lördag 29 oktober 2016

En underbar ledig höstdag!!

Vaknade till när Anders åkte mot sthlm vid 6 i morse men somnade om och vaknade av mig själv vid 9:30!! Oh my GOD va skönt o välbehövligt! Lääääänge sen jag vaknade o kände mig utsövd.  Jag och Agnes låg kvar och myste en stund innan vi gick ner till Astrid som redan va vaken.

Alltså jag ÄLSKAR att ha lite större barn som klarar sig själva på morgonen så jag slipper vara tvungen stiga upp när dom vaknar. Och jag älskar att ha en varm o gosig 9-åring som älskar att ligga kvar, kramas o småprata på morgonen.  
Och att se höstsolen skina där ute va precis vad jag hoppats på..

Gjorde en god frukost & kolla nyheterna!


Härom dagen förberedde jag smoothie-påsar o la i frysen. Dom innehåller lite olika blandningar. Idag blev det en påse med bladspenat, äpple, ananas, banan, mango & grönkål. Bara att ta ur frysen o mixa med mandelmjölk & Inocent Jos. Hur gott som helst!

Sen åkte understället & trädgårds-brallorna på och jag begav mig ut för att beta av min "To do" lista med p3 dokumentär i öronen..

SÅ nu är dendär ångesten över att jag borde städa undan trädgården inför vintern borta!! Såååå skönt att få det gjort.

Sist men inte minst tog jag itu med alla dessa äpplen..


Satte barnen i arbete och så plockade vi upp alla äpplen (5 fulla skottkärror) och körde bort. Nästa år SKA jag plocka upp dom tidigare och åka o musta! Sååå trist att slänga så mycket dåliga äpplen.

Så skönt när det va klart!

Och det blev en låda med äpplen som fortf va fina som får åka ner i matkällaren!
Googlar äppelrecept.. ;-)

Nu har jag landat här vid köksbordet i understället efter att jag gjort picklad rödlök till kvällens hamburgare, öppnat en kall öl & lyssnar på Weeping Willows..

Visst jag har några "inomhus-punkter" kvar på min "to do" lista men det får vänta till en annan dag. För nu är jag så trött, lite urblåst i huvudet då det blåst en del idag & mina torrsprickor på fingrarna (inte så trevligt höst-tecken) ömmar som tusan.

Snart ska jag dra igång med att laga mat, tända en brasa och längta till kvällens "så mycket bättre"! Sen kommer jag nog somna rätt snart efter det! 

Och imorgon får jag sova/slappa en timme längre innan det är dags för jobb! 
Älskar vintertid!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar