tisdag 20 januari 2015

Back to vardag....

Och dessutom vardag på egen hand...  Anders åkte med båten till Sthlm i eftermiddags, hemma först natten mellan Fre-lör...  Aldrig kul men bara att gilla läget & lägga i en högre växel.

Idag har jag & Astrid varit lediga vilket innebär massa soffmys & besök hos Anna-Liisa. Astrid fick många tummar upp. Hon gör verkligen framsteg i motoriken.

Efter Anna-Liisa bar det snabbt iväg till Hemse & ett besök hos tandläkaren för min del....Har känt ett tag att lagningen i min rofyllda tand för 2a ggr höll på att lossna.. Är glad att den klarade helgen i Sälen iaf.
Astrid skötte sig bra. Satt stilla med hjälp av Ipad & tuggummi. Hon förhörde dock tandläkaren hela tiden om vad han gjorde, ville se röngen bilden & frågade mig flera gånger om det gick bra... Jag gav tummen upp med borren i käften. Men det va väl sådär kul att få veta att tanden jag rotfyllde för 3-4år sen nu är så klen att det sista som fanns kvar ovan tandköttet slipades ner & det ska dit en krona... :-S Så jag gick därifrån med med ny tid bokad & en nerslipad tand med provisorisk fyllning. En krona låter som många kronor....

Efter det besökte vi kupan & 9 Liv.. Hade bett en i personalen på "9 liv" att hålla utkik efter en hylla & förra veckan va han förbi på mitt jobb, handlade och berättade att han fått in en som han lagt undan till mig... Det är service det!!

En enkel hemsnickrad hylla. Men i perfekt storlek så i utbyte mot en guldpeng fick den följa med hem & ner i källaren för lite ny färg.
Precis vad vi behöver i "Städskrubben" för att förvar mina smink & hår prylar. Är ju där jag sminkar mig medans tjejerna äter frukost.

Efter loppisarna gick jag & Astrid till biblioteket för att låna lite böcker. 
Blev varsin "LasseMaja" bok. En bra morot för att få tjejerna i säng. Först läste jag för Astrid & sövde henne & sen till det kritiska momentet att natta Agnes.. Hon svor att hon skulle ligga vaken läääänge. Men 20min efter att jag stängt boken så vågade jag lämna även hennes rum. Så kl 20:10 sov båda barnen i sina egna sängar. Det går om man vill, orkar & bara ger sig f*n på det...

Jag själv har under bilresan från Sälen äntligen fått tid att läsa & kommit in i Keplers bok "Stalker".. Så himla spännande men jäklar va mörkrädd jag blir... Vet i tusan om jag vågar läsa mer innan Anders kommer hem igen. Men det är svårt att låta bli... Inte ens halvvägs men jag rekommenderar den starkt!!

Imorgon bitti vankas det morgon-rejs delux! Jag är som sagt ensam & båda barnen ska iväg på idrottsaktiviteter under dagen. Dessutom har Agnes namnsdag. Jag & Astrid har planerat att överraska henne till Bolibompas Almanacka med paket...  Måste bara få upp mig & henne till det & när hon hör att dom säger Agnes ska hon få paketet. Minns själv att min namnsdag firades varje sommar när jag va liten. Kul att fira lite sådär enkelt till vardags..

Och innan jag ska till jobbet tänkte jag hinna peta in denna i ugnen på väldigt låg temp så att middagen nästan är klar när vi kommer hem imorgon eftermiddag... 


Gympa/bad påsarna är klara, kläder framlagda & kaffebryggaren laddad.. Nu är det dags att krypa i säng & försöka låta bli Kepler boken.. Men det blir nog svårt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar