Så här gick det till:
5dl kokt kallnat ris (2 dl okokt)
1 dl matlagningsgrädde
2 msk vetemjöl
2 ägg
2 dl majskorn
(lite fin hackad purjolök )
1 dl hackad koriander (bytte till blad persilja)
Salt & peppar
- Koka ris & sprid ut på ett fat för att svalna.
- Vispa ihop grädde, ägg & mjöl.
- Blanda ner majs & ris. salta & peppra.
- Stek plättarna m smör i stekpannan. Jag tog ca ½ dl "smet" och plattade till. gjorde man dom för stora höll dom inte ihop. (ja det va några psykbryt i början innan jag fick in snitsen)
- Jag va oxå lite wild & crazy och blandade i lite fin hackad purjo i sista och det gjorde dom mycket bättre.
- Sen steker man falukorv till helt enkelt.
Helt okej! Kommer göras igen för att barnen älskade det!!!! Till&med matkrånglaren Agnes!! Det är stort.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar