Hittat ett recept på ICA. laxnuggets med panko. Jag tog ideén men gjorde om receptet med lite mer asiatíska smaker.. Panko är ett asiatiskt ströbröd med lite "jäst" i som fluffar upp det & gör ytan härligt krispig. Till och med Agnes åt 2st utan gnäll & grimaser. DET är ett bra betyg!!
Mina nuggets!
- Färsk Lax. Gärna ovandelen på filen då det blir bättre kuber. räkna ca 100-150g/person
- Panko
- 2 st ägg
- 2tummar stor bit m färsk ingefära. riven
- salt&peppar
- Rapsolja
- Koka basmati ris.
- Skär laxen i kuber ca 2*2cm
- vispa ihop 2 ägg med riven färsk ingefära och salt&peppar.
- Doppa laxkuberna i äggröran, sen i pankon så det täcker bra. lägg på bakplåtspapper.
- Täck botten på stekpannan m flödigt av olja & värm upp.
- Stek kuberna runtom. Vi la dom i en form i ugnen vartefter dom blev klara för att varmhålla.
Soyasås! på en höft...
- Japansk soya (den tunna) typ 2dl el så
- 2 limefrukter. saft av 2 & skal av 1. tips är att rulla frukten mot bänken & mjuka upp innan ni river sen pressar.
- ½ röd chili i strimlor
- Vita sesamfrön
- Nu i efterhand kom jag på att det saknades några nypor råsocker..
Blanda såsen. koka riset & stek laxen. Laxen ska såklart vara så nystekt som möjligt!
Detta kommer göras om kan jag lova! Fräsch laxrätt som tom. barnen gillade!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar