måndag 16 september 2013

Det är lite tungt nu....

Det som tynger mitt hjärta är.... det här HUSET!!

Vi har bott här i 1½år nu... Till en början va det verkligen bara en mellanlandning, jag va inte alls impad vid första intrycket. Tyckte det va sliter, mörkt & ruggigt och jag fattade inte hur vi skulle kunna leva här i 1år ens. Men snart växte både huset & Stånga i våra ögon och jag som INTE ville bo på landet ändrade snabbt åsikt. Stånga är där vi vill bo & leva! Och det här huset hade potential under dom trasiga tapeterna & kalla maskätna golven.

Sen kom vintern & fyyy F****N va kallt & dyrt det va att bo här i detta stenhus med endast elradiatorer. Frös som en tok trots dubbla duntäcken, pyjamas & morgonrock i sängen. Vi hade en eldstad med kassett i tv-rummet men med innerväggar på 50cm så vandrar inte värmen vidare ut i huset precis. Vi eldade som besatta & kurade i soffan varje kväll, 1-2h innan vi skulle lägga oss satte vi igång en byggfläkt i sovrummet.. Vi sov alla 4 i samma säng med 5-6 täcken och vi hängde tjocka tyger för alla fönster&dörrar som läckte kyla och i toa+skafferifönstrena satte vi 10cm frigolit bitar för att stoppa kallraset. Fyyyy! Vi har under året som gått lagt dubbelt så mycket pengar på el som i vårat hus i Berga. Och då har vi ändå haft salen & 2 rum avstängda & oanvända. Och ändå har vi i ca 5 månader endast haft runt 15grader i sovrummet(utan fläkten), i köket & på toa. Undrar hur mycket det skulle kosta att få upp det i 18grader.. Ja ni förstår att det finns endel att åtgärda här.. Och när det va som värst så ville jag bara BORT från detta huset!!!

Vi började fundera på att bygga nytt & ritade faktiskt vårt drömhus!

 Men efter att ha klarat vintern & fått grepp om vad som behövs göras här så växte kärleken till detta "skrutthus" åter igen. Men med dom åtgärderna som behövs (vattenburen uppvärmning kopplad till jord el bergvärme, isolering av dom iskalla golven nere som nu är trä/betong direkt på marken, sätta upp hängrännor, byta dörrar, & ev dränera & huset brevid aka "annexet" ska vi inte ens prata om... Listan kan göras lååång. ) så KAN vi (och inte många andra heller för den delen) inte betala det priset som är satt. Det är INTE värt det. Vi har räknat, räknat om, insett sanningen & spelat på lotto....  :-D

I sommar har vi fört en dialog med husägarna om att köpa det. Och till en början verkade det som att vi faktiskt skulle mötas prismässigt & få stanna här. Att huset vi fäst oss så mycket vid  faktiskt skulle bli vårt & att vi äntligen hade ett HEM! i sommar har vi drömt & räknat på vad vi skulle göra.

Men så drog det ut på tiden & vi fick inga tydliga svar och inga motbud från ägarna och i Lördagskväll fick vi då deras slutgiltiga beslut: NEJ!! Dom har ändrat sig & vill/kan inte sälja.


Jag tänker inte gå in mer på varför dom ändrat sig ang försäljning. Inte min grej att hänga ut folk såhär. Ni som är nära oss vet. Och för oss & alla som hör oss berätta är det ändå OFATTBART varför dom INTE säljer till oss. Huset är slitet, annexet är förfallet, och här behövs minst 800 000 kr för att få ordning på det viktigaste..

Så nu är vi på NOLL igen känns det som... Och vi börjar väl fundera & räkna på plan B igen. Fast jag hoppas väl att det ska dyka upp ett hus snart för vi & barnen behöver ett hem NU inte om 1-2 år. 

Därför har det varit lite tyst & tungt här senaste månaderna. 

4 kommentarer:

  1. Oj! Det där var inte enkelt. Jag har oxå förstått att huspriserna är dyra på ön. Skickar en styrkekram o. hoppas att ni tids nog landar i något som får vara ert eget.

    SvaraRadera
  2. Har tänkt kommentera jättelänge men inte fått tummen ur; så otroligt tråkigt att läsa om allt med era boendedrömmar och hur de blir krossade gång på gång! Ni är ju verkligen värda att hitta ert Hus nu, skit att det ska vara så svårt och komplicerat alltihop! Håller alla tummar för att ni snart ska hitta något, kram!

    SvaraRadera
  3. :( Dumt dumt dumt, det är verkligen ett fantastiskt fint hus!

    SvaraRadera
  4. :( Fy så tråkigt! Hoppas att allt händer av en orsak, att ert drömhus (till rätt pris) snart kommer ut till försäljning och att det är set som är meningen med allt det tråkiga ni gått igenom. Kan bara ana hur det är att inte ha ett eget hem, som man kan forma som man själv vill och sätta sin prägel. Stor styrkekram till dig! Kram en annan Lina :)

    SvaraRadera