måndag 2 maj 2016

Hektisk men härlig helg & vårkänslor..

I lördags ringde klockan 6:30 då hade jag redan legat vaken i 1h....... Vid 7:30 hämtades jag o Agnes upp och det bar av mot Fårösund. Nästan 1,5h i bil med 3 fnissiga tjejer i baksätet o två pratiga mammor i framsätet.
Det va dags för årets Lillkorpen. En orienteringstävling för skolbarn.

Vi va framme 1h innan start. Hämtade nummerlapparna, gick till starten o satte oss o fikade i vårsolen i väntan på tjejernas starttid. 
Agnes kröp upp i min famn en stund o gosade. Undrar hur många år till som mina stora tjej spontant kommer krypa upp i mitt knä o kramas. Inte många är jag rädd. Syns nog på bilden hur mycket jag njuter av den stunden. 

Sen sprang tjejerna iväg. Peppade o lite nervösa.. 30-40min senare kom våra glada tjejer springandes in i mål. Dom hade varit lite "vilse" men dom va glada.
Agnes, Alma & Natalie = lag "stjärnorna" påväg in i mål.. (Lånad bild)  

Sen blev det några timmar i trädgården o några till i soffan innan det va dags att ta en dusch o ladda om för en partykväll på Gumbalde..

Det va bara jag & 2 tjejer till som hängde här hemma hos mig innan. Jag bjöd på sparris-risotto & vi lyssnade på gamla cd-skivor o pratade om allt o ingenting i några timmar innan vi gick till Gumbalde o dansade.  Vi brukar vara så många fler dessa förhängs-kvällar här hemma hos oss och det är sååå trevligt med huset fullt men att bara vara vi 3 va hur mysigt som helst på ett annat sätt. 
Det blev en galet kul sista club-kväll på Gumbalde. Längtar redan till höstens partykvällar. Men oj vad jag va trött i söndags.  Men nu efteråt ändå full-laddad av energi efter en trevlig kväll med fina vänner. 

Och i helgen kom den.... VÅREN!! Innan vi vet ordet av är försommaren här.

Hoppas o tror att sista lågtrycket aka "staruren" med snö, regn, hagel och en rå kyla som kändes in i benmärgen va den sista. Som det ser ut nu på SMHI så vankas det sol & temperaturer uppåt 16 grader kommande dagar.  Gillar vintern men ååååh vad härligt att våren är här nu.

Idag när jag va hemma på lunchen hängde jag o den sjuka Astrid i trädgården. Astrid vaknade med skällande hosta o låg feber. Men då va hon pigg o glad. Så vi sådde lite blomfrön & satte plantor som jag fick av en fin vän i lördags. Vi vattnade o täckte med gräsklipp.

Det va inte utan att det tog emot att cykla tillbaka till jobbet när solen sken o värmde men jag vet att när jag är ledig ons & tors ska det också bli toppen väder.

När jag slutade jobba ikväll slängde jag på mig trädgårdsbyxorna o gick ut i trädgården.
Planterade ut sparrisplantorna & sådde gurkört & rödbetor samt la ut markduk, tidningar & kartonger där dom nya pallkragarna ska stå.

I lådan till vänster har jag lagt gräsklipp toppat med halvrutten halm. Där ska kålplantorna ner när dom är redo. Och till höger har jag sått rödbetor.

Sen va det dags att gå in till Astrid som hade höög feber. Agnes tog hand om henne medans jag va ute. Dom kan vara så fina mot varandra när det väl gäller.

Nu längtar jag efter 2 lediga soliga dagar (Onsdag & torsdag) i trädgården o i loppisen som jag håller öppet på Torsdag. Lääängtar!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar