lördag 13 juli 2013

Smarrig lax!

Spanat på denna kryddmixen från Santa Maria i kryddhyllan ett tag & tänkt att det skulle vara toppengott på grillad lax. Jag är lite skeptisk till kryddmixer. Men den här va faktiskt bra kan jag säga såhär i efterhand.. Går ju säkert att göra blandningen själv oxå...

Så igår bestämde jag maten!



Googlade runt efter recept på Nudelsallad som jag sen ändrade runt lite på. Såhär blev det...

RECEPTET! 
Risnudlar  (koka efter instruktioner & kyl ner)
Spetspaprika
Salladslök
gurka
Koriander
Pak soi  (fräst lite snabbt i olja & lät svalna)

Finstrimla lök, gurka & spetspaprikan. Hacka koriandern. Blanda alla ingredienser.

Dressing till salladen!
4 msk Japansk soya
2msk Mirin (hittade dock inte det så det blev vitvinsvinäger)
1tsk Sesamolja
Några droppar fisksås
2 vitlöksklyftor
½ finhackad chili
2tsk svarta sesamfrön
 lite vita sesam till dekoration.

Blanda allt & servera!




Laxen saltade jag & sen gnuggade jag in kryddmixen. Sen grillade vi den med skinnsidan ner tills den va klar. Man behöver inte vända på laxen utan den lagas sakta underifrån. Skinnet bränns kanske men det ska ju ändå inte ätas...



Det här kommer göras igen....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar