplantorna så att det inte blir för mycket bar jord så kanske jag kan minimera ogräset lite. 

Sen sådde jag 3,5 rader till med bondbönor. 
I Love Bondbönor! I år testar jag en ny lila sort. 


Förra veckan lyckades jag skänka bort endel av ena av dom 2 stora rabarber-plantorna jag har men det va ändå mycket kvar... 
Så jag grävde upp allt & planterade det bredvid loppisen.  Bara om några tar sig så har jag massa fin rabarber till självplock om något år. Och där den stått ska det bli ett större jordgubbsland.

Dagens snacks..?
grönkålsblad! 
Har insett att domhär plantorna som klarat vintern ändå måste bort för att ge plats för nya pallkragar. Så jag går där o kniper ett blad då & då. Spröda & hur goda som helst! 

Sen har jag mitt "fina" kirskåls-änge oxå....  :-S
Precis bredvid köksträdgården. 

Ingen minns en fegis eller... ;-) 

Summa summarum: Nöjd, lite öm i kroppen, pigg, förväntansfull & lycklig efter en härlig ledig helg i trädgården!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar